Kara pieteikums • IR.lv

Kara pieteikums

8
Aivars Ozoliņš

Putina «krievu pasaules» doktrīna rada jaunus draudus pasaulei 

Krievijas prezidenta Vladimira Putina otrdienas runu Kremlī var dēvēt par vēsturisku. Tāpat kā šīs runas tematu – Krimas pievienošanu Krievijas Federācijai. Putins ir pieteicis noraidījumu pēc Otrā pasaules kara iedibinātajai pasaules kārtībai, un tas radikāli mainīs līdzšinējo starptautisko attiecību praksi. Pēcpadomju laikmets ir beidzies, sākas jauns aukstais, ja ne gluži «civilizāciju» karš.

Divpolārās pasaules izzušana pēc PSRS sabrukuma neesot vairojusi drošību pasaulē, paziņoja Krievijas prezidents, kurš jau 2005.gadā uzrunā tautai bija pateicis, ka uzskata Padomju Savienības galu par 20.gadsimta lielāko ģeopolitisko katastrofu. Tagad Putins labošot šo, viņaprāt, netaisnību, kas nodarīta tiem miljoniem krievu, kuri pirms gandrīz ceturtdaļgadsimta «aizgāja gulēt vienā valstī un pamodās ārzemēs». Krievija turpmāk būšot «patstāvīga» starptautisko attiecību spēlētāja pret ļaunuma nesējiem Rietumiem un pazemoto krievu aizstāve visā pasaulē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu