Jaunais VID ēku komplekss pieņemts ekspluatācijā • IR.lv

Jaunais VID ēku komplekss pieņemts ekspluatācijā

11
Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja Ināra Pētersone pagājušā gada augustā piedalās Valsts ieņēmumu dienesta jaunā administratīvo ēku kompleksa spāru svētkos. Foto: Edijs Pālens, LETA

Apkārtne vēl jāapzaļumo

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) administratīvo ēku komplekss Rīgā, Talejas ielā 1, ceturtdien pieņemts ekspluatācijā, aģentūru LETA informēja Rīgas pilsētas būvvaldē.

Ēka pieņemta ekspluatācijā, taču pieņemšanas aktā atzīmēti atliktie darbi, kas konkrētajā gadījumā skar teritorijas labiekārtošanu – projektā paredzēta teritorijas apzaļumošana ar zālienu, bet, tā kā zāliens vēl nav izdīdzis, komisija nevarēja pārliecināties par veikto labiekārtošanas darbu atbilstību būvprojektam, pastāstīja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Būvvaldē apliecinājums par būves gatavību ekspluatācijai ir ticis iesniegts 27.martā. Ņemot vērā apliecinājuma un tam pievienoto dokumentu apjomu, Būvvalde pagarināja Būvobjekta pieņemšanas ekspluatācijā komisijas termiņa nozīmēšanu līdz 17.aprīlim.

Žūka norādīja, ka visi normatīvajos aktos norādītie dokumenti, kas iesniedzami būvvaldē, lai varētu būvi pieņemt ekspluatācijā, tika iesniegti tikai pagājušajā nedēļā. Piemēram, 7.aprīlī tika iesniegts atzinums no “Rīgas ūdens”, dienu vēlāk autoruzraudzības kārtībā saskaņotās izmaiņas inženierkomunikāciju izvietojumā, savukārt izpildmērījumi par pandusu atbilstību vides pieejamības prasībām iesniegti 10.aprīlī.

VID ēkas ekspluatācijā pieņemšanas komisijā ir 11 personas – pašvaldību tajā pārstāvēja Rīgas pilsētas būvvaldes būvinspektore un arhitekte, savukārt pasūtītāju – SIA “Biroju cents Ezerparks” valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis un divas pilnvarotās personas. Komisijas sastāvā tika pieaicināti arī būvprojekta autors, būvuzraugs un būvuzrauga palīgs, kā arī galvenā būvuzņēmēja SIA “Re&Re” valdes priekšsēdētājs un atbildīgais būvdarbu vadītājs.

Jaunajā administratīvo ēku kompleksā Talejas ielā 1 strādās vairāk nekā 2500 darbinieku no visām – patlaban 14 dažādās adresēs Rīgā esošām – VID struktūrvienībām, kā arī atradīsies plašs un ērts klientu apkalpošanas centrs.

Ēku kompleksa projekta īstenotājs ir SIA “Biroju centrs Ezerparks”, projekta autors – arhitektu birojs “Sarma&Norde Arhitekti”, būvdarbu ģenerāluzņēmējs – SIA “Re&Re” un projekta finansētājs – banka “Nordea”. Tā būvniecība izmaksājusi aptuveni 55 miljonus eiro.

 

Komentāri (11)

Ojārs 17.04.2014. 18.08

Tagad viena no svarīgākajām valsts iestādēm mitināsies krieviem piederošā ēkā! Vienotība rullē!

Starp citu. Kas notiks ar māju Smilšu ielā – to privatizēs par sertifikātiem?

+4
-1
Atbildēt

2

    kreëstliv > Ojārs 17.04.2014. 23.00

    @klejotajs

    Būs tukšas – tāpat kā agrākā Iekšlietu ministrija. Janukovičam bija savs korupcijas muzejs, šis ir viens no Latvijas tautas korupcijas muzejiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > Ojārs 17.04.2014. 18.54

    tā ēka Smilšu ielā pamazām pārvērtīsies par graustu, tāpat kā simtiem māju Rīgā. Brīvibas ielā puse tukšas. Visu ko ieņem no nodokļiem iztērē monstru celtniecībai kur var labi sazagties. Daudz gudrāk būtu savest kārtībā bojā ejošās mājas un tur izvietot nodokļu pārvaldi.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 17.04.2014. 17.30

un kaa tad beidzaas ar tiem kreisajiem logiem , nopirka tos sertifikaatus , vai kaa citaadi , vai kaa ķirzona eestuvee , kur uz pankokiem tekoši gaaja ameeriks.

+4
-1
Atbildēt

1

dace_re 18.04.2014. 07.44

klau, a.god.žurnalisti, šo izkārtni mēs db varēsim izlasīt (cik maigi, bez personālijām). Kas ar RE&RE vs Montāžnieks D uzmetienu? Kas ar Smilšu ielu?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu