Kremļa propagandistam liedz iebraukšanu Norvēģijā • IR.lv

Kremļa propagandistam liedz iebraukšanu Norvēģijā

49
Kremļa propagandists Dmitrijs Kiseļovs. Foto: AFP/LETA

Kiseļovs iekļauts ES “melnajā sarakstā”

Krievijas televīzijas žurnālistam un vienam no redzamākajiem Kremļa propagandistiem Dmitrijam Kiseļovam nācies atcelt ieplānotās ģimenes brīvdienas Norvēģijā, jo Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju dēļ viņam nav izsniegta Norvēģijas vīza.

Kiseļovs 20.martā tika iekļauts ES melnajā sarakstā, ņemot vērā viņa veikumu Kremļa melu un dezinformācijas kampaņā, kas Krimas krīzes laikā tika izvērsta pret Ukrainu. Norvēģu valodu brīvi pārvaldošais žurnālists tagad apsūdz Norvēģiju, ka tā pārkāpj viņa vārda brīvību, ziņo LETA/The Local.

“Tā ir vārda brīvības ierobežošana, ka cilvēks, kurš simtprocentīgi ir Norvēģijas draugs, tiek pakļauts Norvēģijas sankcijām,” intervijā Krievijas laikrakstam “Izvestija” sacīja Kiseļovs.

Žurnālists laikrakstam pastāstīja, ka viņa ģimene plānojusi braukt no Murmanskas uz Jesvāru, Norvēģijas pašos ziemeļos. “Mēs jau esam noīrējuši namiņu Jesvārā – senajā vikingu apmetnē, kurā ir vien 150 iedzīvotāju -, lai parādītu bērniem pusnakts sauli, klintis ar putniem un roņiem. Mēs jau bijām nosūtījuši avansa maksājumu,” laikrakstam sūrojas žurnālists.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem augstu Krievijas amatpersonu un Kremlim pietuvināto cilvēku. Sankcijām pakļautajiem Krievijas pilsoņiem iesaldēti aktīvi un noteikts vīzu izsniegšanas aizliegums.

 

Komentāri (49)

esmeralda_se 08.04.2014. 11.30

>>>lai parādītu bērniem pusnakts sauli, klintis ar putniem un roņiem.>>>

Novaja Zemļas salā to arī var izdarīt:) Bet tur jau laikam “zagaženo”.

+26
-4
Atbildēt

5

    Inese > esmeralda_se 08.04.2014. 11.46

    *

    — Вы собирались в ближайшее время в Европу?

    — После заявления о введении санкций в отношении меня мне позвонили японцы и говорят: приезжайте к нам. Приятно. Но у нас в планах с детьми была поездка в Северную Норвегию на машине из Мурманска. Мы арендовали в самом северном викингском поселке Гьесвер с населением всего 150 человек рыбачий домик, чтобы детям показать незаходящее солнце, птичьи базары, северную рыбалку и морских котиков. Уже и предоплату отправили. Но хозяин Бьерн Енсен и его прекрасная семья теперь поставлены в трудное положение. Санкции ведь, выходит, наложены и на него. Потому что эта рыбацкая хижина может быть и не снята, так как они просят ее арендовать заблаговременно, чуть ли не за год. Может, конечно, кто-то туда и приедет, но дополнительные хлопоты гарантированы. История, на мой взгляд, абсолютно абсурдная. Жаль, что Норвегия не покажет себя моим детям — зато покажет себя Япония.

    http://izvestia.ru/news/568611#ixzz2yHaRZCtz

    +3
    -15
    Atbildēt

    0

    Igors > esmeralda_se 09.04.2014. 13.41

    Puisis kārtējo reizi samelojies. Nupat tak stāstīja, ka nekādu problēmu aizliegums tam neradot – https://www.youtube.com/watch?v=49AYOVrm_Qo

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > esmeralda_se 08.04.2014. 21.31

    “Mēs jau esam noīrējuši namiņu Jesvārā – senajā vikingu apmetnē, kurā ir vien 150 iedzīvotāju”

    ———————-

    uzreiz var sajust plašo krievu dvēseli. Un arī poētismu…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > esmeralda_se 08.04.2014. 14.09

    Kādēl šis propogandists gan nevēlas doties atpūsties uz Krimu uz jaltu.

    Kureš cits tad tagad brauks uz Krimu celt tās ekonomiku. ka sdzīvos ukraiņiem atņemtajās viesnīcās.

    Nu tie kremļa propogandisti gan nepārspējami! noniecina sliktos rietumus, bet paši kā tādi tarakāni klusi zogas uz turieni atpūsties. Nu tarakāniem ceļš ciet.

    Kāds viņiem brīvības, ja paši citām tautām to nenovēl!

    Tupi nu savā rašā ar nopelnītajiem jūdasa grašiem par meliem.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > esmeralda_se 08.04.2014. 11.53

    Protams, protams, ko ta šis teiks:)

    Kā tajā anekdotē, “za to u nas pesņi horošije”.

    Vai arī fabulā par vīnogam, kas tāpat skābas:)

    +14
    -4
    Atbildēt

    0

Ivars Ozols 08.04.2014. 13.27

Vārda brīvība nenozīmē, ka tiek atcelta atbildība par vārdiem. Kiseļova kungs ir tieši atbildīgs par naida kurināšanu un agresijas veicināšanu. Nabadziņam tagad būs jāiztiek bez vīkendiem vecajā Eiropā.

+15
0
Atbildēt

0

Amis 08.04.2014. 11.58

Nesaprotu, kāpēc Kiseļovs nebrauc atpūsties uz Krimu, Abhāziju vai z-Osetiju, vai tiešām krievu klātbūtne tam ir tik nepieņemama?

“Melnam sarakstam” ir jābūt visaptverošam, kopīgam ES, asociēto valstu, NATO un visu pārējo ekonomiski attīstīto valstu, sarakstam. Ja ASV ir liegusi iebraukšanu krievu kriminālo aprindu Kobzonam, tai lisai seksa minoritātei, kremļa rīklei, nekas nebūtu meklējams arī Jūrmalā, lai Ušakovs, Šlesers un Zatlers paši brauc pie tā uz krieviju.

+19
-5
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu