Ukrainas parlaments atstādina aizsardzības ministru • IR.lv

Ukrainas parlaments atstādina aizsardzības ministru

17
Jaunais Ukrainas aizsardzības ministrs ģenerālleitnants Mihailo Kovals saņem apsveikumus no partijas UDAR līdera Vitālija Kļičko. Foto: AFP/LETA

Jaunais aizsardzības ministrs būs Mihailo Kovals

Ukrainas parlaments otrdien no amata atstādināja aizsardzības ministru admirāli Igoru Teņuhu, ziņo LETA/UNIAN. Par Teņuha atstādināšanu 450 likumdevēju lielajā Augstākajā radā nobalsoja 228 deputāti.

Teņuhs bija iesniedzis demisijas rakstu.

Vienlaikus aizsardzības ministra postenī apstiprināts ģenerālleitnants Mihailo Kovals, kura kandidatūru izvirzīja Ukrainas parlamenta spīkers un prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs. Par Kovala kandidatūru nobalsoja 251 deputāts.

Savā uzrunā pirms balsojuma Teņuhs atzina, ka sabiedrībā valda neapmierinātība. “Šķiet, ka aizsardzības ministra pienākumu izpildītāja rīcība Krimas Autonomajā Republikā dažus neapmierina,” sacīja Teņuhs. “Es nekad neesmu neatlaidīgi turējies pie sava darba, un neplānoju to darīt arī tagad.” “Man ir gods,” viņš piebilda.

Ukrainas prezidenta padomnieks Aleksandrs Kuzmuks skaidro, ka nu jau bijušais aizsardzības ministrs Teņuhs ilgu laiku bijis “atrauts” no bruņotajiem spēkiem, jo bijis atvaļināts, ziņo UNIAN. Taču viņam bijusi liela pieredze.

“Tāpēc tagad ar tiem uzdevumiem, kas ir jārisina Bruņotajiem spēkiem, vadībā jābūt cilvēkam, kuram ir militāra vadības pieredze,” teica Kuzmuks. Viņš arī piebilda, ka šādā amatā nevar atrasties cilvēks, kurš pārstāv konkrētu partiju.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Piektdien Krievijas parlaments ratificēja “līgumu” par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

 

Komentāri (17)

Ivars Ozols 25.03.2014. 16.22

Ukrainas armijai bija jārīkojas jau tad, kad Krimā parādījās pirmās Krievijas armijas kravas mašīnas ar uzrakstu “люди”. Pēc nedēļas jau bija par vēlu veikt ierobežot Krievijas karavīru ievešanu Krimā neriskējot ar pilna mēroga karadarbību Ukrainas teritorijā.

No tā Latvijas aizsardzības ministrijai ir jāmācās, ka ir jānodrošina kapacitāte šādu anonīmo elementu neitralizēšanai pierobežā.

+12
0
Atbildēt

0

dro 25.03.2014. 16.33

На украинской ракетной “игле”

Без сотрудничества с украинским ВПК потерпит крах вся амбициозная программа перевооружения российской армии…Может быть, страх потерять Украину, охвативший Владимира Путина после украинской “февральской революции” и заставивший его начать этот странный “украинский поход”, не в последнюю очередь питался именно боязнью потерять главного партнера и поставщика российского ВПК? И, если это предположение верно, то вполне логично ожидать, что в Крыму “поход” не закончится. http://www.svoboda.org/content/article/25308098.html

+4
0
Atbildēt

1

    ingazilunska > dro 25.03.2014. 16.59

    “Svoboda” ir tas īstais medijs, kurš nekad nemelo.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu