Izvērtē, vai Benesam Aijo varētu atņemt Latvijas pilsonību • IR.lv

Izvērtē, vai Benesam Aijo varētu atņemt Latvijas pilsonību

31
Piketētājs Beness Aijo pērn protestē pret karu Sīrijā Raiņa bulvārī iepretim Francijas vēstniecībai. Foto: Ieva Lūka, LETA

Nacionālboļševiks Beness Aijo piedalījies Janukoviča atbalsta mītiņā Doņeckā 

Vai Latvijā labi pazīstamajam nacionālboļševiku atbalstītājam, kurš pievienojies Krimas “pašaizsardzības spēkiem”, Benesam Aijo vajadzētu atņemt Latvijas pilsonību, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) ir ierosināta lieta, ziņo portāls “Delfi.lv”.

Prokrieviski noskaņotais aktīvists sestdien piedalījies demonstrācijā Doņeckā Ukrainas austrumos, ziņoja LETA. Demonstrācijā Doņeckas Ļeņina laukumā protestētāji pieprasīja bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča atgriešanos, lai viņš “ievestu kārtību valstī”.

Jau ziņots, ka Aijo iepriekš bija devies uz Krimu, kur pievienojies Krimas “pašaizsardzības spēkiem”.

Aijo tas varētu maksāt Latvijas pilsonību, jo Latvijas pilsonības likums paredz, ka par brīvprātīgu dienestu citas valsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā personai Latvijas pilsonība tiek atņemta.

Pilsonību personai var atņemt, ja tā bez Ministru kabineta (MK) atļaujas brīvprātīgi dienē kādas citas valsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā. 

Par Aijo ir sākta pārbaude, lai noskaidrotu, vai ir pamats viņam atņemt Latvijas pilsonību, “Delfi” teikusi PMLP pārstāve Zane Zeimule. Viņa gan norādījusi, ka tas ir sarežģīts process, jo ir jānoskaidro, vai tiešām šī persona ir iestājusies kādā citas valsts militārā organizācijā.

Likums nosaka, ka Latvijas pilsonību personai var atņemt, tad, ja tā pilsonības atņemšanas gadījumā nekļūst par bezvalstnieku.

Latvijā Aijo iepriekš vairākkārt sodīts par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu.

 

Komentāri (31)

Malda 25.03.2014. 18.05

O!

http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/502903-krievija_par_aicinajumiem_atdot_krimu_ukrainai_draudes_cietumsods

Mums ar jāpārņem piemērs no KF un jāapkaro seperātisti – visi kas te muldēja par Latgales atdalīšanu un vāca balsis – cietumā :)

+11
-1
Atbildēt

6

    ingazilunska > Malda 25.03.2014. 19.09

    Latvija ne ar ko neatšķiras no Krievijas šai ziņā, jo Latvijā arī par šādiem jokiem spesdienesti jau draud izrēķināties:

    Parakstu vākšana par Latvijas pievienošanu Krievijai draud ar kriminālprocesu

    RAKSTS

    KOMENTĀRI (397)

    LIELĀKS | MAZĀKS SAZINĀTIES IZDRUKĀT

    Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis

    Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Foto: Evija Trifanova / LETA

    LETA

    2014. gada 14. martā 09:29

    0

    inShare

    Sociālajā tīklā «Facebook» ievietotais aicinājums piedalīties parakstu vākšanā par Latvijas pievienošanos Krievijai visticamāk beigsies ar kriminālprocesu, šodien intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

    Viņš norādīja, ka policija veic priekšdarbus, lai noskaidrotu, kas ir šīs iniciatīvas autori.

    Kā iepriekš vēstījām, «Facebook» grupa «Ruskie v Latvii» jeb «Krievi Latvijā» ievietojusi savā profilā ziņu, ka Latvijā izsludināta parakstu vākšana par Latvijas pievienošanos Krievijai. http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/501349-parakstu_vaksana_par_latvijas_pievienosanu_krievijai_draud_ar_kriminalprocesu

    Interneta joks par Latvijas pievienošanu Krievijai piesaista Drošības policijas uzmanību (95)

    http://www.DELFI.lv | 10. marts 2014 17:39

    Interneta joks par Latvijas pievienošanu Krievijai piesaista Drošības policijas uzmanību

    Foto: DELFI

    Sociālajā tīklā “Facebook” izveidota domubiedru kopa “Krievi Latvijā” nedēļas nogalē nākusi klajā ar pamudinājumu savākt vismaz 10 000 parakstus, lai Latvija tiktu iekļauta Krievijas Federācijā. Interneta vidē izplatītajam paziņojumam gan pievienota piebilde, kurā teikts: “Bet, ja pa īstam, tad šim dokumentam nav nekādas nozīmes un tas ir joks”.

    Savukārt Latvijas Drošības policijā (DP) portāls “Delfi” uzzināja, ka, lai gan interneta vietne http://www.avaaz.org, kur sākta parakstu vākšana iniciatīvai par Latvijas iekļaušanu Krievijā, ir ieguvusi starptautisku atzinību par centieniem risināt sociālpolitiskas problēmas dažādos pasaules reģionos, konkrētā iniciatīva “ir vērtējama kā provokatīva rīcība, kas, pretēji publiski deklarētajam, iespējams, ir vērsta uz sabiedrības šķelšanu un Latvijas Republikas suverenitātes graušanu”.

    Ņemot vērā starptautisko situāciju, kā arī to, ka aicinājums ir ieguvis publisku rezonansi, DP atbilstoši savai kompetencei ir uzsākusi pārbaudi saistībā ar šo iniciatīvu.

    http://www.delfi.lv/news/national/politics/interneta-joks-par-latvijas-pievienosanu-krievijai-piesaista-drosibas-policijas-uzmanibu.d?id=44286921#ixzz2wzlPgD2C

    Bet tajā pašā laikā Interneta kampaņā aģitē par Doņeckas “pievienošanu Lielbritānijai” http://www.diena.lv/pasaule/interneta-kampana-agite-par-doneckas-pievienosanu-lielbritanijai-14049541

    Bet pašā Lielbritānijā norisinās referenduma sagatavošanas darbi par Skotijas neatkarību: http://www.diena.lv/pasaule/skotijas-neatkaribas-referendums-notiks-2014-gada-18-septembri-13999729

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Malda > Malda 26.03.2014. 01.45

    Viņi varētu prasīt lai ASV Aļasku pārdod atpakaļ, jo savu laiku tak viņu krievi pārdeva. Cena protams ņemot vērā ieguldīto naudu infrastruktūrā, dabas parkos un atrastajos naftas/gāzes krājumos Aļaskas tagadējā cena varētu būt 13 ciparu skaitlis USD ja ne vairāk :). Kīna to varētu nopirkt, Krievija gan ne.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Malda > Malda 25.03.2014. 20.41

    Seperātisti, jeb pēc Ločmeļa nomenklatūras: teroristi. Teroristus mēs “močījam sarķīrā” ©Putins

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Jolanta Švābe (Stalidzāne) > Malda 25.03.2014. 18.38

    Latgales separātistus jāizsūta uz kādu attālāku Latgales sādžu :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Malda > Malda 25.03.2014. 18.49

    Labāk izmitināt bijušā Abrenes apgabalā. Droši.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

SIEKSTA.LV 25.03.2014. 20.00

a mēs viņu netiesāsim, tik atstāsim Krimā, lai peldas! Jau 10 gadus atpakaļ man bija piedāvājums tavējiem izveidot savu republiku kaut kur Sibīrijā. Burvīga daba, sovjeti, vien, riņķī, nav kašķu, viss labi. Kam jums Eiropa, ne jūs tur labi jūtaties, ne, godīgi sakot, jūs tur gaida… Sibīrija- labākā sovmutantu republika, pierakstieties:https://twitter.com/PutinRF_Eng

+11
-2
Atbildēt

0

Jolanta Švābe (Stalidzāne) 25.03.2014. 17.28

latvijā un ES viņam vairāk nav ko darīt. Lai ņem Krievijas pasi un turpina celt komunismu Krimā. Un lai nesūdzās, ja Krievijas skinhedi, braucot vasarā uz “atgūto” pludmali atpūsties, ignorē viņa nopelnus un aktīvās atpūtas nolūkā prasti sasit seju.

+13
-5
Atbildēt

5

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu