Dailes teātrī pirmizrāde Džilindžera iestudējumam "Milēdija" • IR.lv

Dailes teātrī pirmizrāde Džilindžera iestudējumam “Milēdija”

38
Agnese Zeltiņa - lēdija Vintere, Ģirts Ķesteris - kardināls Rišeljē . Foto Gunārs Janaitis

Titullomā Agnese Zeltiņa. Ar šo lomu aktrise atgriežas uz Dailes teātra skatuves  

Dailes teātra Lielajā zālē šovakar, 8.martā notiks izrādes “Milēdija” pirmizrāde. Šī izrāde ir “gandrīz komēdija” pēc Aleksandra Dimā romāna “Trīs musketieri” motīviem, kuras autors ir Ēriks Emanuels Šmits, raksta ģentūra LETA.

“Trīs musketieri” ir stāsts par jauniem cilvēkiem, kas patīk jauniem cilvēkiem. Patīk tāpēc, ka visu notikumu centrā ir sieviete – neizsakāmi pievilcīga, gudra, jutekliska, neparedzama. Viņas mīlestība sola debesu svētlaimi, taču tā var būt arī nāvējoša. Tāda ir lēdija Vintere – Milēdija -, kura nes līdzi avantūras, mūžīgu nemieru, negulētas naktis, negaidītu nodevību, sirdsapziņas pārmetumus, nepiepildītas cerības, lauztus solījumus. Viņa valdzina un biedē, uzbrūk un aizsargājas. Viņa ir bende un upuris. Kas viņa ir?

Lēdijas Vinteres lomā būs Agnese Zeltiņa. Ģirts Ķesteris iejutīsies kardināla Rišeljē lomā, Juris Žagars spēlēs Bekingemas hercogu, Gints Grāvelis – D’Artanjanu. Lauris Dzelzītis būs Atoss, Aldis Siliņš – Portoss, Intars Rešetins – Aramiss, Dārta Daneviča – Konstance Bonasjē un Ieva Segliņa – Ketija. 

Izrādē spēlēs arī Juris Kalniņš lorda Vintera lomā, Lilita Ozoliņa Žannas de Brejas lomā, kā arī Lauris Subatnieks Rošfora lomā. Uz skatuves izrādē kāps arī Gints Andžāns, Marīna Janaus, Dainis Grūbe, Pēteris Gaudiņš, Mārtiņš Počs, Rita Bērziņa, kā arī Markuss Rodrigo Rozentāls. 

Iestudējumu veidojis režisors Dž.Dž.Džilindžers kopā ar scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu, komponistu Kārli Lāci, horeogrāfi Ingu Krasovsku un gaismu mākslinieku Igoru Kapustinu.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes cena 5.69 eiro – 21.34 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu