Repši TV intervijā nokaitina jautājumi par biznesa neveiksmēm • IR.lv

Repši TV intervijā nokaitina jautājumi par biznesa neveiksmēm

105
Einars Repše. Foto: Ģirts Ozoliņš, F64

Ekspremjers neatklāj, cik lielu atalgojumu saņem no Latvijas nākotnes foruma

Neesmu ideāls cilvēks, man arī dzīvē bijušas neveiksmes un ir pieļautas kļūdas. Tā otrdien emocionālā un uzbudinātā tonī Latvijas Televīzijas 1.kanāla raidījumā 1:1 sacīja ekspremjers Einars Repše, kuru pamatīgi sadusmoja jautājumi par viņa finansiālo situāciju un biznesa neveiksmēm, vēsta portāls Delfi.lv.

“Neviens cilvēks nav bijis veiksmīgs 100%. Var teikt, es atklāju dažus veidus, kā nevajag ieguldīt,” par pačabējušiem biznesa projektiem klāstīja Repše, tā arī īsti nepasakot, cik lielas ir viņa parādsaistības un kas ir ienākumu avots, no kā viņš patlaban pārtiek.

Ekspremjers tikai atzina, ka algu viņam maksā Latvijas nākotnes forums. Cik liela tā ir, to Repše nepateica, tikai sadusmojās vēl vairāk. Viņš atzina, ka viņa parādi ir samazinājušies un to vēlāk parādīšot viņa amatpersonas deklarācija. “Nemāciet mani, kā ieviest atklātību, ļaujiet man neapspriest privātas lietas!” dusmojās Repše.

Kad raidījuma vadītājs Gundars Rēders neatkāpās un kārtējo reizi atgādināja Repšes jaunās partijas ”Latvijas attīstībai” zemos reitingus, politiķis kļuva pavisam pikts. “Mani reitingi noteikti ir lielāki nekā jūsu reitingi, paskatīsimies, kā jums izdotos reformēt kaut pusi no tā, ko izdarīju es,” klāstīja Repše.

Jaunajai partijai ”Latvijas attīstībai” aptaujās atbalsts ir zemāks par 2%, ar ko nepietiek iekļūšanai ne Eiropas Parlamentā, ne arī Saeimā. Repše partijas ”Latvijas attīstībai” zemos reitingus, par spīti masīvajai reklāmas kampaņai, skaidroja ar cilvēku nogurumu no politikas, vēstīts sabiedrisko mediju portālā lsm.lv. ”Tauta ir nogurusi no politikas, un atbalsts politiskajiem procesiem ir zems [..], bet ap 35% cilvēku vēl nezina, par ko balsos, bet 13% pateikuši, ka neies balsot. Gandrīz puse no balsstiesīgajiem nezina, vai nepiedalīsies. Ir nopietns pieprasījums pēc jaunas un skaidras ideoloģijas un programmas, mums ir kur darboties,” raidījumā paudis Repše.

Lai gan partijas reklāmai ir iztērēts pusmiljons eiro, Repše uzsvēra, ka ”mēs dārgu reklāmas laiku nepirksim” – tas ir tieši pirms vēlēšanām. Tagad, pēc ekspremjera teiktā, ir lēts reklāmlaiks. Viņš pauda pārliecību, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanas parādīs reālo atbalstu jaunajai partijai. ”Man ir pamats domāt, ka rezultāts būs krietni labāks [nekā aptauju rezultāti]. Galējais vērtējums ir tas, cik ir vēlētāju. Man liekas, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanās būs patīkams pārsteigums,” sacīja Repše.

Repšes intervija sacēlusi pamatīgu “vētru” sociālajos tīklos. Bijusī partijas biedre Ilze Viņķele Twitter norādīja, ka ir nekorekti bijušajam ministram neveiksmēs vainot savu komandu. Citiem Repšes reakcija uz jautājumiem radījusi iespaidu, ka viņš teju gatavs ķerties pie fiziskas ietekmēšanas. Savukārt izdevniecības ”Baltic Screen” paziņojumā presei pausts, ka raidījums būšot papildu stimuls izdot rudenī plānoto grāmatu par Repšes darbību. Tās autors ir žurnālists Lato Lapsa.

Komentāri (105)

ligakalnina 30.04.2014. 10.35

Var jau teikt par Repši, ko tikai grib, nezinu, kāds viņš ir tagad, bet, tas, ka viņš izdarījis ļoti daudz ko pozitīvu Latvijas politikā, ir neapstrīdams fakts.

Repše ir JL dibinātājs, V ir tikai JL turpinājums, taisni viņš centās ieviest godīgas politikas un caurspīdīguma jēdzienu, taisni Repše tika vaļā no odiozā totāli korumpētā Sončika un Vaškevica, Repšes laikā korupcija valsts pārvaldē bija daudz mazāka, nekā pārējo premjeru laikā, un viņš nestrādāja ideālos apstākļos.

Un tas, ka Repše ir samērā savdabīga personība, nemazina viiņa nopelnus.

Var jau par Repšes korumpētību runāt, cik uziet, bet, atšķirībā no daudziem, neko konkrētu viņam piesiet nevar.

Un no V Repše bija spiests aiziet Āboltiņas grupējuma intrigu rezultātā, ko, protams, atbalstīja gan ZZS, gan visi pārējie, tai un pārējiem nevajadzēja spēcīgu konkurentu, un, samērā principiālu cilvēku, kuram tas “mugurkauls” tiešām bija, bet, bija arī smadzenes.

+27
-5
Atbildēt

30

    garausiitis > ligakalnina 30.04.2014. 12.49

    Lai balsotu par Repšes biedrību baidos ka ar spaisa sapīpēšanos var nepietikt :) :) :)

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Amis > ligakalnina 01.05.2014. 13.03

    beta Ja vīrietis izvēlas divreiz jaunāku sievu, tas liecina, ka iekšējā pasaule nav sakārtota.

    ======================

    Ja vīrietim tiek divreiz jaunāka sieva, nozīmē to, ka viņš ir gribošs un varošs un joprojām spējīgs sevi īstenot kā vīrietis. Tāpēc jau izmirstam, ka turamies pie idiotiskiem priekšrakstiem, katram hļupikam pa sievietei, pat ja tas nejēdz, ko ar to darīt. Ja nenotiek dabīgā atlase, sugai ir kirdik. Vīrietim reproduktīvā vecumā sievieti reproduktīvā vecumā, dabai nav kalendāra. Vai tad labāk kā gerentofīlam, Dombrovskim?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 01.05.2014. 16.03

    Visi tik nopietni, visi tik nopietni :) Varbūt parunāsim kādai jābūt publiska politiķa sievai :) Ja runājam par vecumu, tad varam arī par citām lietām – teiksim blondumu, lielāmkrūtīm, celulītu . Teiksim sieva ar lielām krūtīm un visu laiku veļas naktī virsū , tā veļas virsū,ka galvu iepiež starp krūtīm un nabaga valstvīram nav ko elpot un šamais neizgulējies otrā dienā ne vella nevar pastrādāt … Tātad divas lietas jau skaidras – jābūt jaunākai un mazām krūtīm :) :) :)

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 02.05.2014. 02.25

    beta – rezumējot Tavas piebildes par sieviešu vecumu – tas , ka vīriešiem 30 gados patīk vecākas ne vienmer nozīmē to ,ka meklē mammu , tur var būt citi iemesli. Daudz vienkaršāki un elementārāki. Tas ,ka vīriešiem 40-50 gados patīk jaunākas ir līdzīgs izskaidrojums un nevajag tur meklēt kompleksus vai ko tamlīdzīgu . Vienkārši sievietes šajā vecumā sāk palikt gan vizuāli, gan mentāli par tām pieminētajām mammām … lai cik tas skumji reizēm nebūtu .

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 01.05.2014. 10.33

    Klusais, aklajiem un kurlajiem nekas nelīdz ja kādu mīl tad bez nosacījumiem un trūkumus neredz savos vadoņos. trakākais ir tas, ak ievilks šādi aklie un kurlie Latviju kārtējā nelaimē!

    Lapsa jau raksta grāmatu par repši, bet kurlie un aklie jau nelasīs bet ticēs vadonim vienalga kādas izdejas tas aizstāv naudas dēl!

    Būtu jel padomājuši, kāpēc Repšem tie uzņēmēji maksā 10 000 EUr mēnesī? vai vienkārši viņiem nav kur naudu likt vai arī vajag tikt pie valsts budžeta, tad nu paņem to pašu Repši un uzliek naivajiem uz āķa- sak, re, jums lielais varonis un gaismas nesējs kārtējo reizi lidz tam atkal apniks un kamēr valsts kase būs pilna.

    Un kā tad bija tas virsraksts krievu presē “Sovsem drugoi Repše! padomājiet ar galvu!

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    peerku > ligakalnina 30.04.2014. 21.03

    > Bet

    “Repše aizgāja no Vienotības sava drauga Dana Tītava dēl.”

    Un kāpēc Āboltiņa pēkšņi “aizgāja” Titavu? Kas cits tas bija, ja ne izaicinājums (dūriens mugurā) Repšem?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Amis > ligakalnina 01.05.2014. 13.36

    beta būtu vai nu jānonīcina vai žēlsirdīgi jāļauj darīt vīrieti apkalpojošu darbus…

    ===================

    Sieviete, kurai ir pieticis veselā saprāta sevi laicīgi realizēt, būs laba māte un vecāmāte, būs cienīta un mīlēta, bet viņa nevar paģērēt sev to, ko daba tai ir liegusi. Nekādi partijas un valdības lēmumi to nevar nodrošināt.

    Var jau uzskatīt, ka jaunāka partnere, kā mašīna vai pulkstenis, apliecina vīrieša statusu, kas reizēm arī tā ir, tomēr 90% tam ir tikai dabiski iemesli. Nebūtu mūsu kroplo priekšstatu, un nepareizā audzināšana, mēs, balti, apdzīvotu ne tikai savas vēsturiskās zemes no Oderas līdz Maskavai un Baltijas līdz Melnai jūrai, bet dominētu visā pasaulē.

    Ja nevari normāli nomenedzēt attiecības ģimenē, vai var tādam uzticēt valsti? :)

    ==================

    Nu gan nežēlīgi iespēri Dombrovskim pa to vietu, kur vīriešiem mēdz būt pauti. Velti, viņš nejūt.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > ligakalnina 30.04.2014. 19.27

    tikpatlabi es varu sviitrot arii Repšes piekriteejus , kaa jaunpupu un veelkaadu ,redzees sarakstos , saraksti jau veel nav publiceeti , no kurienes Jums taada informaacija???

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 01.05.2014. 14.59

    > lno

    Esmu PRET cilvēku ģimenes dzīves apspriešanu, kamēr tā ir tikai pesoniskā izvēle. Tiklīdz cilvēks iziet publiskā teritorijā, tiklīdz pretendē uz lēmumu pieņemšanas mehānisma ietekmi, tā iestājas situācija, kad personiskais kļūst par publisko. Tad personiskās īpašības ir tās, kas noteiks, kādus lēmumus pieņems nākošā publiskā perona…

    Līdz ar to man netīk piekoptā liberālā pieeja, ka personiskais nav saistīts ar publikso. Ir saistīts! Ja to atzītu, atkristu daudzas prolēmas….

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 01.05.2014. 14.36

    > klusais

    Bloha grāmatiņa ir vienkārši cilvēkiem.

    Cilvēks + augsts amats = cita kvalifikācija, par ko grāmatiņa nav uzrakstīta. Ir vieta disertācijai… :) vai grāmatiņai… :)

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 01.05.2014. 14.29

    no Artura Bloha grāmatiņas “Mērfija likums jeb Iemesli, kāpēc sviestmaize vienmēr krīt ar sviestu uz leju.”. Daži citāti no sadaļas “Sociālā mērfoloģija”: Hārtlija likums – nekad neguli ar kādu, kurš ir trakāks par tevi. :D Pardo postulāti – 1. viss labais dzīvē ir vai nu pretlikumīgs, vai amorāls, vai barojošs. 2. Trīs uzticami pavadoņi dzīvē ir nauda, suns un vecāka sieviete (chuckle)Šteinkopfa papildinājums pirmajam Pardo postulātam – Labās lietas izraisa vēzi laboratorijas pelēm un tiek apliktas ar nodokļiem līdz neiespējamībai :D

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 01.05.2014. 15.45

    beta. Neiebilstu pret Tavu viedokli. Es centos Dombrovski nekritizēt grūtākajā brīdī, kamēr viņš nesāka muļļāties. No otras puses, ja viņš nebūtu bijis tāds, kāds bija, diez vai būtu tik ilgi noturējies?:)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 01.05.2014. 12.21

    Es labprāt augstākminētā sakarā gribētu paklausīties beznosacījuma slavas dziesmas Āboltiņai. Nu, kontekstā ar “aklajiem un kurlajiem”.:))

    Aklie un kurlie ir visu partiju piekritēji un tu, Bet, neesi izņēmums.

    P.S. Redz kā! Domas ir gaisā:)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    peerku > ligakalnina 01.05.2014. 11.21

    > Bet

    “aklajiem un kurlajiem nekas nelīdz ja kādu mīl tad bez nosacījumiem un trūkumus neredz savos vadoņos.”

    Pirmkārt,- nevajag jaukt beznosacījumu mīlestību ar cieņu, ko cilvēks izpelnās nevis ar vienu idea fix kā, pimēram, rīkojums nr.2, bet ar daudzu gadu darbu, veiksmēm un, jā, arī kļūdām, nevis deklarētu, bet patiesu patriotismu.

    Otrkārt,- kāpēc apriori uzskatīt uzņēmējus, Latvijas ekonomiskās labklājības pamatu, par kaut ko sliktu?!

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 30.04.2014. 20.03

    Repše aizgāja no Vienotības sava drauga Dana Tītava dēl. Žēl, ka neatceraties, kas ir D. Tītavs un ko viņš darīja Ventspils ostā un kādi uzskati ir pausti no tā paša Dana Tītava.

    Repše nekad nav bijis labs uzņēmējs, un tādēl nekādu uzņēmējdarbību nevar attīstīt, jo pats no tā neko nesaprot. ka sstāv aiz Repšes muguras. taču ne vairs tauta, kas saziedoja naudu, bet gan bariņš visai aizdomīgi tipiņi, kuri acīmredzot grib tikt pie valsts naudas maka, no kura tie bija atstumti visu šo laiku!

    Manis pēc balsojiet par repše un tad nebļaujiet, kad viņš izspēlēs savu zelta kārti, jo pats tam klubiņam viņš nav noteicējs. ta svairs nav tas Repše kas dibināja JL! laiks atmosties!

    Piekrītu Kalvim.

    Ne jau Repše aizgāja Āboltiņas dēl, bet gan vēlreiz atgādinu, ka izslēgtā Dana dēļ un ta snav viens un tas pats!!!

    par repšes pagātnes nopelniem nestrīdos- tādi bija, bet tādu vairs nebūs!Repše strādās tiem, kas maksā!

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 01.05.2014. 14.02

    > pētnieks

    Kā vienu un būtisku Dombrovska trūkumu saskatu apstāklī, ka viņš sievietes vietā izvēlējiem mammu. Līdz ar to mans viedoklis par viņu ir – lēns, nedrošs, ietekmējams… ko labi parāda viņa publiskā darbošanās.

    Bet! Viņš vēl ir neambiciozs, bez narcisa kompleksa, pietiekošo godprātīgs (ko var mainīt kāda sieviete, kam viņš piekāpsies aiz cieņas un bailēm no sieviešu dzimuma). Dombrovskis bija labs Latvijai ar to, ka mums augstos amatos maz godprātīgu cilvēku, viņš ar savu mazumiņu bija labāks par nullēm …

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 01.05.2014. 12.46

    Repše kā indivīds, kā cilvēks ir virs vidusmēra, tas skaidrs kā diena. Un Latviju viņš mīl patiesi, nevis lozungu versijā. Belokoņs nav Latvijas ienaidnieks, vismaz man tas ir skaidrs, esmu lasījusi intervijas ar viņu, visnotaļ sakarīgas, nevis parastais bla bla bla… Belokoņs ir tāds pats sapņotājs kā Repše, tikai spējis tikt pie naudas.

    http://www.tvnet.lv/zinas/regionos/374141-belokona_repses_sievas_un_aivja_rona_megaprojekts

    Domāju, ka Repšes lūzums sākās tad, kad Repše uzkāpa uz trdicionālā vīriešu klupšanas akmens, divreiz jaunākas sievas… Ja vīrietis izvēlas divreiz jaunāku sievu, tas liecina, ka iekšējā pasaule nav sakārtota. Pats par sevi tas nebūtu nekas briesmīgs, bet, ja cilvēka lēmumam ir ļoti būtisks svars, šī iekšējā nelīdzsvarorība jāņem vērā. Ne velti civilizētās rietumu valstīs ģimenes stāvoklis ir ļoti būtisks rādītājs kandidātiem un svarīgiem posteņiem.

    Repše var dot Latvijai daudz, bet noteikti ne pašreizējā “iejūgā”… :)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 01.05.2014. 13.54

    > pētnieks

    Tu esi tipisks alfa tēviņš pēc visiem parametriem (lasu Tavus komentārus, arī ar visiem daudzajiem iepriekšējiem nikiem).

    Tu esi labs burinieks, bet ar pamatīgu sānsveri… :) :) :)

    Tēma, ko aizskārām ir pietiekoši sarežģita un apjomīga, lai risinātu šādā formātā. Bez vainas nav abas puses, gan vīrieši gan sievietes. Uz pirmatnējās bioloģiskās programmas, kas ielikta ikvienā cilvēkā, uz ko Tu atsaucies un ko apstrīdēt nav jēgas, vēl uzliekas sabiedrības standartu variācijas. Ja pieņemam, ka lemtspējīgs cilvēks vajadzīgs šodienas sabiedrībai, un ne tikai izdzīvošanai, bet sarežģītu sociālu un politisku jautājumu risināšanai, kur pirmatnējie instinkti (bet tieši tāds ir vairošanās instinkts)jāatliek malā, tad cilvēka ģimenes modelis ir labs viņa kvalitāšu rādītājs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 30.04.2014. 11.54

    Jāpiekrīt Kalvim, ka Repše ir sevi politiski izsmēlis . Viss tagad notiekošais ir vienkāršī atsevišķu saimniecisku aprindu centieni atrast karogu ar kuru iebraukt Saeimā cerot uz zelta kārti …

    Un nevajag meklēt nekādus zemūdens akmeņus un nelabvēļus – Repše pats sevi noraka… interesanta personība …

    Starp citu interesanti ka būtu iegrozījusies viņa dzīve , ja viņš nebūtu trāpijis par LB prezidentu … vai mēs šodien kaut ko par viņu vēl dzirdētu ?

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 01.05.2014. 16.47

    > lno

    Es Dombrovski vienmēr esmu atbalsījusi. Kā jau teicu nav labāka varianta.

    P.S. Pārejaqm uz aktuālo (kā man riebj šis itefeiss!), par SVF apstiprina 17 miljardu dolāru palīdzību Ukrainai….

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 01.05.2014. 14.16

    beta. Visu cieņu! Manā izpratnē lielisks Dombrovska novērtējums. Es līdz šim esmu vairījies no viņa ģimenes situācijas apspriešanas.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > ligakalnina 01.05.2014. 13.24

    > pētnieks

    Izskatās, Tev ir krietni jaunāka sieva… :) :) :)

    Ja pieejam no bioloģijas viedokļa, tad Tev taisnība, tad sievietes, kam iestājusies menopauze(nav apaugļoties spējīgu olšūnu) būtu vai nu jānonīcina vai žēlsirdīgi jāļauj darīt vīrieti apkalpojošu darbus…

    Bet tā kā dzīvojam sociālā sabiedrībā uzdosim sev jautājumu, kāpēc vīrietis starp 40 – 50 meklē jaunāku sievieti? Lai radītu bērnus? Hmm… Vai lai justos pārāks? Zemapziņā…

    Te drīzāk akmens sieviešu lauciņā, kas vīriešus vērtē zemu, vidēju gadu vīrieti jebkura nobriedusi sieviete redz ar visām viņa dīvainībām un vairs neņem galvā, ko nevar teikt par jaunulēm.

    Tā ir pietiekoši sarežģīta un apjomīga tēma, sausais atlikums ir tas, ka civilizētā pasaule par būtiskas lēmējpersonas atbilstību amatam spriež arī pēc situācijas ģimenē. Ja nevari normāli nomenedzēt attiecības ģimenē, vai var tādam uzticēt valsti? :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 30.04.2014. 22.53

    Bet ir absolūta taisnība – Titava aizmugures spēles un pelekā kardināla statuss bija tas , kas bija patiesais iemesls kapēc Repše dabūja izvēlēties – vai nu kopā ar Titavu vai V . Interesanti ,ka nakamais pelēkais kardināls Jaunups arī dabūja aiziet no V . Pie kam kāda sakritība , abi vecie zēni atradās pie Repšes jaunajā veidojumā – neviens protams neticēs , bet tā noteikti nav nekāda sakritība :)

    Un par Titavu pāris nianses –

    a) savdabīgi , bet pēc JL atstāšanais aiz koalīcijas borta Titavs saglabāja vietu Ventspils brīvostā

    b) dzirdēju ,ka Titavs joprojām piestaigā pie sponsoriem un sola nākotnē savas vecās ietekmes atgriešanos un stāsta , ka arī sodien risinot jautājumus :)

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    egils_krastins > ligakalnina 30.04.2014. 16.56

    to Ebenemezers

    Baiba Fromane, Dans Titavs, Edgars Jaunups, Uldis Osis…visas šīs personības tu vēlies ielaist Parlamentā?

    Starp viņiem nav neviena, kurš būtu sevi PIERĀDĪJIS DARBĀ TAUTAS LABĀ. Vēlreiz saku – šiem ļaudīm vnk cilvēks ir pie kājas!

    Manuprāt ir daudz reiz labāk balsot par Vienotību SVĪTROJOT UN PLUSOJOT.

    ŠOGAD EKSPERIMENTĒT NEDRĪKST. MĒS VARAM ZAUDĒT NEATKARĪBU, JA NEAPZINĀSIMIES SAVU ATBILDĪBU VĒLĒŠANĀS. KATRA MŪSU KĻŪDA BŪS ADVANTAGE PUTINA ROKĀS.

    … es neticu, ka Repšes partija tiks pāri 5%.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    peerku > ligakalnina 30.04.2014. 10.39

    > dzeris49

    “no V Repše bija spiests aiziet Āboltiņas grupējuma intrigu rezultātā, … tai un pārējiem spēcīgu konkurentu, … nevajadzēja.”

    Pūlis vienmēr gribēs novilkt lejā līdz savam līmenim to, kura galva sniedzas pāri pūlim.

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

    enjoy > ligakalnina 30.04.2014. 11.00

    Piekrītu Dzerim! Lai kā arī būtu, neviens mēs neesam ideāli. Visiem ir tiesības uz kļūdām, ir tiesības būt komplektētam ar neforšām rakstura iezīmēm, ir tiesības būt bez foršām (sociāli vēlamām) rakstura iezīmēm.

    Repše tomēr ir viena lieluma zvaigzne ar, piemēram, Godmani. Lai kā tur arī nebūtu ar privatizāciju, cukura fabrikām, tomēr viņa vārds vienmēr būs saistīts ar neatkarību. Punkts!

    Repše bija pirmais, kurš sāka apkarot korupciju un lienošās ierēdniecības sērgu. Jā , viņām neizdevās ar pirmo piegājienu, bet viņš bija katalizators.

    Otrreiz to izdarīja Zatlers, kad nosauca lietas īstajos vārdos. Un man ir pilnīgs pofigs, ka tas izskatījās diezgan savtīgi, galvenais, ka tagad valstī tā ir aktuāla tēma, ka politiķi paši par to sāk runāt un viens otram bakstīt ar pirkstu. Lai kā arī nebūtu, bet uz Repšes ideju bāzes radītā V, kam sekoja Zatlera RF, mūsu politisko vidi ir padarījusi mazāk korumpētu. Jā, ir viņi gan čammas, gan pasīvi tizleņi, bet zagļi gan vairs nav. Nav man sajūta, ka tagad koalīcija pa kluso krāmētu savās kabatās. Un tas ir Repšes nopelns ilgtermiņā.

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > ligakalnina 30.04.2014. 11.18

    Privātie tēriņi E.Repšes gadījumā nav viņa privāta lieta. Viņam cilvēki saziedoja lielu naudu. Ziedojumu mērķis bija – panākt, lai E.Repše ienākot politikā būtu finansiāli neatkarīgs. Ar pusmiljonu latu to varēja izdarīt, ja to ieguldītu normālos, konservatīvos finanšu instrumentos, no kuriem lēnām atvilktu naudu dzīvošanas izdevumiem. Bet Repše tai vietā sāka agresīvi spekulēt. Rezultāts ir tāds, ka E.Repše ir dziļos parādos – un ne par kādu finansiālu neatkarību nav runa.

    Savukārt “Liepājas Metalurga” garantijas parāda, ka E.Repšem nevar uzticēt arī publisku naudu. Repšes valdība 2002.gadā sāka nodarboties ar mehānisku budžeta īsināšanu – teiksim, pārtrauca piešķirt naudu LIIS (Latvijas Izglītības Informatizācijas sistēmām) – kas tolaik veidoja elektroniskus mācību materiālus profesora Agņa Andžāna vadībā. Bija viens no nedaudzajiem mēģinājumiem matemātikas un programmēšanas izglītības jomā darīt kaut ko līdzīgu igauņiem.

    Manuprāt, E.Repšes kā politiķa laiks ir pagājis.

    +19
    -11
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 30.04.2014. 11.49

    Es arī piekrītu Kalvim Apsītim. Bet Dzerim gribu atgādināt, ka manuprāt Repšes nopelni neatkarības atgūšanas procesā IR ne mazāk lieli, kā dibinot JL.

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > ligakalnina 30.04.2014. 12.17

    LB prezidenta amataa iebiidiija iistie , kuri no aarpuses veidoja pirmo valdiibu , lai aizdabuutu no politikas viņu prom , jo bijušie kompartijas nomenklatuuras darboņi ar čekas aģentiem saprata kaads drauds viņiem politikaa buutu bijis tieši Repše , par nopelniem iestuuma bankas prezidenta amataa , kad beidza un ienaaca politikaa , saakkaas iista jezga mafiozajaa struktuuraa kura jau bija paarņeemusi valsti , sfeeras bija sadaliitas , lembe , šķeele , šlesers , tieši ar Repšes ienaakšanu saakaas KNABa darbiiba , kurai bija liela pretestiiba no šiis trijotnes , KNABU plucina veel šodien , šodien seed amatos tie paši valsts naudas šķeerdeetaaji , kuri smalki iesmeereeja finanšu ministram budžeta likumu ar kredita garantiju privaatajam LM , ar kuru savas kabatas piebaaza tie kas to izkaartoja. es par Repši , tur cita varianta nav , lai balsotu par SC , jaasapiipeejaas spaizu , bet par paareejiem mafiozo antiņiem pietiktu ar polšu lai dullumaa nobalsotu , jau mineeju , ka uz veeleešanaam nebuutu nemaz gaajis

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    enjoy > ligakalnina 30.04.2014. 11.25

    Kalvim

    Manuprāt, E.Repšes kā politiķa laiks ir pagājis.

    ————————

    Piekrītu!

    Piekrītu arī par viņa dīvainajām attiecībām ar naudu, tomēr manās acīs viņš ir politiķis ar plusiņu, lai arī bijušais.

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

oktanvis 30.04.2014. 09.46

Domāju, ka šoreiz Rēders diezgan neprofesionāli vadīja interviju, bieži vien nepaceļoties virs tirgussievas līmeņa. Kāda jēga uzdot jautājumus, ja neinteresē atbildes? Intervējamais nemitīgi tika pārtraukts, ja atbildē Rēders nesaklausīja sensāciju + “inteliģentais”, “provokatīvais”, rēderaprāt būtiskais, jautājums it kā no publikas “vai viņi ir tur ārā?”…

+19
-5
Atbildēt

4

    austrisv > oktanvis 30.04.2014. 10.03

    Vai tad Repše atbildēja Rēderam? taču nē- centās visādi izlocīties un runāt priekšvēlēšanu solījumu stilā, kā Šlesers! Repše tieši izvairījās no konkrētām atbildēm ar runas plūdiem. bet Rēders vēlreiz un vēlreiz prasīja tos pašus jautājumus, līdz kaut cik dabūja atbildes. Repše ir laikam izgājis tos muldēšanas kursus, jo traki līdzinās Šleseram. tas taču bija tik skaidri redzams.

    Bet Rēders ir lielisks žurnālists!!! man ļoti patīk viņa interviju stils! Tieši jautājumi, kuri interesē cilvēkus, ka sinteresēja spar pilitiķu darbiem un nedarbiem! ūdeni liet maķa katrs politiķis, bet īustu žurnālistu ir maz!

    +11
    -19
    Atbildēt

    0

    Ansis > oktanvis 30.04.2014. 14.35

    Kaspar – Rēders ļoti PROFESIONĀLI darīja savu darbu – šī raidījuma formāts ir tāds – slavināt pareizos, un nogremdēt konkurentus.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    peerku > oktanvis 30.04.2014. 19.57

    > Edgars Avotiņš

    “Rēders ļoti PROFESIONĀLI darīja savu darbu – šī raidījuma formāts ir tāds – slavināt pareizos, un nogremdēt konkurentus.”

    Tas saucas: pērkama žurnalistika.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > oktanvis 30.04.2014. 11.35

    Neobjektīvi, Bet. Ja pacentīsies atcerēties, Repše bija labs runātājs jau pašā Atmodas sākumā. Tiešraidē Latvijas Radio droši, loģiski un pārliecinoši oponēja diskusijā Anatolijam Gorbunovam. Tanī diskusijā viņš bija galvastiesu pārāks par Latvijas KPCK ideoloģisko sekretaru, kurš Augstākājā Partijas skolā tādus “kursus” bija izgājis. Viņa spēja mierīgi, argumentēti un inteliģenti diskutēt jau toreiz bija augsta un IR viena no spilgtākām tā laika atmiņām daudziem, arī man.

    Es netaisos balsot par Repši. Bet man gribētos, lai, kritizējot viņu, mēs nenolaistos līdz izdomājumiem.

    +21
    -2
    Atbildēt

    0

peerku 30.04.2014. 10.28

Rēdera stils, uzdodot jautājumus Repšem, bija totāli agresīvs, tāpēc var tikai apbrīnot Repšes koncentrācijas spējas. Rēders bija apņēmies nevis kaut ko uzzināt un ļaut uzzināt klausītājiem, bet censties pazemot un noniecināt Repši. Nebija neviena jautājuma, kas dotu iespēju pozitīvai atbildei, it kā Repšem nebūtu nekādu nopelnu attiecībā pret valsti. Manu cieņu pret Repši tas nemazināja, par Rēderu neizteikšos,- pilnīgi cita svara kategorija.

+19
-7
Atbildēt

1

    Timurs Čuntonovs > peerku 30.04.2014. 13.56

    Rēderu jau nav ko vainot – viņš dara savu darbu. Nav jau arī gluži nekāds Lato Lapsa, kas ielīdīs katrā rokassomiņā un uzrakstīs grāmatu par nozagto lūpukrāsu. Bet kā saka – nesit tikai beigtu suni, kas Repše jau nu noteikti nav. Tā sakot – augsim līdzjūtībā pret mīļotajiem suņiem, un turpināsim kost viens otram! :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu