Lieldienas Ukrainā • IR.lv

Lieldienas Ukrainā

2
Ļoša un Soņa. Viņi Maidanā ir kopš 2013.gada decembra. Toreiz pat prātā nenāca, ka protesti pārvērtīsies asiņainā slaktiņā. «Kad Maidanā 18.februārī sākās apšaude, likās — esam nokļuvuši kādā muļķīgā datorspēlē, kas tūlīt pat jāizslēdz. Tā nežēlība bija prātam neaptverama, turklāt no abām pusēm. Taču mīlestība tik un tā uzveiks naidu,» Soņa pieglaužas Ļošam.

Zaļā ceturtdiena Maidanā un ceļojums uz Kosmačiem – nelielu, bet tradīcijām bagātu ciematu Karpatu kalnos

Ja gribi fotogrāfijā parādīt, kas ir Ukraina, brauc Lieldienās uz Kosmačiem, tur dabūsi sulīgas bildes, – tā pirms gada man ieteica ukraiņu fotogrāfs Aleksandrs Furmans. Ja esmu ko nolēmusi, tad tā arī daru un, kaut arī mans kolēģis patlaban fotografē tankus Donbasā, dodos uz Kosmačiem. Kamēr gaidu autobusu, pirms tālā ceļa izmetu loku pa Maidana laukumu Kijevas centrā. Te tūkstošiem cilvēku novembrī sāka protestēt pret prokrievisko varas politiku, bet tagad barikāžu sargi nolēmuši sagaidīt prezidenta vēlēšanas 25.maijā – viņi tic vienotas un neatkarīgas Ukrainas nākotnei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu