Slavjanskā ieiet Ukrainas armija; Kramatorskas lidosta aizstāvēta (papild.) • IR.lv

Slavjanskā ieiet Ukrainas armija; Kramatorskas lidosta aizstāvēta (papild.)

55
Prokrieviskais separātists Slavjanskā. Foto: AFP/LETA

UDD: Slavjanskas diversantus vada Krievijas izlūkdienesta virsnieks

Slavjanskā, kur prokrievisko separātistu grupas un Krievijas diversanti sagrābuši valsts iestāžu ēkas, otrdien iebraukusi Ukrainas armijas kolonna, tviterī ziņo žurnāliste Anna Lazareva. “Slavjanskā tikko iegāja Ukrainas IeM (Iekšlietu ministrijas) kolonna ar 500 karavīriem, 20 bruņutransportieriem, diviem helikopteriem, vairākiem autobusiem,” raksta žurnāliste.

Slavjanskā iebrucēji atņēmusi ieročus pilsētas miličiem, savukārt iedzīvotājiem tie esot izdalīti, tāpat kā granātmetēji, UNIAN teikusi pilsētas galva Neļa Štepa. Iedzīvotājiem izdalīts ap tūkstoti automātu un simt granātmetēju.

Ieroči bijuši līdzi Slavjanskā iebrukušajiem “zaļajiem cilvēciņiem” jeb Krievijas diversantiem. Viņi vietējai milicijai konfiscējuši arī ap 400 pistoļu un 20 automātus, teica Štepa.

“Aizvakar eju mājās, bet man pretī nāk sieviete ar pistoli rokā. Prasu, kur viņa to ņēma. Viņa atbild, ka ieroči dalīti tā saucamajās barikādēs,” stāsta Štepa.

Savukārt Kramatorskas lidlauku otrdien gribēja ieņemt grupa nezināmu cilvēku, taču Ukrainas spēki lidlauku ir aizstāvējuši no iebrucējiem.

Kā ziņo UNIAN, lidlaukā esošie helikopteri un lidmašīnas pacelti gaisā, jo nav bijis zināms, kā beigsies iebrukums. Tagad uzbrukums ir beidzies, bez upuriem Ukrainas pusē, vēsta UNIAN.

Krievijas diversantus Slavjanskā vada izlūkdienesta virsnieks

Krievijas diversantu bandu, kas darbojas Ukrainas Doņeckas apgabala Slavjanskā, vada Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) īpašo uzdevumu vienības virsnieks Igors Strelkovs, otrdien pavēstīja Ukrainas Drošības dienests (UDD).

“Tieši viņa balss ir dzirdama 14.aprīlī publiskotās telefonsarunas ierakstā, kurā viņš sniedz atskaiti par teroru Slavjanskā un ukraiņu likumsargu automašīnas apšaudīšanu,” pavēstīja UDD. Strelkova balsi atpazinuši agrāk aizturētie diversanti, ziņo LETA/Korrespondent.

Strelkovs marta sākumā ieradies Krimā un koordinējis Krievijas bruņoto spēku un izlūkdienestu pārstāvju īstenoto Ukrainas armijas objektu, kā arī vietējās varas un pārvaldes institūciju ēku sagrābšanu, karavīru, sabiedrisko organizāciju aktīvistu un citu Ukrainas pilsoņu, kā arī tobrīd Krimā bijušo ārzemnieku sagūstīšanu, apliecināja UDD.

Strelkovs arī vervē Ukrainas pilsoņus diversiju rīkošanai.

“Diversants personīgi deva rīkojumus Ukrainas pilsoņiem “K.” un “V.” sagrābt un noturēt Harkovas apgabala valsts administrācijas ēku, karaspēka daļas un tiesībsargājošo dienestu apakšvienības ar mērķi iegūt ieročus Luhanskas apgabalā,” teikts paziņojumā.

Viens no separātistu līderiem ir arī Krievijas politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Andrejs Borodajs. Tieši Borodaja balss ir dzirdama Slovjanskas diversiju grupas dalībnieku telefonsarunu ierakstā, kuru publiskojis UDD.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotu separātistu bandas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādījās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Tā Gorlovkā, kas atrodas uz ziemeļaustrumiem no Doņeckas, aptuveni 150 prokrieviskie separātisti Krievijas armijas virsnieka vadībā pirmdien triecienā ieņēma pilsētas milicijas pārvaldi.

Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi – ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Separātistu bandas Slavjanskā līdz šim noslepkavojušas četrus cilvēkus – divus UDD virsniekus un divas civilpersonas. Tikmēr Doņeckas apgabalā naktī uz otrdienu sākusies pretterorisma operācija, kuras izdevums ir neitralizēt bruņotās diversantu grupas, nepieciešamības gadījumā tās iznīcinot.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (55)

Ivars Ozols 15.04.2014. 16.23

Krievija protams noliegs, ka šis cilvēks ir specvienības virsnieks, ka viņš ir Krievijas pilsonis, ka viņš vispār ir piedzimis un apvainos visu pasauli, ka tā ir ielenkusi Krieviju ar meliem un propagandu.

+16
-1
Atbildēt

1

    Dina > Ivars Ozols 15.04.2014. 17.59

    Kurš cilvēks? Tas, kurš pēc Ukrainas kaut kādu mataino, utaino VĀRDIEM esot pa telefonu komandas devis? Viņš varbūt pats pa telefonu gan savu dienesta pakāpi, gan vārdu, uzvārdu, personas kodu un pilsonību noskaitīja, ja?

    Zini, kaut kā baigi šķidri tas viss, nez vai pat Misters Bīns no šī te spētu kādu sakarīgu sižetu izveidot … to tik letiņu lumpenim var tādas pasakas stāstīt … :)

    Par piemēru Paetsa un Eštones telefona sarunā tika pavisam konkrēti nosaukts, kas ar ko, par ko runā, paši viņi sarunu atzina, tur tika minēti konkrēti iespējama starptautiska nozieguma dati, fakti, pierādījumi, liecinieki, Paetss pastāstīja, ka viņam esot arī fotogrāfijas … un … ? Kaut viens pašpasludinātais „cilvēktiesību aizstāvis”, vai kaut vai tā pati Eštone ir kaut pirkstiņu pakustinājusi, lai noziegumu atklātu? Izmeklēšanu ierosinājusi? Kompetentajiem orgāniem ziņojusi? A ne Vella ! Snaiperīši sen jau Bahamu salās sauļojas … :)))

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

Ieva Leinerte 15.04.2014. 21.46

Krievijas izdaribas ukrainaa ir ieguvushas loti negaiditas sekas. Saak ciest krievijas-atbrivotajas prestish.

http://lenta.ru/news/2014/04/15/tanks/

“Немецкие газеты потребовали убрать советские танки из Берлина”

«Мы не хотим ни одного русского танка на мемориале у Бранденбургских ворот в то время, когда российские танки угрожают свободной и демократической Европе»

+9
0
Atbildēt

3

    ingazilunska > 15.04.2014. 22.18

    “Точное количество подписавшихся пока неизвестно. Однако, большинство читателей Bild выступили с критикой авторов петиции”.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Amis > 15.04.2014. 23.05

    MZGD “Немецкие газеты потребовали убрать советские танки из Берлина”

    ===================

    No Treptow park būtu nekavējoties jāaizvāc tas drausmīgais briesmonis, fašistu izdzimtenis, kurš sagrābis vācu bērnu un gatavojas apēst.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > 15.04.2014. 22.06

    Un Pārdaugavas Fallu mums arī nevajag. Laikā, kad “atbrīvotāju” armija atkal grib “atbrīvot” Ukrainu no teritorijas daļas.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 15.04.2014. 22.44

atnāksu vēlāk apdirst čekistu rakstniekus. viņiem te pilnīga histērija acīmredzot neiet tik labi. Lavrovs pēkšņi steidzīgi uz Ķīnu aizskrējis

+7
0
Atbildēt

4

    ingazilunska > dace_ampermane 16.04.2014. 00.15

    Esat gana labi integrējusies. Tieši šādas personības ir ideāli upuri, jo nedzīvo realitātē. Provinciāla domāšana, kurai nav nekā kopīga ar realitāti, jo īstenībā valodai ir viena no pēdējām vietām pēc nozīmes, bet pirmajās ir rūpniecība, tautas gars, armija, prezidents.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Malda > dace_ampermane 16.04.2014. 00.55

    pirmajās ir rūpniecība, tautas gars, armija, prezidents

    ================================

    tipiskas rašistu vērtības. Aizmirsi desu pieminēt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dace_ampermane 16.04.2014. 10.53

    “Provinciāla domāšana, kurai nav nekā kopīga ar realitāti, jo īstenībā valodai ir viena no pēdējām vietām pēc nozīmes, bet pirmajās ir rūpniecība, tautas gars, armija, prezidents.”

    To jūs Ušakovam pastāstiet. Būtu viņš to zinājis, noteikti neaicinātu cilvēkus balsot par krievu valodas statusu Latvijā:D

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > dace_ampermane 15.04.2014. 22.56

    Atdos gāzi par velti, vai piesolīs vēl piemaksāt, ja paņems?:D

    Cik mēs zinām ķīnieši jau IR nosituši cenu pedāvātai gāzei par 300$ mazak, kā Krievija prasīja par vienu vienību. bet arī infrastruktūras – gāzesvada no Krievijas uz Ķīnu arī vēl nav.

    Pēc izgāšanās Drošības padomē, ko aizvakar sasauca pēc Krievijas iniciatīvas, un kur nospiedošs vairums valstu atmaskoja Krievijas melus, daži to pat tiešā tekstā tā arī nosauca, bet Ķīnas pārstavis DP pateica vienu vienīgu teikumu – kautko, kā “Mēs esam pret asinsizliešanu” vai tamlīdzīgi, Lavrovam par katru cenu jāmēģina dabūt Ķīnu pie garākiem tekstiem. Ko tad vēl tas var piedāvāt pret Ķīnas atbalstu? Ja nu vienīgi – ķīniešu valodai statusu Sibīrijas teritorijā?

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu