Doņeckā aizturēts Beness Aijo • IR.lv

Doņeckā aizturēts Beness Aijo

28
Beness Aijo. Foto: Ieva Lūka, LETA

Kopā ar viņu aizturēti vēl divi nacionālboļševiki

Doņeckā otrdien aizturēts Latvijas pilsonis Beness Aijo, kurš iestājies Krimas “pašaizsardzības spēkos”, kā arī aktīvi piedalās prokrieviskajos mītiņos Ukrainas austrumos, vēsta izdevums “Gazeta.ru“.

2.aprīļa rītā vairāki Aijo līdzgaitnieki saņēmuši no viņa īsziņas, kurās teikts, ka Aijo apsūdzēts par bruņota apvērsuma gatavošanu ar mērķi gāzt varu un graut Ukrainas teritoriālo integritāti. 

Aijo rakstījis arī, ka tiekot vests uz Kijevu, ziņo LETA. “Mani ved uz Kijevu. Priekšā un aizmugurē specmašīnas ar bākugunīm. Kā īpaši bīstami noziedznieku, teica “menti”,” Aijo vēstījis īsziņā.

Līdz ar Aijo aizturēti vēl divi nacionālboļševiki, liecina izskanējusī informācija.

Jau ziņots, ka Ukraina plāno izraidīt Aijo, kurš ir partijas “Drgaja Rossija” (Cita Krievija) biedrs. Pazīstamais nacionālboļševiku aktīvists martā paguvis iestāties Krimas “pašaizsardzības spēkos”, bet pēc Krimas aneksijas Aijo 23.martā manīts Ukrainas austrumu pilsētā Doņeckā, kur viņš piedalījās prokremliskos mītiņos, sakot kaismīgas uzrunas par “krievu valodas apspiešanu”.

Aijo martā iestājās Krimas “pašaizsardzības spēkos”, Krievijas medijam “ura.ru” izklāstot savas pārdomas par Kijevā notikušo “fašistu apvērsumu”, krievu tiesību problēmām un lepni pozējot viņam izsniegtajā militārajā formastērpā.

Kijevas ieceltais Doņeckas apgabala gubernators Sergejs Taruta solīja Aijo notvert un izraidīt.

Pēc Krimas iekļaušanas Krievijas teritorijā Aijo savas aktivitātes turpinājis Ukrainas dienvidos. Aijo kā Latvijas pilsonim ir tiesības 90 dienas Ukrainā uzturēties bez vīzas, bet, Krimai kļūstot par Krievijas sastāvdaļu, viņam nāktos kārtot vīzu.

Iestāšanās Krimas “pašaizsardzības spēkos” Aijo var maksāt Latvijas pilsonību, jo Latvijas pilsonības likums paredz, ka par brīvprātīgu dienestu citas valsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā personai Latvijas pilsonība tiek atņemta. Latvijā Aijo iepriekš vairākkārt sodīts par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu.

 

Komentāri (28)

austrisv 02.04.2014. 15.08

Mums nevajg tādus “pilsoņus” kā Lindermans un B.Aijo! lai kremlis viņus arī savāc, jo viņi nav lojāli Latvijas valstij! Gan jau kremlim šie abi noderēs, un lai paķer līdzi arī Ždanok!

Nu lūk, ir arī iespējams atņemt šim nacbolam pilsonibu. lai dodas uz kremli pēc krievijas pilsonības, ko droši vien pieškirs par īpašiem nopelniem.

+23
-4
Atbildēt

3

    anna_audere > austrisv 03.04.2014. 04.17

    Nu diez vai, jo nav vajadzīgi konkurenti Krievijas prezidenta amatam un vēl tik nemierīgi. Imperators Putins pats ar tādu neņemsies, bet pastāv iespēja ka Putins caur Lužkovu jeb Rogozinu iedos pavēli Ždanokai lai pakviec… Bet vispār šaubos. Krievijai tas pašlaik nav prātā, jo Putins savārījis pašus lielākos pēc stulbuma sūdus Krievijas vēsturē

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 02.04.2014. 16.53

    Ločmeli , tie ir NAŠISTI- rašisti.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > austrisv 02.04.2014. 15.59

    tipa slepkavībā vainu uzņemies,utubunga? katrā gadījumā skreenšotu nosūtīšu tur, kur tādus izpēta..´jā, un prieks ka atsaucies uz “vatņiku”:D

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

Ansis Reinhards 02.04.2014. 16.03

Loč-melis rukā no visām 10 identitātēm liekot mīnusus. Īsts “neredzamās frontes” cīnītājs :) :) :)

+15
0
Atbildēt

3

    Ligiña Doniña > Ansis Reinhards 02.04.2014. 21.05

    Dzeri, tas labi, ka raujas grupā, tātad baidās. Un pareizi ir, ka baidās. Suns zin ko ēdis!

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Ansis Reinhards 02.04.2014. 16.33

    > dzeris

    Nu jā, raujas visticamāk, grupā, viens raksta, cits “šķirsta mapītes”, skatos, “kantorim” ir pieeja arī pie personu datiem…

    Ir jau tā, ka kārpas ir nepatīkamas, bet veselībai bīstamas nav. Tās atgādina, ka par savu imūnsistēmu jārūpējas un tas ir labi! :)

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Ansis Reinhards 02.04.2014. 16.12

    Zem “ločmeļa” nika strādā vesela grupa debilizēto un ieprogrammēto Kremļa apmaksāto prostitūtu, tas taču tik acīmredzami, viens cilvēks nespēj no rīta līdz vakaram drukāt ieprogrammētos komentārus un acumirklī atrast attiecīgas atsauces.

    Kaut, pārāk debilizēt jau viņus nebija nekādas vajadzības, ksenofobija, judofobija, homofobija, agresija un primitīvisms spraucas ārā pa visiem galiem, Kremlis to visu tikai ievirza “pareizās” sliedēs, un, jādomā, arī bez maksas viņu komentāru būtība daudz neatšķirtos.

    Tādi īsti patreizējās Krievijas tautas vairākuma pārstāvji, “agresīvi – paklausīgais” vairākums.

    +15
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 02.04.2014. 15.56

It kā ir visi likumīgi iemesli, lai atņemtu šim klaunam pilsonību, ja pat šoreiz Latvijas valsts nebūs spējīga to izdarīt, atliek tikai noplātīt rokas.

Jo pils. likumā skaidri un gaiši ierakstīts, ka pils. atņemšanas iemesls var būt dienests citu valstu bruņotos formējumos bez MK atļaujas.

+13
-1
Atbildēt

2

    Kristīne > ligakalnina 02.04.2014. 16.53

    Vēl ir rakstīts, ka vienīgo pilsonību atņemt nevar.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Kristīne > ligakalnina 02.04.2014. 23.18

    Lai kā arī nebūtu šams ir LR pilsonis, un es ceru, ka LR attiecīgo starptautisko tiesību ietvaros par šo rūpēsies.

    =

    PS. Ieteiktu pārbaudīt, vai džeks nesirgst ar paranoju.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu