Krievijas Kinoakadēmijas balvas saņem ukraiņu un lietuviešu filmas • IR.lv

Krievijas Kinoakadēmijas balvas saņem ukraiņu un lietuviešu filmas

19
Kadrs no lietuviešu filmas "Ekskursante".

Latviešu režisora Selecka filma “Kapitālisms Šķērsielā” trešdien izrādīta Stokholmā

Krievijas Kinoakadēmijas balvas “Nīke” saņēmusi ukraiņu filma “Haitarma” un lietuviešu filma “Ekskursante“, vēsta aģentūra ITAR-TASS. Latviešu režisora Ivara Selecka dokumentālā filma “Kapitālisms Šķērsielā”, lai arī bija izvirzīta nominācijā “Labākā NVS un Baltijas valstu filma”, šoreiz palikusi bešā.

Pasniedzot kino balvu abu filmu veidotājiem, Krievijas prezidenta īpašais pārstāvis kultūras starptautiskajā sadarbībā Mihails Švidkojs teica – lai kas notiktu politikā, ekonomikā, mūs tomēr saista ciešas saites.

“Kapitālisms Šķērsielā” bija vienīgā dokumentālā filma no piecām 2014.gada balvai “Nīke” nominētajām kategorijā “Labākā NVS valstu un Baltijas filma”.

Šogad nominācijai bija izvirzītas vēl četras spēlfilmas – Lietuvas filma “Ekskursante”, Kirgīzijas filma “Kaisle”, ukraiņu “Haitarma” un Kazahstānas filma “Vecais vīrs”.

Ivara Selecka un Tālivalža Margēviča dokumentālā filma “Kapitālisms Šķērsielā” trešdien ievadīs Baltijas valstu kino dienas Stokholmā, aģentūru LETA informēja Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

 

Komentāri (19)

Inese 02.04.2014. 16.29

Lietuvieši māk kino taisīt. Lūk, Zvaigžņu kari, piemēram:

http://www.youtube.com/watch?v=NJiiZ7VXSDE

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu