Ukraina sāk izmeklēšanu par Slavjanskas apkaimē notikušo apšaudi (papild.) • IR.lv

Ukraina sāk izmeklēšanu par Slavjanskas apkaimē notikušo apšaudi (papild.)

25
Lieldienu ģimenes foto Ukrainas promaskavas separātistu ieņemtajā Slavjanskā. Māte bērnus liek fotografēt kopā ar maskotiem separātistiem pie barikādēm. Foto: AFP/LETA

Svētdienas naktī notikušajā apšaudē dzīvību zaudēja vismaz trīs cilvēki; prokrieviskie separātisti nolaupa Eiromaidana aktīvisti

Ukrainas varasiestādes sākušas izmeklēt Slavjanskas pievārtē notikušo apšaudi, kurā dzīvību zaudēja vismaz trīs cilvēki.

Ukrainas nacionālās drošības padomes pārstāve britu raidsabiedrībai BBC atzina, ka vēl ir pāragri spriest, kurš vainojams uzbrukumā. Pēc viņas teiktā, incidentā varētu būt iesaistīti noziedznieku grupējumi, piebilstot, ka “noziedzības līmenis Ukrainas austrumos pēdējā laikā būtiski pieaudzis”.

Naktī uz svētdienu Doņeckas rajonā pie Slavjanskas notika apšaude, taču dažādos avotos izplatīta ārkārtīgi pretrunīga informācija.

Ukrainas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka neviena no Ukrainas drošības struktūrām nevienu operāciju Slavjanskā, ne arī visā Doņeckas apgabalā nav veikusi.

Pēc Ukrainas Iekšlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas, naktī uz 20.aprīli starp diviem bruņotu civiliedzīvotāju grupējumiem notikusi apšaude, kurā nogalināti trīs cilvēki, kas apsargāja prokrievisko spēku izveidotās barikādes. Vēl trīs cilvēki ievainoti.

Krievijas prese sākotnēji ziņoja, ka nogalināts arī viens no uzbrucējiem, pie kā atrasta “Labējā sektora” pazīšanās zīmes. Vēlāk ziņots, ka uzbrucēji ar visiem savā pusē kritušajiem un ievainotajiem aizbēguši no notikumu vietas.

“Labējais sektors” gan kategoriski noliedzis savu saistību ar notikušo.

Prokrieviskie kaujinieki žurnālistiem notikumu vietā demonstrēja divas ložu sacaurumotas un pilnībā sadegušas automašīnas, apgalvojot, ka ar tiem atbraukuši uzbrucēji. Tūlīt pēc uzbrukuma atsišanas viņi abas automašīnas sadedzinājuši. Tādā veidā gan ir iznīcinātas jebkādi pierādījumi par cilvēkiem, kas varēja atrasties automašīnā.

Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrija pēc Ukrainā pieredzētās apšaudes kārtējo reizi Kijevai pārmetusi nespēju aizsargāt Ukrainā dzīvojošos krievvalodīgos.

Slavjanskā separātisti nolaupa Eiromaidana aktīvisti

Tikmēr Slavjanskas separātisti sagūstījuši un nezināmā virzienā aizveduši Eiromaidana aktīvisti Irmu Kratu, ziņo UNIAN/Ukrainskaja pravda.

Aculiecinieki medijiem stāstījuši, ka prokrieviskie separātisti Kratu vaino „antimaidana dalībnieku mocīšanā un „Berkuta” apšaušanā”.

Krievijas atbalstītāji pie sagūstītās Kratas atveduši arī žurnālistus, sakot, ka viņa Maidanā vadījusi „sieviešu sotņu”, bet Slavjanskā atbraukusi, lai nodarbotos ar ļaundarībām. Pēc tam Krata aizvesta nezināmā virzienā.

Krata komentārā Krievijas telekanālam „LifeNews” paziņojusi, ka Slavjanskā ieradusies kā žurnāliste, lai atspoguļotu tur notiekošo. „Mani aizturēja it kā par to, ka esmu uzstājusies pret referendumu. Taču tie ir izdomājumi. Esmu Slavjanskā ieradusies, lai stāstītu bezkaislīgu patiesību,” teica Krata.

(papildināta ar  sadaļu par nolaupīto Eiromaidana aktīvisti)

Komentāri (25)

ligakalnina 21.04.2014. 10.51

Aha, un pilnīgi “nejauši” taisni “uzbrukuma” laikā tur atradās visas Krievijas TV, pilnībā sadegušajās automašīnās, brīnumainā kārtā, tomēr, saglabājās un tika “atrastas” gandrīz vai “labējā sektora” vadītāju vizītkartes, un vēl milzīgi daudz “pierādījumi”, kas, brīnumainā kārtā, tur bija atstāti un nebija sadeguši, jau 5 min. pēc apšaudes tika konstatēts, ka šauts ar ārzemju izcelsmes ieročiem, utt.

Un “pašaisardzības vienības”, protams, bruņotas ar jaunākā parauga kalašņikoviem, kas ir tikai krievu specdienesta bruņojumā, un ko, viņi, dabiski, nopirkuši vietējā tirdziņā.

Vistīrākā Krievijas provokācija Krievijas specdienestu stilā.

Manuprāt, tas, ka Putins savā t.s. “konferencē”, kas, īstenībā, bija norežisēta izrāde ar iepriekš sagatavotiem jautājumiem, kas varēja parādīt Putinu kā gudru un mērenu līderi, salīdzinot ar pilnībā atsaldēto publiku, kas šos jautājumus uzdeva ( tipa, “skataties, Rietumi, nebūs manis, kas te var nākt pie varas”, kas, daļēji, ir pat taisnība), Ukrainas austrumus nosauca par “Novorossiju” ( Jaunkrieviju), tas visu izsaka.

+11
0
Atbildēt

3

    Gaisma; Enģelis > ligakalnina 21.04.2014. 15.48

    Labi vēl, ka netika nolaupīti un nogalināti reāli Rietumukrainas vai Kijevas iedzīvotāji.. Lai uzkurinātu “benderofobijas” drudzi.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 21.04.2014. 11.59

    Nu taisni to pašu jau es gribēju pateikt.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 21.04.2014. 11.51

    Бывший вице-премьер, бизнесмен РФ Альфред Кох выдвинул свою версию по поводу убийств в Славянске, проведя аналогии с подготовкой к нападению Германии на Польшу в 1939 году. По его мнению, убитые не были местными жителями, а инцидент в целом был срежиссирован.

    “Анонимность пасхальных трупов в Славянске (город маленький – неужели за целый день своих не опознали?) заставляет вспомнить знаменитую операцию “Консервы”, осуществленную папашей Мюллером в конце августа 1939 года”, – пишет Кох в Facebook.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

dro 21.04.2014. 15.18

Lavrovs: Ukraina pārkāpj Ženēvas vienošanos

Миссия ОБСЕ на Украине: сепаратисты на востоке страны не выполняют условия женевских соглашений

Специалисты организации не могут подтвердить информацию о добровольном освобождении захваченных ранее сепаратистами административных зданий на юго-востоке страны. Кроме того, ранее ОБСЕ нашла признаки работы на Украине иностранных консультантов.

+4
0
Atbildēt

0

austrisv 21.04.2014. 12.19

Kā, jau parasti Krievijai vajag ieganstu, lai iebruktu ar savu sakoncentrēto armiju pie Ukrainas robežas, tās apgabalos. Kā gan bez iegansta var iebrukt?

es ne minūti nešaubos, ka tie ir krievu specdienesti, kuri iztaisīja šo provokāciju. kam tas gan ir jaunums. Vai tad 1940. gada jūnijā nebija līdzīgs gadījums, kad krievi uzbruka Latvijas robežpunktam un aizveda robežsargu ģimeni to novācot,bet paši ienāca Latvijā! nožēlojamie meļi un provokatori. kas gan viņiem tic?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu