Krievijas bruņutransportieri ielauzušies Ukrainas gaisa spēku bāzē • IR.lv

Krievijas bruņutransportieri ielauzušies Ukrainas gaisa spēku bāzē

46
Prokrieviski noskaņotie Krimas paramilitāristi ielaužas Belbekas aviācijas bāzē. Foto: AFP/LETA

Ukrainas vienīgā zemūdene iekļauta Krievijas Melnās jūras flotes sastāvā

Krievijas bruņutransportieri sestdien ielauzušies Ukrainas gaisa spēku Belbekas lidlaukā un atklājuši no ložmetējiem brīdinājuma uguni gaisā, no notikuma vietas ziņo aģentūras AFP korespondents.

Viens no bruņutransportieriem izgāza bāzes vārtus, un bāzē ielauzušies krievu karavīri. Viens no karavīriem novācis pie vārtiem esošo novērošanas kameru, ziņo LETA.

AFP žurnālists redzējis, ka bāzē iebraukuši vismaz trīs bruņutransportieri. Iepriekš Belbekas garnizons ziņoja, ka Krievijas karaspēks izteicis tam ultimātu, kurā pieprasīta ieroču nolikšana.

Tikmēr Ukrainas vienīgā zemūdene “Zaporožje” svētdien iekļauta Krievijas Melnās jūras flotes sastāvā – tajā uzvilkts Krievijas flotes oficiālais karogs, vēsta mediji.

Daļa no zemūdens apkalpes ir gatava kalpot Krievijai, bet pārējie, arī kapteinis, zemūdeni pametuši.

Krievijas karavīri un tā dēvētās pašaizsardzības vienības sestdien arī ieņēmušas Krimā dislocēto Ukrainas karaflotes kuģi “Slavutič”, paziņojis Ukrainas armijas preses pārstāvis Vladislavs Seļezņovs. Karakuģis ieņemts pēc divu stundu ilga uzbrukuma. Cietušo nav, informēja Seļezņovs.

Iepriekš tik ziņots, ka, neskatoties uz to, ka daļa Ukrainas karaflotes kuģu Krimā ir sagrābta, bet daļa pārgājusi zem Krievijas karoga, Donuzlavā, Krimas rietumos, pieci Ukrainas kuģi nepadodas – “Konstantin Oļšanskij”, “Kirovograd”, “Čerkassi”, “Čerņigov” un “Vinnica”.

Ukrainas jūras spēku flotē līdz šim bija aptuveni 40 kaujas kuģu, palīgkuģu un kuteru. Puse no tiem ir palikusi Krimā – Sevastopolē un Donuzlavā.

Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien parakstīja likumu par Krimas aneksiju.

 

Komentāri (46)

Atis 23.03.2014. 12.23

Kas tās tādas par “pašaizsardzības” vienībām,kas visu laiku uzbrūk? No kā viņas aizsargājas?

+13
0
Atbildēt

6

Kaspars Špūle 23.03.2014. 18.29

oktaavs 23.03.2014. 12.35

Nav nekādas nozīmes tagad rakstīt asarainus apcerējumus par Krimas zaudēšanu un briesmu stāstus par tās okupācijas detaļām. Tas patreiz vairs nav svarīgi. Okupācija ir notikusi.

Galvenais, ko Rietumi var darīt sovoku apetītes izbeigšanai ir samazināt Krievijas energoresursu patēriņu vismaz par 50 %. Tas ir reāli iespējams un sagraus Putina ražīmu pāris gadu laikā bez neviena šāviena.

Protams, ja merķeles, olandi un citi “draugi” neizdomās iemeslu, kāpēc tas nav iespējams un ka tas režīms ir svarīgāks par Rietumu demokrātijas eksistrenci kā tādu.

+9
0
Atbildēt

6

    ingazilunska > oktaavs 23.03.2014. 13.06

    http://petr1672.ru/image/donskoj_kazak.jpg

    Jūs nemīlat krievus, tāpēc neredzat patiesību, ka Krievija gadsimtiem ilgi dzīvoja, un arī dzīvos mūžīgi. Visas tās problēmas Kr. viesturē jau ir bijušas, un Krievija tika ar tām cauri. Jūs nevēlaties redzēt patiesību, jo tā patiesība ir nežēlīga, un prasa no jums rīcību. Krievijai variet vai nu piekāpties, vai arī būt par sarunu partneri, bet tamdēļ jums jābūt stiprajiem, lai Krievija ar jums runātu, nevis aprītu.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > oktaavs 23.03.2014. 15.23

    Romas impērija arī ilgi dzīvoja.Osmaņu impērija samērā ilgi novilka.Un viņām reizēm gadījās arī tādas problēmas,kuras šīs impērijas veiksmīgi atrisināja.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > oktaavs 23.03.2014. 15.31

    Ēriks. Pasaule mainās aizvien ātrāk. Akmens cirvi cilvēks lietoja miljons gadu. Bronzas nazi 1000 gadu. Musketi – 100. Mans 5 gadus vecais dators ir muzejā liekams.

    Krievu impērija nepastāvēs ilgāk par Putinu! Mantinieku viņam nav, bet naudas kā spaļu. Pēc Putina sāksies haoss.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > oktaavs 23.03.2014. 16.08

    PSRS laikos tā vēl pārējo pasauli varēja pievilināt ar ideju par vispasaules revolūciju,tagad tikai pliks rašisms.Labklājība,kas balstās uz izejvielu izpārdošanu + agresija pret apkārt esošajām tautām,tā nav īpaši laba bāze ilgstošai impērijas pastāvēšanai.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > oktaavs 23.03.2014. 17.13

    Ja Jums nobriedusi vajadzība piekaut sievišķi, bet pašam nav dūšas, droši aiciniet palīgā kazakus – tie ne vella nebaidās.

    http://www.youtube.com/watch?v=FFrZfluKDrc

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > oktaavs 23.03.2014. 14.51

    Par ko viņus mīlēt? :))

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu