Koprades telpā "The Mill" apskatāma fotogrāmatu izstāde "Self Publish Riga" • IR.lv

Koprades telpā “The Mill” apskatāma fotogrāmatu izstāde “Self Publish Riga”

39
Publicitātes attēls

Sestdien visu dienu notiks publiskas lekcijas par fotogrāmatu veidošanu

Papildinot pirmā fotomākslas festivāla “Rīgas fotomēnesis 2014” notikumus, šodien plkst.19 koprades telpā “The Mill” Rīgā, Brīvības ielā 33 (ieeja no Dzirnavu ielas), tiks atklāta starptautiskā fotogrāmatu izstāde un konkurss “Self Publish Riga”, raksta aģentūra LETA. Izstāde būs apskatāma 10.maijā un 11.maijā no plkst.11 līdz plkst.20, un ieeja tajā būs bez maksas. 

Paralēli izstādei 10.maijā un 11.maijā visas dienas garumā notiks publiskas lekcijas par fotogrāmatu veidošanu, dizainu un pašizdošanu. Pasākums “Self Publish Riga” veltīts fotogrāmatām un to pašizdošanas fenomenam, kas sniedz iespēju māksliniekiem veidot un izplatīt savas grāmatas pašiem, izvairoties no starpniekiem un to diktētajiem noteikumiem. 

Grāmatizdošana šodien ir kļuvusi par demokrātisku procesu, pieejamu ikvienam, un piedzīvo vēl nebijušu uzplaukumu visā pasaulē. Izstādē būs apskatāmas labākās no konkursā “Self Publish Riga” iesūtītajām grāmatām. Konkursam tika iesūtītas tuvu pie 100 grāmatām no vairāk nekā 30 valstīm. Varēs apskatīt arī grāmatu kolekcijas no Polijas, Lielbritānijas, Turcijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Latvijas, kā arī latviešu fotogrāfes Intas Rukas izvēlētās labākās Zviedrijas fotogrāmatas. 

Sestdien, 10.maijā, un svētdien, 11.maijā, visas dienas garumā notiks publiskas lekcijas. Uzstāsies “Schaden.com” dibinātājs Markuss Šādens no Vācijas, fotogrāmatu dizaineri Teuns van der Haidens no Nīderlandes un Anja Naļecka no Polijas, “The Photobook Club” dibinātājs Mets Džonstons no Lielbritānijas, fotogrāfs un pašpublicētu grāmatu entuziasts Niko Baumgartens no Vācijas, kurators un fotogrāfs Pauls Papers no Lietuvas, interneta foto platformas “Archivo” dibinātāja Anna Katarina Pinjo no Portugāles, fotogrāfe un lektore Jana Romanova no Krievijas, pārstāvji no somu fotogrāfu kolektīva “Maanantai”, Igaunijas neatkarīgās izdevniecības “Lugemik” un Turcijas neatkarīgo izdevniecību apvienības “Bandrolsuz”. 

Noslēguma pasākumā 11.maijā plkst.19 tiks apbalvotas labākās konkursam iesūtītās grāmatas. Uzvarētājs iegūs iespēju bez maksas piedalīties Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas meistarklasē, trīs labāko pieteikumu autori saņems individuālas konsultācijas ar konkursa žūrijas locekļiem. Speciālbalvu vienam no latviešu autoriem piešķirs uzņēmums “Antalis”, kas segs grāmatas drukas izmaksas. Izstāde norisinās fotomākslas festivāla “Rīgas fotomēnesis 2014” laikā, kas ir Rīgas kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Vairāk informācijas mājas lapā

Komentāri (39)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu