Amatpersona: Janukovičs februārī padevies gūstā Krievijas karavīriem • IR.lv

Amatpersona: Janukovičs februārī padevies gūstā Krievijas karavīriem

14
Doņeckā bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča atbalstītāji demonstrācijā tur karogu ar viņa portretu. Foto: AFP/LETA

VIDEO: Bijušā Ukrainas ģenerālprokurora apsardze, bēgot no Doņeckas, šauj uz robežsargiem lidostā

Ukrainas bijušais prezidents Viktors Janukovičs februārī padevies gūstā Krievijas karavīriem un pēc tam viņu kontrolē izbraucis no Ukrainas uz Krieviju, paziņoja Ukrainas Valsts apsardzes pārvaldes priekšnieks Valērijs Geļetejs.

“Neieslīgstot detaļās un neizpaužot izmeklēšanas noslēpumu, teikšu, ka eksprezidenta Janukoviča pēdējās darbības Ukrainas teritorijā bija šādas – viņš padevās gūstā Krievijas karavīriem un jau viņu kontrolē tika pārsūtīts uz Krievijas Federācijas teritoriju, kur pēc kāda laika mēs viņu ieraudzījām preses konferencē Rostovā pie Donas,” norādīja amatpersona.

Viņš atgādināja, ka Janukovičs 24.fegbruārī uzrakstījis iesniegumu, kurā atsakās no Valsts apsardzes pārvaldes darbinieku pakalpojumiem. Pēc tam pārvaldes darbinieki, kas nodrošinājuši Janukoviča apsardzi, uzrakstījuši iesniegumus par atbrīvošanu no darba, ziņo LETA/Korrespondent. Patlaban eksprezidenta izceļošanas detaļas izmeklē Ģenerālprokuratūra, sacīja Geļetejs.

Tikmēr atklātībā parādījies kaunpilns bijušā Ukrainas ģenerālprokurora Viktora Pšonkas un bijušā ieņēmumu un nodokļu ministra p.i. Aleksandra Kļimenko bēgšanas video no valsts, vēsta UNIAN. Viņu apsardze pat raidījusi šāvienus uz Doņeckas lidostas robežsargiem.

Publiskotajā lidostas novērošanas kameru video redzams, kā Pšonka un Kļimenko, visu noslaukot savā ceļā, laužas uz lidmašīnu, vēsta „Ukrainskaja pravda”.

Lidostas robežsargi cenšas viņus aizturēt, viens no viņiem raida brīdinājuma šāvienus gaisā, tomēr ierēdņi neapstājas. Kļimenko pat sāk kautiņu ar apsardzes darbiniekiem. Savukārt Pšonka, gandrīz pazaudējot drēbes, savas apsardzes piesegā aizbēg no lidostas termināla.

Ukrainas robežsardzes dienesta pārstāvis Sergejs Astahovs norāda, ka lidostas oficiālo delegāciju zālē „šo personu apsardze izrādīja fizisku pretošanos robežsargiem, tādējādi atstājot lidostas teritoriju”.

Jau ziņots, ka Pšonka kopā ar ieņēmumu un nodokļu ministra p.i. Aleksandru Kļimenko un vēl trim vīriešiem 22.februārī mēģināja reģistrēties reisam Doņeckā. Lidostas darbinieki viņus mēģināja aizkavēt. Bijušajam ģenerālprokuroram Pšonkam par pretošanos robežsargiem draud līdz pat sešiem gadiem cietumā.

 

Komentāri (14)

Ivars Ozols 07.04.2014. 11.26

Bijušais prezidents dezertē. Ģenerālprokuroram jāšauj uz robežsargiem, lai tiktu ārā no valsts.

Normāla darba kārtība mafijas valsts sabiedrotajiem.

+4
0
Atbildēt

0

dro 07.04.2014. 09.56

austrisv 07.04.2014. 09.06

Interesanti, vai janukovičš padevās ar visiem saviem zelta piekrautajiem helikopteriem?

Tad nu gan krievu armijai ta sbija labs guvums.

+6
-4
Atbildēt

2

    austrisv > austrisv 07.04.2014. 09.31

    Dzīvo vien pats savā propogandā. kas tam tic! šaubos vai pats tam tici.

    tie tavi balsotāji arī nav vēl sapulcēti lielā skaitā, laikam slikti maksā, ja strādā tikai no rīta!

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > austrisv 07.04.2014. 09.08

    Tu tiešām aizvien tici huntas propagandai?

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu