Laikraksts: Starp kandidātiem uz VARAM ministra amatu ir arī Jaunzeme-Grende • IR.lv

Laikraksts: Starp kandidātiem uz VARAM ministra amatu ir arī Jaunzeme-Grende

72
Bijusī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende. Foto: Ieva Lūka, LETA

Starp ministra amata kandidātiem Cilinska vietā minēti Naudiņš, Gerhards, Kols

Nacionālās apvienības pieminēto četru vides un reģionālās attīstības ministra amata kandidātu pulkā esot Romāns Naudiņš, ar ministra pieredzi jau iepriekš bruņojies Kaspars Gerhards, jaunais censonis Rihards Kols un kultūras ministres amatā savulaik pabijusī Žaneta Jaunzeme-Grende, vēsta laikraksts “Diena”.

NA amata kandidātu plāno nosaukt nedēļas laikā, jo bijušais ministrs Einars Cilinskis bija spiests atstāt valdību pēc premjeres Laimdotas Straujumas (Vienotība) pieprasījuma – Cilinskis pretēji valdības lēmumam piedalījās 16.marta leģionāru piemiņas pasākumā.

Lai gan apvienība minējusi, ka izvēlēsies starp četriem kandidātiem un viņa vārdus diskusijas laikā nav plānots publiskot, laikraksts vērš uzmanību uz tā rīcībā esošo neoficiālo informāciju, ka uz ministra amatu varētu kandidēt bijušais ministrijas parlamentārais sekretārs Romāns Naudiņš, bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, bijusī kultūras ministre Žaneta JaunzemeGrende, kā arī Rihards Kols, kurš nesen kļuva par Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāru.

No sarunām ar apvienības politiķiem lairakstam radies iespaids, ka nopietnākie pretendenti ir Naudiņš un Gerhards. Maz ticams, ka Jaunzemes-Grendes kandidatūru būtu viegli saskaņot ar koalīcijas partneriem, ja “Vienotības” bijušais premjers Valdis Dombrovskis savulaik pieprasīja viņas demisiju.

Savukārt mazāk zināmā Kola iekļaušana kandidātu lokā, iespējams, ir saistīta ar vēlmi reklamēt gados jauno politiķi, kurš kandidē arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās, vēsta laikraksts.

Saeimas deputāta Naudiņa priekšrocība ir tā, ka viņš jau strādājis kopā ar Cilinski. Gerhardam ir valdības darba pieredze, bet līdz šim viņam nav bijusi iespēja demonstrēt ieinteresētību pašvaldību problēmās.

Saeimas deputāts Jānis Dombrava, kurš strādā Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, Naudiņu minējis kā spēcīgāko pretendentu, norādot uz viņa pieredzi ne tikai ministrijā, bet arī pašvaldībā un uzņēmējdarbībā. Tomēr jāatgādina, ka Naudiņš pērn nodemonstrēja savu izpratni par totalitārām varām, kopā ar kreisajiem Saeimas deputātiem spēlējot hokeju Baltkrievijā pret diktatora Aleksandra Lukašenko komandu. Pēc tam vaicāts, kāpēc demokrātiskas valsts parlamentāriešiem jādraudzējas ar totalitāras varas pārstāvjiem, Naudiņš teica, ka Lukašenko ir demokrātiski ievēlēts un viņš Baltkrievijas prezidentu neuzskata par diktatoru.

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, līdzīgi kā vēl vairāki kolēģi, uzskata, ka Cilinskim ir jābūt ministrijas parlamentārajam sekretāram. Līdz vēlēšanām ir palikuši nepilni septiņi mēneši, Cilinskis pārzina ministriju, viņu atzinīgi vērtē pašvaldību pārstāvji, teica Bērziņš.

 

Komentāri (72)

Inese 19.03.2014. 08.16

Tas pat nav smieklīgi. Vnk nožēlojami.

+15
-3
Atbildēt

0

ligakalnina 19.03.2014. 08.27

Tie kandidāti ir vienkārši vājprāts, Lemberga cilvēks Gerhards, kas jau labi “pastrādājis”, Grende, kas jau izmesta no viena ministra posteņa par absolūto nekometenci un neatbistību amatam ( tautā sauktu par stulbumu), un par pārējiem diviem pat runāt nav vērts.

Kaut, skaidrs taču, ka tas īstais, saskaņotais ar Lembergu, ir Gerhards, un to arī virzīs.

Jā, kāda partija, tādi kandidāti, citu te nav ko teikt.

+14
-7
Atbildēt

25

    ievuliitis > ligakalnina 19.03.2014. 12.06

    Tieši tā, dzeri, ja jau Žagaru neatjaunoja, tad kāpēc Grendi patrieca? Jo iemesls Grendes atlaišanai bija tieši tas, ka Grende Žagaru atlaida. Vari atbildēt?

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 19.03.2014. 12.41

    Tak es atceros, ka Grendei arī bez Žagara bija problēmas. Te uzdrošinājās par pašu naudu Ziemassvētku brīvdienu laikā, atrodoties komandējumā Austrālijā būt tur kopā ar vīru. Pasvītroju – par pašu naudu. Te viņai svarki bija par īsu, te par maz pretīmnākšanas izrādīja daļai rakstnieku, kas bija parliecināti, ka valstij krīzes laikā tos ir jāuztur par to vien, ka tie sevi par ģeniāliem uzskata, tikai tauta to ģeniālos darbus maz pērk. Te pie Vešņakova pankūkas ēda. To pēdējo arī es uzskatu par kļūdu. Tāpec, slēpjoties aiz neko neizsakošām frāzēm “ka šis nav pirmais ministres konflikts” varbūt runāsim pēc būtības?

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 19.03.2014. 14.12

    zanE, tev ļoti nepatīk, ka es par tevi izsakos. Te pēkšņi pati uzprasies. Tevis teikto lieliski var attiecināt uz tevi – tu mums esi fanāte ar veiklu mēli, milzīgām demagoģijas prasmēm, tāda, kam mērķis attaisno līdzekļus, arī netīrus.

    P.S. Var, lūdzu, kautko sīkak par Twiteri? Nekad tur neesmu ne izpaudusies, ne pierakstījusies, tapēc gribētos zināt.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 19.03.2014. 14.22

    Dzeri, tas tikai liecina, Žagara atlaišana bija tikai iegansts.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 19.03.2014. 09.41

    Nepārspīlē, Dzeri. Grendi atlaida, jo tā ir uzdrošinājusies atlaist Žagaru. Vēlāk Žagaru neviens tā arī Operas vadībā neatjaunoja, jo pēc rūpīgas revīzijas izrādījās, ka Grendes rīcība bija absolūti pamatota.

    Kas tev ar atmiņu?

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > ligakalnina 19.03.2014. 14.58

    >dzeris

    “Grende, kas jau izmesta no viena ministra posteņa par absolūto nekometenci un neatbistību amatam” – dzeris acīm redzami lasa tikai tās ziņas, kas atbilst viņa pārliecībai. Ja ziņas nesakrīt ar viņa pārliecību, tad viņš nelasa. Līdz ar to viņš nemaz nezin, ka Dobrovska pamatojums Grendes izmešanai izrādījās galīgi garām, ka viņa bez pamata atlaida operas izsaimniekotāju žagaru un it kā nespēj saprasties ar kultūras darbiniekim. Pavisam drīz pēc pīļknābja nelietības ar Grendi kļuva pilnīgi skaidrs, ka žagaru Grende izmeta pamatoti un nevarēja saprasties tikai ar žagara pielīdējiem.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > ligakalnina 19.03.2014. 15.00

    >dzeris

    “Grende kā KM bija kauns un negods valstij, tāpēc viņu atlaida.” – toties sprūdžs bija valsts gods, prāts un sirdsapziņa, tāpēc viņu neatlaida.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 19.03.2014. 14.44

    klusais, sobrīd nav daudz laika, tapēc īsi pa punktiem:

    •Operas konflikts velkas gadiem

    •Zvidriņas lieta

    •Neuzticība izteikta arī padomniekiem

    •Neapmierinātie kino ļaudis

    •Literāti kļūst pikti

    •Konflikts pat ar savējiem

    http://www.delfi.lv/kultura/news/culturenvironment/jaunzemes-grendes-lielakie-publiskie-konflikti-opera-kino-nozare-literati-padomnieki.d?id=43652477#ixzz2wPW70TKw

    •Operas konflikts velkas gadiem

    – un bija iesācies jau pirms Grendes vēl citu ministru laikā. Tie arī nespēja atrisināt, tikai naudu deva.

    •Zvidriņas lieta

    – atceros tu pats stāstīji par Zvidriņas & CO (Edmunds Krastiņš, ja nemaldos?) rebēm anekdotes, bet šobrīd esi visu stāstīto piemirsis?

    •Neuzticība izteikta arī padomniekiem

    – tas patiešām ir milzīgs noziegums, ja smagās krīzes un stingras finanšu disciplīnas laikā ministre atsakās atgriezt KKF finansējumu pie agrākā modeļa, nefinansē “Arsenalu”, ” Baltijas pērli”, “Baleta festivālu”. Par “Spēlmaņu nakti” – ļoti žēl. Domāju, ka vajadzēja atrast. Dīvaini, ka ne Sarmīte Ēlerte, ne Ints Dālderis, kam bija jaatvadās no padomnieku amatiem, būdami Vienotības biedri, nespēja pierunāt finanšu ministru, kas arī ir tās pašas partijas biedrs, iedalīt tam nelielu naudu, bet turpināja pieprasīt festivālu finansējumu no ministres.

    •Neapmierinātie kino ļaudis

    Tur gari jāraksta. Īsi nevaru, atvaino. Tikai paturam prātā, ka tas viss smagas ekonomiskas krīzes un taupības laikā. Laikam jau Žaneta būtu viena no pēdējām rindā, ko varētu vainot krīzes izraisīšanā.

    •Literāti kļūst pikti

    – par to jau divos vārdos rakstīju.

    •Konflikts pat ar savējiem

    – arī rakstīju. Biju nemierā ar Vešņakova apciemojumu Krievijas dienā un arī pret Jaunā viļņa uzņemšanu.

    Kads tad ir sausais atlikums? Tiešām, nav laika rezumēt. Līdz vēlākam laikam.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > ligakalnina 19.03.2014. 21.40

    klusais. Kādēļ gandrīz? Neaug bārda?:)

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 19.03.2014. 22.28

    lno – vai ta nepamanīji tās ” NA iecienītās zviegšanas zīmes ” ko kolorīti noraksturoja darba rūķis Brauns ar 10 min. pauzēm ik pēc nostrādātajām 30 min. :) :) :) Kā lai neuzjautrinās , ja divas pieaugušas sievietes cenšas viena otrai iekost :) :) :)

    Bet bārda mait aug … , labāk neaugtu , nebūtu jādzen :) :) :)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 19.03.2014. 19.54

    klusais, tev bagāta teorētiska bāze, ko tu ļoti prasmīgi realizē praksē. Es par to nešaubījos. Apbrīnojams prasmes. Sakarniekiem RPI to māca? Ai, laikam ne sakarniekiem, laikam kas savādāks bija. Piedod, piemirsu un nav arī būtiski.

    P.S. Kur palika sausais atlikums no skatītiem “apsūdzības” rakstā par Grendi 6 punktiem?

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ligakalnina 19.03.2014. 19.50

    zanE: “ja saskatīji sevi pieminētajos ir.lv fanātiķos un pati pieteicies”

    Būtu pavisam dīvaini, ja diskusijā starp dzeri, mani un kluso, kur tu pieslēdzies ar komentāru, kur nav ne argumentu, ne jēgas, tikai uzbrukumi kādiem mistiskiem fanātiķiem… tad, lūk būtu pavisam dīvaini, ja to apzīmējumu varētu attiecināt uz kluso, ko tu uzrunāji, iesakot neiesaistīties nevajadzīgās diskusijās ar tiem teiksmainiem fanātiķiem. Ļoti grūti būtu pieņemt, ka dzeris tev būtu pēkšņi kļuvis tik nepieņemams. Kas atliek? Atceroties, kā tikai mani nav saukājuši tavi domubiedri un zinot tavu labilo psihi un ekspansīvo temperamentu, attiecināju to uz sevi – kaķa lāsti debesīs nekāpj, un sauc mani, ka gribi, man no tā ne silts, ne auksts.

    Tātad, uz ko attiecināji savus epitetus noskaidrojām. Ko redzam turpinājumā? Turpinājumā mēs redzam tekstus, tipa “ai, nē! Tu ne tā saprati, bet ja jau tu pati…” :)) Tu atgādini vienu no manām mazmeitām, kas ko nogrēkojusies stāsta, – “to kukainītis, to ne es …” Bet piedod, manai mazmeitai tikai četri, bet tev, vecmāmiņ pāri pusgadsimtam jau kad bija:D

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    brigita_damme_rtk_lv > ligakalnina 19.03.2014. 23.09

    Nē markoni, par to, ka kauns un negods, iecēla, atlaida tāpēc, ka nekaunīgi godīga :)

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 19.03.2014. 20.57

    …betij…redzi, nu – kādas ir sekas, ja blusu kakla siksnu nelieto – kasies un kasies…un kasies!…un Tev – turpat septiņdesmitgadīgai tantei – tas var būt bīstami…saudzē, mīļā, sevi…saudzē!…

    …un, lai Tev nebūtu jāsasprindzina sava novecējusī atmiņa, varu atgādināt – man ir 52 gadi…

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > ligakalnina 19.03.2014. 23.17

    >mūsu alus

    ā, re ku tas suns aprakts!

    P.S.

    Nezinu, vai drīkstu likt smaidiņu, jāprasa būs Brauna k-gam.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 19.03.2014. 21.23

    Es gandrīz jauneklis :) :) :)

    betij – pastāsti ko ar sauso atlikumu domāji savā jautājumā ?

    Ja par RPI , tad sakarnieki bija no 0702 un 0708 :) mana specialitāte 0701 – radiotehnika :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > ligakalnina 19.03.2014. 22.51

    Grende kā KM bija kauns un negods valstij, tāpēc viņu atlaida.

    ———

    Nezināju, ka par to kādu atlaiž.

    Tad jau ir cerība, ka vēl kādu atlaidīs…saraksts ir pagarš. ;)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 19.03.2014. 16.01

    betij – bet tad jautājums – bija Grendei konflikts starp ministri un daļu nozares? Viņa risināja šo konfliktu vai tomēr eskalēja . Starp citu iesaku palasīt par konflikta eskalācijas pakāpēm un atrast līdzīgo :)

    1. pakāpe: Spriedze

    Ikviens konflikts sākas ar spriedzes situācijām. Uzskati pieņem

    sastingušas formas. Viedokļi cits no cita tiek norobežoti.

    2. pakāpe: Debates

    Puses sāk rīkoties taktiski. Sarunas raksturo apgalvojumu un

    provokāciju apmaiņa.

    3. pakāpe: Darbi, nevis vārdi

    Tagad pusēm primārā interese ir bremzēt pretiniekus mērķu

    sasniegšanā un īstenot pašām savus nodomus.

    4. pakāpe: Koalīcijas

    Puses meklē papildspēkus cīņā pret otru pusi. Advokāts strīdu

    pastiprina. Atbildība par savu izturēšanos arvien vairāk tiek

    novelta uz pārējiem. Rodas baumas.

    5. pakāpe: Cieņas zaudēšana

    Arvien lielāka nozīme tiek pievērsta pretinieka kompromitēšanai.

    Dominē māņu tēli. Komunikāciju ietekmē abpusēja neuzticība.

    6. pakāpe: Draudi

    Puses mēģina situāciju pakļaut savai kontrolei. Rīcības brīvības

    iespējas kļūst ierobežotākas. Tiek atbalstīta spēka pielietošana.

    7. pakāpe: Ierobežota iznīcināšana

    Maldināšana un meli tiek pielietoti kā līdzeklis, kam jānodara

    kaitējums pretiniekam.

    8. pakāpe: Šķelšanās

    Iznīcināšanas darbības pastiprinās.

    9. pakāpe: Kopā bezdibenī

    Pretinieka iznīcināšana ir turpmākās darbības (vienīgais un)

    vissvarīgākais mērķis, pat tad, ja runa ir par pašiznīcināšanos.

    Vai nevar atrast līdzības Grendes – Žagara konfliktā ?

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 19.03.2014. 15.07

    …betij…Tev, nudien, jādzer nomierinošas zāles….bet, ja saskatīji sevi pieminētajos ir.lv fanātiķos un pati pieteicies – tad jau būs jātic, jo…Tev taču visi ticot, kā pati kādā komentārā apgalvoji un mēģināji pārliecināt lasītājus…

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 19.03.2014. 12.59

    betij – nav jau dikti jāmekle , te var koncentrēti izlasīt un tur nav ne īsās kleitas, ne austrālijas brauciens, ne Staņislavks metode – http://www.delfi.lv/kultura/news/culturenvironment/jaunzemes-grendes-lielakie-publiskie-konflikti-opera-kino-nozare-literati-padomnieki.d?id=43652477

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 19.03.2014. 10.09

    Un ko, pēc Grendes atlaišanas Žagaru atjaunoja amatā?

    Ja neatjaunoja, kur loģika?

    Grende kā KM bija kauns un negods valstij, tāpēc viņu atlaida.

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 19.03.2014. 12.58

    …Klusais…kāda jēga iesaistīties diskusijā ar aptrakušiem fanātiem?…viņi tāpat ne ko redzēs, ne gribēs dzirdēt….ne jau Grende viņiem mīļa un gudra šķiet, tā ir iespēja aizstāvēt “savējos”, lai apliktu citus…sektantiem arī ir savi pielūgsmes objekti un nesagraujama pārliecība….lai ļautiņi izpaužas, interesanti pavērot…ja paši netiks galā – izplatīs Twitterī aicinājumu, ka nepieciešams atbalsts, kā ar Našenieces rakstu…. :)

    …un ir.lv aktīvisti tak uz jauniem rekordiem iet…

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 19.03.2014. 10.43

    Par operu runājot gribas pieminēt , ka VK Sudrabas personā 2011. gadā publiski paziņoja –

    ” Valsts kontrole (VK) sākusi ikgadējo finanšu revīziju Kultūras ministrijā (KM), kuras laikā šogad pārbaudīs arī Latvijas Nacionālās operas (LNO) dotācijas izlietojumu, aģentūrai BNS norādīja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

    Revīziju KM sistēmā Valsts kontrole veic katru gadu, lai pārbaudītu ministrijas pārskatos sniegto datu atbilstību. Šogad tajā iekļauta arī LNO, par kuru parasti atzinumu sniedz zvērināts revidents.

    “Vairākus gadus nebijām skatījušies [operas darījumus], paļāvāmies uz revidenta atzinumu, un arī citām KM institūcijām bija augstāka prioritāte,” sacīja Sudraba.

    Tomēr pēdējā laikā opera piesaistījusi lielāku Valsts kontroles uzmanību, jo tai gan pagājušajā gadā, gan šā gada pirmajā pusē veidojušies parādi. “Vērtēsim darījumu atbilstību normatīvajiem aktiem pēc būtības,” paskaidroja valsts kontroliere.

    Valsts kontroles revīzija KM beigsies nākamā gada 1.maijā. ”

    Lai redzētu vārdu atbilstību darbiem varam palasīt VK informāciju par revīzijas rezultatiem – http://www.lrvk.gov.lv/?id=633&newsid=1239

    kur neko par operu nevar atrast un iebildes KM darbam ir formulētas šādi :

    ” KM pārskata revīzijā vienā izglītības iestādē ir konstatēti norēķini bez attaisnojuma dokumentiem Ls 27,68 tūkst. apmērā, savukārt KM padotībā esoša valsts aģentūra ir veikusi līgumā neparedzētus avansa maksājumus par 2012.gadā saņemamiem pakalpojumiem Ls 100,84 tūkst. apmērā. Divās KM padotības iestādēs ir konstatēti fakti par amatpersonu iespējamu atrašanos interešu konflikta situācijā, par ko attiecīgi tika informēts KNAB ”

    Ja par auditu operā , tad iesaku izlasīt – http://www.lsm.lv/lv/raksts/kulturpolitika/kultura/kulturas-ministre-audits-pierada-ilgstoshu-nesaimnieciskumu-oper.a76687/

    nu so,so

    Domājams jautājumi vairāk finansu direktoram …. un kas interesanti – nekādas kliedzoši kriminālas lietas tā arī nav atrastas .

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 19.03.2014. 12.55

    B.C. – tev, šoreiz, slikti ar loģiku.

    Tu apgalvo, ka Grendi atlaida Žagara dēļ kā absolūto aksiomu, un vairāk neko pat dzirdēt negribi.

    Ja tā būtu, loģiski būtu, ka, pēc Grendes atlaišanas, Žagaru atjaunotu.

    Tā ka Žagaru neatjaunoja, atlaišanas iemesli, acīmredzot, bija pilnīgi citi, manuprāt, un daudzuprāt, viņas absolūtā nekompetence un komunikācijas problēmas, viņa pati sevi, un, tātad, arī visu valsti, ar saviem izteikumiem nostādīja visai smieklīgā situācijā, par viņu vienkārši smejās, pret viņu bija, praktiski, visi šīs nozares darbinieki.

    Un tas, ka šī te absolūti neatbilstoša persona tiek virzīta RA ministra amatam, tas jau neizraisa tikai smieklus, bet, gandrīz vai, aizdomas par NA absolūto intelektuālo impotenci un absolūto normālu kadru trūkumu šai partijā.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 19.03.2014. 12.28

    betij – vispār jau laiku pirms Žagara Grendei bija problemas :)

    ” Ministru prezidents norādīja, ka kultūras nozarē bija izveidojies nopietns konflikts starp ministri un daļu nozares. Viņš aicinājis ministri rast konfliktam risinājumu, taču ministre saslimusi, tad pārstājusi slimot un vēlāk konfliktu nevis mazinājusi, bet gan saasinājusi.

    Dombrovskis norādīja, ka šis nav pirmais ministres konflikts. “Diemžēl mēs redzam, ka šādi gadījumi atkārtojas un dialogs ar nozari nevedas,” teica premjers.

    Tāpat viņš norādīja, ka pēdējo konfliktu ar Latvijas Nacionālās operas direktoru Andreju Žagaru nevērtē “melnbalti”, neesot “labais Žagars” un “sliktā Grende” vai otrādi. Premjers negrasās atcelt ministres rīkojumu par Žagara atbrīvošanu no Latvijas Nacionālās operas direktora amata un uzskata, ka situācija būtu konstruktīvi būtu jārisina.”

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

garausiitis 19.03.2014. 08.20

Uz Ibrgimovam trūkstošajiem 10% no kompānijas var reāli ietrāpīt tikai Gerhards . Un ja tā notiks, tad tā būtu maza Lemberga uzvara :)

+11
-5
Atbildēt

13

    Ojārs > garausiitis 19.03.2014. 10.57

    jo vismaz mēgināja tomēr sakārtot sociālo budžetu, kas ilgstoši tika tērēts ,nedomājot par tā ilglaicīgumu.

    ——————-

    Sociālo budžetu iztērēja Dombrovska pirmā valdība, lai aizlāpītu pareksiešu radīto caurumu. Tā ka nevajag te meklēt vainu agrākajos labklājības ministros. Kad Kalvītis aizgāja no MP, sociālajā budžetā bija ap miljardu liels uzkrājums.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 19.03.2014. 08.53

    DD!. Mūsu gaume atšķiras. Vai man jāatgādina viņas atklātību par sakrustotajiem pirkstiņiem, skaidrojumu, kādēļ padomju laika pensionāri nav pelnījuši līdzvērtīgas pensijas, progresīvās bērnu grāmatiņas?

    +8
    -13
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 19.03.2014. 08.31

    Kādēļ gan Grende vai Ibragimovs nevarētu vadīt ministriju? Ar ko viņi būtu vājāki par Viņķeli vai kolorīto aizsardzības ministru? Vienotības Zaķis apgalvo, ka Ibragimovs ir ar labu reputāciju:)

    +10
    -14
    Atbildēt

    0

    Linda Deičmane > garausiitis 19.03.2014. 16.30

    andrej, tu no zirga pakaļas esi izkritis? Kur tie pajoļi šitos idiotus rauj, kas viņus atbalsta. Žvankstēt, ja fišku nerubī var nacpajoļu birojā, nevis piesmirdināt sabiedrisku vietu.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 19.03.2014. 21.38

    andrejs. Klusajam taisnība – ar sociālo balstīja pamatbudžetu. 1 miljards pazuda kā nebijis, un ne jau Dombrovskis vainīgs:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > garausiitis 19.03.2014. 10.16

    Prret Viņķeli attieksme divējāda, bet, principā, viņa vairāk rūpējās par finansēm, nevis par labklājību, protams, nauda jāskaita, bet, Latvijas pensiju sistēma ir klaji netaisnīga pret padomju laiku pensionāriem, un te absolūti nav ES raksturīgais solidaritātes un griestu ( min. un maksimālo) princips,kas izlīdzina pensijas, cilvēki ar mazām algām lemti nabadzībai,cilvēki, kas te radījuši daudzas materialās vērtības, pēkšņi, pēc Viņķeles vārdiem, vispār neko nebija pelnījuši, viņi vainīgi, ka mums mainījās valsts iekārta?

    Toties Viņķeles vīriņš un vēl daudzi, kas nosēdēja speciāli politiķiem radītās barotnēs ar labu algu, kur atbildība nekāda, var saņemt tūkstošus.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > garausiitis 19.03.2014. 08.34

    Jā, Ļenins arī teica – valsti var vadīt katrs sētnieks, vai, kaut kā tā.

    Acīmredzot, NA dzīvo pēc Ļenina novēlējumiem.

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 19.03.2014. 09.51

    lno – varbūt lno parādīsi , kur es ko tādu būtu apgalvojis ? :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 19.03.2014. 09.52

    Bet – Vinķeles problēma bija mutes nesaturēšana un viss.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    peerku > garausiitis 19.03.2014. 08.57

    Ino

    Ja mēs mērīsimies ar Grendes un Viņķeles neveiklībām, kā Jūs domājat, kas uzvarēs? :)

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

    peerku > garausiitis 19.03.2014. 08.48

    > lno

    Jā, aizsardzības ministrs ir pat ļoti kolorīts it īpaši jaunajos ģeopolitiskajos apstākļos un ironija pamatota, bet kas vainas ministrei Viņķelei? Es viņu uzskatu par labāko savas nozares ministri un vispār varbūt pat visu iepriekšējo MK par labāko līdz šim.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 19.03.2014. 11.04

    andrejs – varu protams kļūdīties , bet manuprāt savulaik ar sociālo budžetu regulāri lāpija pamatbudžetu .

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 19.03.2014. 09.33

    Lno, Manuprāt, Viņķele ,protams, nav nekas īpašs, bet labāka gan par iepriekšējiem Labklājības ministriem, jo vismaz mēgināja tomēr sakārtot sociālo budžetu, kas ilgstoši tika tērēts ,nedomājot par tā ilglaicīgumu. Patiesību sakot, tie, kas pensijā aiziet šogad un pagājušo gadu tā formula ir daudz vairāk pensiju apcirpjoša nekā iepriekšējiem. Pati zinu, ka no 800 Ls algas ilglaicīgi maksājot nodokļus pensijā saņem vien 230 Ls par 40 gadu darba stāžu!

    Viņķele vismaz sāka sakārtot arī tās izdienas pensiju lietas, jo tā taču nevar būt, ka ,piemēram, policijā ierēdņi, kuri sēž kabinetos saņem agrās pensijas- piemēram, grāmatveži, sabiedrisko attiecību speciālisti un citi muldētāji. No cik gadu vecuma? Tātad uz citu rēkina.

    Žēl, ka viņa tika atbrīvota , jo no tiem pusdīvainajiem ZZS ministriem neko labu gaidīt nevar- vien tālāku atsēdēšanu: viens par otru stulbāks vēl dumjāks.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu