Ukrainas armijā izsludināta pilna kaujas gatavība • IR.lv

Ukrainas armijā izsludināta pilna kaujas gatavība

30
Ukrainas armijas kareivju apsargā kontrolpunktu. Foto: LETA-EPA

Turčinovs Krievijas uzbrukuma draudus uzskata par reāliem

Krievijas iebrukuma draudu dēļ Ukrainas armijā izsludināta pilna kaujas gatavība, trešdien paziņojis prezidenta vietas izpildītājs Oleksandrs Turčinovs, vēsta tvnet.lv, atsaucoties uz aģentūrām LETA un BNS. «Mūsu armija ir pilnā kaujas gatavībā,» norādīja Turčinovs, «draudi, ka Krievija sāks karu, ir reāli.»

Turčinovs nosodīja drošības struktūru pārstāvjus valsts austrumos par nespēju pildīt savus tiešos pienākumus. Viņš uzsvēra, ka valsts aizsardzībai no Krievijas agresijas ir jāpievienojas visos valsts reģionos. «Mēs devām rīkojumu par teritoriālās aizsardzības bataljona izveidi katrā apgabalā,» viņš teica, «mums ir jābūt iespējai pārvietot mobilās vienības citu reģionu atbalstam apdraudējuma gadījumā».

Vienlaikus Turčinovs paziņoja, ka drošības struktūras valsts austrumos – Doņeckas un Luganskas apgabalā – nespēj izpildīt savus pienākumus, bet dažas apakšvienības sadarbojoties ar centrālās valdības pretiniekiem. «Pašlaik drošības struktūras nespēj operatīvi pārņemt kontroli Doņeckas un Luganskas apgabalos,» paziņoja Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs.

«Tieši drošības struktūras, Ukrainas Iekšlietu ministrijas un Drošības dienesta apakšvienības šajos reģionos, vispirms domājot Doņeckas un Luganskas apgabalus, nespēj izpildīt tām uzticētos pienākumus. Tās ir bezpalīdzīgas, turklāt dažas no tām sadarbojas vai solidarizējas ar teroristiskajām organizācijām,» pārmeta Turčinovs.

Viņš paziņoja, ka Doņeckā un Luganskā jau ir iecelti jauni Ukrainas Drošības dienesta nodaļu vadītāji, kā arī ir nomainīti specvienības «Alfa» vadītāji. No iekšlietu ministra Arsena Avakova viņš pieprasīja atbrīvot Luganskas un Doņeckas apgabala iekšlietu pārvalžu vadītājus un solīja atcelt no amata visu drošības struktūru vadītājus vietās, kur redzams, ka tie nespēj profesionāli pildīt savus pienākumus.

Komentāri (30)

Edzs 01.05.2014. 00.24

«Tieši drošības struktūras, Ukrainas Iekšlietu ministrijas un Drošības dienesta apakšvienības… nespēj izpildīt tām uzticētos pienākumus. Tās ir bezpalīdzīgas, turklāt dažas no tām sadarbojas vai solidarizējas ar teroristiskajām organizācijām,» pārmeta Turčinovs.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ja miliči joprojām saņem otru un trešo algu uz ķepu no Janukoviča dēla tad nav brīnums ka tie ir nelojāli.

Latvijai nevajadzētu dzīvot ilūzijās bet pārbaudīt uz lojalitāti tās drošības struktūrās strādājošos.

+12
0
Atbildēt

1

    Amis > Edzs 01.05.2014. 12.46

    TanteSidra

    Atliek vien atkal “Labējais sektors”, kuru pēc tam, kad tas būs ticis galā ar krievu teroristiem, varēs pielikt pie sienas. Nelietīgi izdzimteņi ne tikai Latvijā valda.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

Amis 30.04.2014. 21.58

ligakalnina 01.05.2014. 07.40

Latvijā t.s. “drošības struktūras” nav iespējams ne pārbaudīt, ne izkontrolēt, jo politiķi paši vai nu no tām baidās, vai, vienkārši negrib ķertoes klāt, kamēr viņus neaiztiek, lai dara, ko grib.

Mūsu patrodija uz DP var atļauties bez konkursa un par sadārdzinātu cenu pirkt luksus autiņus, kāpēc tādas cenas, kāpēc bez konkursa – tas esot valsts noslēpums.

Pēc tam Reinika ļaudis brauc ar šiem autiņiem iepirkties, tas viss ir publicēts presē, bet, nevienam politiķim nekādi jautājumi Reinikam nerodas.

Kas notiek KNAB, tas vispār ir kaut kas neiedomājams.

Tāds pats bardaks un korupcija arī citur, nedomā, ka, ja mums kas sāktos, mūsu “drošības struktūru” darbība stipri atšķirtos no tā, kas notiek Ukrainā, tepat dzīvs piemērs – Jākobsons un Ušakovs, vai tad “drošības struktūras” ieintersēja fakti, ko publicēja Jākobsons par Ušakovu, taču, nē, sākās Jākobsona vajāšana, domā, ka mūsu DP un citur maz tādu, kas simpatizē Krievijai, varbūt pat, ka Krievijas aģentu?

+7
0
Atbildēt

1

    ligakalnina > ligakalnina 01.05.2014. 17.10

    Man ir nepatika gan pret specdienestu patvaļu, gan pret savas valsts nodevējiem, kas vēlāk Putina “preses konferencēs” uzdod Putinam iepriekš sagatavotus un tiem iedotus jautājumus, kuri diskreditē viņu valsti un ļauj Putinam parādīt sevi izdevīgā gaismā, tur Snowdns “pārspēja” pat Krievijas “patriotus”.

    Pēc šis preses konferences Snowdens kļuvis vēl pretīgāks, un iebāžams vienā maisā ar Šrēderu, kurš nesen atzīmēja savu jubileju vienā no Pēterburgas pilīm, kopā ar Putinu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu