Atgriešanās • IR.lv

Atgriešanās

5
Kara gūsteknis Bovs Bergdāls talibu uzņemtā videoierakstā, kas tika izplatīts 2010.gadā.

Pēc pieciem gadiem talibu gūstā mājās atgriežas Afganistānā nolaupīts amerikāņu karavīrs

Robertam Bergdālam tā bijusi ilga cīņa par savu dēlu. Pēdējos piecus gadus viņš regulāri ceļoja no ASV ziemeļrietumu štata Aidaho uz Vašingtonu, lai tiktos ar ārlietu resora un Pentagona amatpersonām. Lūdza darīt visu iespējamo. Apsūdzēja valdību par tās nespēju ātri pieņemt lēmumus, pat apzinātu vilcināšanos. Izmisuma dzīts, Bergdāls pats atrada kontaktpersonas un sāka sazināties ar talebanu.

Tēva cīņa beidzās pagājušajā sestdienā, kad tika paziņots, ka vienīgais pašlaik zināmais amerikāņu karavīrs, kas tiek turēts gūstā – seržants Bovs Bergdāls (28) – beidzot ir atbrīvots. Vecākiem šo iepriecinošo ziņu pa tālruni nodeva ASV prezidents Baraks Obama. «Mēs priecājamies un jūtamies atviegloti,» paziņojumā presei rakstīja Roberts Bergdāls un viņa sieva Dženija. «Nevaram vien sagaidīt brīdi, kad atkal varēsim apskaut savu dēlu.»

Bovs uzauga nelielā pilsētiņā ar 6000 iedzīvotāju, kuri sevi dēvē par darba bitēm, kas galvenokārt apkalpo divus tuvējos kalnu kūrortus. Tēvs ir ieguvis maģistra grādu antropoloģijā, taču tagad strādā par kurjerpasta šoferi. Māte bija mājsaimniece, kas skoloja abus bērnus – dēlu un viņa vecāko māsu Skaju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu