Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Rio 2
Kristīne Simsone

 


ooo
 Noass / Noah. Lai gan Noasā vairāk par režisora Darena Aronofska (Rekviēms sapnim, Melnais gulbis) autorību ir nolasāmas Holivudas apokaliptisko grāvēju tendences, filmas lielākais «pluss» ir Rasela Krova spēlētā titulvaroņa psiholoģiskais portrets. Režisors no šā Bībeles tēla ir izveidojis personāžu ar teju literāru daudzslāņainību, nevairoties ne no idealizēšanas, ne rakstura ēnas pusēm. Noasa izturēšanās klaustrofobiskajā šķirsta vidē ironiskā kārtā atsauc atmiņā Kubrika Mirdzuma (The Shining) sajukušo ģimenes galvu Džeku Torensu, kas gatavs noslaktēt savējos. Taču kopumā šis ambiciozais, kreacionisma un evolūcijas idejas sapludināšanas dēļ, iespējams, skandalozais kinodarbs saistošām tēmām (cilvēka kundziskā attieksme pret apkārtējo vidi, vainas apziņa) pievēršas tikai periodiski. Lauvastiesa sižeta pavērsienu tiek izklāstīti ar standartizētiem un dažbrīd slinki vienkāršotiem paņēmieniem. Katrā ziņā Noasa šķirsta būvēšana un grēku plūdi uz ekrāna «atdzīvojas» episki. Kino no 18.aprīļa.

ooo Rio 2. Labestīga, klaunādes komēdijas pilna, kā jau lielais vairums bērniem domāto animācijas filmiņu, Rio (atcerieties zilo papagaili no tāda paša nosaukuma 2011.gada filmas!) otrā daļa domāta pašiem jaunākajiem kinogājējiem, kas ar savu šaudīgo, neizsīkstošo uzmanību spēj šim košajam notikumu virpuļviesulim izsekot līdzi; pieaugušajiem tikmēr raibs gar acīm. Kino no 18.aprīļa.

Kā mēs braucām lāci lūkoties. Iespēja noskatīties studijā Animācijas brigāde tapušo un Berlīnes kinofestivālā izrādīto animācijas filmu sēriju. Filmu programmā režisoru Daces Rīdūzes un Jāņa Cimermaņa šogad Berlinālē izrādītās animācijas Sārtulis un Avārijas brigādes piedzīvojumi īsmetrāžas animācijā Vāsa. Tāpat skatāma arī Nila Skapāna 1995.gadā tapusī Lidojam?!, kas saņēma Berlīnes kinofestivāla bērnu programmas augstāko apbalvojumu Stikla lāci – Latvijā līdz šim vienīgo šāda kalibra apbalvojumu. Kinoteātrī KSuns no 18. līdz 21.aprīlim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu