Jaceņuks Odesas traģēdijā vaino drošības spēku bezdarbību • IR.lv

Jaceņuks Odesas traģēdijā vaino drošības spēku bezdarbību

31
Arsēnijs Jaceņuks. FOTO: EPA/LETA

Milicija esot vairāk ieinteresēta korupcijas augļos, nevis kārtības uzturēšanā

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks apsūdzējis drošības spēkus, ka tie nav apturējuši vardarbību Odesā, kurā dzīvības zaudēja vairāk nekā 40 cilvēki, kā arī vainoja Krieviju sadursmju organizēšanā, ziņo LETA/BBC/Reuters.

“Personīgi es vainoju Drošības dienestu un tiesībsargājošās iestādes, ka tās nedarīja neko protestētāju izdzenāšanai,” intervijā telekanālam BBC pavēstīja Jaceņuks. “Šie drošības spēki ir neefektīvi un ir pārkāpuši likumu.”

Viņš sacīja, ka Odesas apgabala milicijas priekšnieks atstādināts un sākta izmeklēšana. “Prokuratūra izpētīs katras miliča darbības, sākot no milicijas priekšnieka un viņa vietnieka un beidzot ar ierindas milici,” paziņoja Jaceņuks.”

Svētdien Jaceņuks apmeklēja Odesu, kur atkārtoti nosodīja miliciju. Viņš pavēstīja, ka milicija ir vairāk ieinteresēta korupcijas augļos, nevis kārtības uzturēšanā. Ja milicija būtu darījusi savu darbu, “šīs teroristu organizācijas būtu likvidētas”, sacīja Jaceņuks.

“Pret cilvēkiem, Ukrainu un Odesu labi sagatavotas un organizētas darbības rezultāts ir desmitiem cilvēku upuru,” sacīja Jaceņuks.

Viņš noraidīja Krievijas apgalvojumus, ka viņa valdība izprovocē asinsizliešanu Ukrainas austrumos ar pretterorisma operāciju kontroles atgūšanai pār vairākām kaujinieku sagrābtām pilsētām.

“Dialoga process ir sācies, tikai tas noslīkst Krievijas ražojuma automātu šāvienu skaņās,” sacīja Jaceņuks.

Kā ziņots, piektdien notikušajā ugunsgrēkā Odesas Arodbiedrību namā un konfrontācijā starp Ukrainas vienotības atbalstītājiem un prokrieviski noskaņotajiem aktīvistiem gāja bojā 46 cilvēki, bet slimnīcās palīdzība sniegta 214 cilvēkiem.

Pilsētā izsludinātas triju dienu sēras.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) iepriekš jau pavēstīja, ka nekārtības Odesā koordinējušas diversantu grupas no Krievijas un tajās piedalījušies nelikumīgi bruņotie grupējumi no Piedņestras, bet šos notikumus finansējis bijušais Ukrainas vicepremjers Sergejs Arbuzovs un bijušais ieņēmumu un nodokļu ministrs Aleksandrs Kļimenko.

No Odesā piektdien aizturētajiem cilvēkiem 42 personas naktī uz pirmdienu pārvestas uz pirmstiesas izolatoru vienā no Ukrainas centrālajiem rajoniem, paziņojis Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēnijs Avakovs.

Šīs personas aizturētas aizdomās par masu nekārtību organizēšanu un piedalīšanos nekārtībās.

 

Komentāri (31)

Aivars Krauklis 05.05.2014. 18.15

Krievu tv rāda, ka Odesas arodnieku midzenī bojā gājušo daļai vispirms iešauts galvā, tad aplieti ar benzīnu un tāpēc apdegušas tikai galvas. Blakus koka mēbeles un kāpņu margas vispār neesot degušas, kaut ugunsgrēks visā mājā. Grēkus krauj uz Ukrainas valdības aizstāvjiem, kuru mājā pirms degšanas nemaz nebija, ko paši atzīst, bet nekā nesaista ar šāvējiem.

Ka galvas dedzinātas, lai nevarētu atpazīt (algotņus?) un ka šaut varēja tikai tie, kas mājā atradās pirms degšanas – par to tak nevar pat iepīkstēties, citādi nedabūs kārtējo pateicību no pahana. Bet tie, kuri noalgoti jau ir, bet vēl dzīvi, gan redzot var sākt pārdomāt.

+12
0
Atbildēt

1

silvija_vitina 05.05.2014. 17.24

Varbūt tomēr ir jāprecizē – cik ir Ukrainas pilsoņu, kas ir gājuši bojā ar provokācijām izraisītu sadursmju rezultātā, un cik ir trešo valstu algotņu-teroristu, kas tika likvidēti.

+13
-1
Atbildēt

1

    Kristīne > silvija_vitina 05.05.2014. 17.48

    Ukrainas pilsoņi, cik no šiem var saprast, ir apzināti un atpazīti (liekas kādi 15, daļa nošauta, daļa sadegusi) ar KF un Piedņestras viesmāksliniekiem švakāk.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 05.05.2014. 17.18

To, kas notika Ukrainā Odesā varēja redzēt dažādos ziņu kanālos, un te nu rašisti pārrēkinājās, jo paši pirmie uzbruka futbola faniem , tad nu dabūja pēc nopelniem, jo viņu telšu pilsētiņu izjauca. kad nu rašisti salīda savā bāzes punktā- Arodbiedrību namā un sāka apmētāt futbola fanus ar molotova kokteiļiem, un ne tikai, tad paši arī aizdedzināja ēku, jo izskatās , ka bija galīgi stulbi samaksājot dārgi par savu provokāciju. Ko paši sēja to paši arī pļāva. Dievs ir taisnīgs! Nevajadzēja pašu snaiperiem šaut uz futbola faniem. Rezultāts ir tāds kā ir un pelnīts provokatoriem.

+14
-4
Atbildēt

9

    ingazilunska > austrisv 05.05.2014. 17.29

    Mūsdienu informācijas kara apstākļos Hitlers arī būtu teicis, ka ebreji paši sevi nošāva.

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    Egitazz > austrisv 05.05.2014. 18.14

    Ģebels no sajūsmas griežas ellē, kā viņam nepielēca skaidrot, ka “ebreji paši sēdējā ēkā, mētāja uz vāciešiem Molotova kokteiļus un aiz neuzmanības paši savu ēku aizdedzināja. un vēl viņi kaut kā aiz sava stulbuma pamanījās no ārpuses paši sev durvis aizvērt un tāpēc nevarēja tikt vaļā no degošās ēkas”!

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Amis > austrisv 06.05.2014. 11.17

    to 5.maijs 2014 17:29

    Hitlers arī būtu teicis, ka ebreji paši sevi nošāva.

    =============

    ASV jebreji vainojami WWII gatavošanā, industrializējot un apbruņojot fašistu krieviju un tā netaisnīgā iznākumā, liekot ASV tautai vergot Staļina kara mašīnai un sūtot to nāvē pret eiropiešiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 05.05.2014. 17.50

    …Annuška….Krievijas информбюро sniegto melīgo informāciju neviens nepārspēs:

    Славянск: Cбитый вертолёт с места событий 02.05.14

    http://www.youtube.com/watch?v=rPHbi2PygqY

    …un tagad tas pats:

    В распоряжение телеканала RT попали кадры с места крушения боевого вертолета Ка-52, снятые очевидцем аварии 29.11.2013

    https://www.youtube.com/watch?v=EO_JaxV2lIA

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 05.05.2014. 20.53

    …šajā video ir redzams, ka aizdegšanās sākusies iekšpusē…

    В то же время в Сети появилось видео, на котором видно, что пожар в Доме профсоюзов начинается в одном из кабинетов на третьем этаже раньше, чем загорается входная дверь.

    http://www.youtube.com/watch?v=s9AMjLBIliw

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > austrisv 05.05.2014. 20.59

    …un vēl…ir informācija, ka cilvēki nosmakuši no nezināmas vielas un tas noticis vienlaicīgi….varbūt tas arī izskaidro lielo daudzumu gāzmasku, kas tika atrastas teroristu teltīs pie Arodbiedrību nama….steigā radās kļūda un “kokteilim” tika sajaukts pildījums….

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > austrisv 05.05.2014. 18.33

    “aiz neuzmanības paši savu ēku aizdedzināja. un vēl viņi kaut kā aiz sava stulbuma pamanījās no ārpuses paši sev durvis aizvērt ”

    ===

    Ir arī cits stāsts. Pēc tam, kad pirmējie bija nogalinājuši četrus otrējos, otrējie saņēma papildu atbalstu no radikālākiem otrējiem un aizdzina pirmējos uz pirmējo telšu pilsētiņu, to nosvilināja, bet pirmējie tikmēr ieskrēja ēkā, un, baidoties no pārspēka aizbarikadēja ieeju un sāka šaudīties no ēkas augšējiem stāviem, puses centās viena otru pacienāt ar kokteiļiem un nenosakāmas puses (nav arī svarīgi, loģiskāk būtu uzskatīt, ka otrējo) kokteilis aizdedzināja barikādes, kas nosprostoja galveno ieeju, šis tas aizdegās arī citās vietās. Pirmējie un otrējie turpināja viens otru cienāt ar kokteiļiem, pirmējie turpināja šaudīties. Kad pirmējiem kļuva pārāk karsti, šie sāka lēkt laukā pa logiem, šāds pavērsiens vismaz daļēji mainīja pasākuma gaitu, pirmējie pārstāja šaut, bet otrējie kopā ar ugunsdzēsējiem (iespējams arī, ka vēl pirms) palīdzēja daļai no pirmējiem tikt laukā no ēkas.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > austrisv 05.05.2014. 17.46

    Kokteiļvakars laikam bija abām pusēm. Ugunsgrēkā cietušie gan vēl papildus šaudījās.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > austrisv 05.05.2014. 20.17

    Aizdegās arī telpas ceturtajā stāvā, un tur nevienu Molotova kokteiļi no ielas aizmest nevarēja, tātad, aizdegās arī no iekšpuses.

    Un šaujamieroči bija tikai separatistiem, ko tie mierīgi demonstrēja, miličiem redzot, un arī šāva no miliču aizmugures.

    Tā ka visiem Ukrainā sen zināms fakts, ka Ukrainas miliciju turpina finansēt Janukovics, pareizāk sakot, viņa dēls, no sazagtas Ukrainā naudas, un tā ir pilnībā nopirkta, tad milicijas bezdarbība ir pilnīgi saprotama, un, ne tikai Odesā, arī citur.

    Kamēr neizdarīs, kā Gruzijā, nenomainīs visu miliciju, nekas nemainīsies, Janukovica laikā visas valsts struktūras, ieskaitot spēka, bija, faktiski, iznīcinātas, palika tikai nosaukums.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu