“Sastrēgumstundā” – īsts sastrēgums • IR.lv

“Sastrēgumstundā” – īsts sastrēgums

51
Raidījuma vadītāja Ilze Nagla.
Atis Lejiņš

Absurdas, nekompetentas, dezinformējošas versijas par notikumiem Ukrainā

Vakar, skatoties TV diskusiju raidījumu „Sastrēgumstunda“, nācās zināmā mērā šausmināties par tajā valdošo gan dezinformācijas, gan vienkārši nezināšanu. Runājot par krīzes iemesliem Ukrainā, izskanēja daudz versiju, cita par citu absurdāka. Līdz pat tam, ka Ukrainā notiekošā asinspirts esot teju Vācijas ierosināta, lai iznīcinātu konkurentu tirgū.

Vispirms par neparakstīto asociācijas līgumu. Te jāmin, ka runa bija ne tikai par to, bet arī par visaptverošu un padziļinātu brīvās tirdzniecības līgumu, kas atceltu Ukrainai muitas maksu uz ES valstīm un faktiski ietaupītu Ukrainai pusmiljardu eiro gadā. Vai par šo būtu runājis diskusijas dalībnieks vakar raidījumā, kurš minēja, ka saistīšanās ar ES Ukrainai neko nedotu? Valsts ekonomikas modernizācija, ilgtermiņā IKP pieaugums 6% apmērā – tas acīmredzot ir šis runātāja domātais „nekas”.

Turklāt ES sniegusi ļoti lielu tehnisko palīdzību Ukrainas ekonomikas modernizācijai jau agrāk, summas mērojamas virs viena miljarda eiro!

Faktiski ES Ukrainai jau tagad ir trešais lielākais eksporta tirgus, pamati tam ir likti pat jau 90-ajos. Ukraina pārdod mašīnu iekārtas, ķimikālijas, izejvielas, lauksaimniecības produktus utt. Visus šos gadus pastāv abpusēji izdevīgi līgumi, kuriem patlaban visaptverošs brīvās tirdzniecības līgums būtu ļoti labs papildinājums, bet asociācijas līgums kā jumts visam minētajam.

Tāpēc izbrīna un sadusmo arī izskanējušais apgalvojums, ka šo līgumu noslēgšana liegtu Ukrainai tirdzniecību ar Krieviju, jo Ukrainai nāktos ieviest ES standartus.

Eiropas Savienības valstis tagad arī pašas tirdzniecībā sadarbojas ar Krieviju. Latvija taču tirgo savu produkciju uz Krieviju! Tāpat Vācija, Francija, Polija u.c. Vienīgais, kurš tiešām varētu rezultātā liegt Ukrainai tirgoties ar Krieviju, ir… pati Krievija. To tā arī darījusi – ieviešot embargo Ukrainas produktiem, pirms Janukovičs devās uz Viļņu novembra beigās, kad bija paredzēts parakstīt asociācijas līgumu ar ES. 

Tāpēc jau arī neparakstīja. Bet, kad studenti Kijevā aizgāja par to demonstrācijā, viņus apsita policija. Tāpēc jau Ukrainas tauta tūlīt izgāja masveidā ielās, lai protestētu pret šo vardarbību!

Vai arī NATO devums Ukrainai būtu „nekas”? Ir ieguldītas diezgan lielas summas Ukrainas armijas modernizācijā, pārejā no padomju modeļiem uz rietumu stilu. NATO patlaban arī dara daudz, lai Ukrainas krīzes „risināšanā” neiejauktos tās bruņotie spēki. Arī ASV prezidents Baraks Obama nule notikušajā Meksikas samitā savā runā teica: Ukrainas armija iejaukties nedrīkst.

Bet Krievija rīkojas tieši otrādi – runājot agresīvas varas valodā. Necivilizēti, primitīvi.

Autors ir 11.Saeimas deputāts, Vienotība

 

Komentāri (51)

jmaklakovs 20.02.2014. 16.30

Ar steigu jāsagrauj šī masīvā dezinformācijas siena, kas nāk no Krievijas. Savādāk Kremlis Rīgā mums sarīkos Kijevu, bet jau zem citiem lozungiem un vērtībam

+31
-2
Atbildēt

7

    efeja60 > jmaklakovs 20.02.2014. 18.35

    Jā, no Krievijas nāk pretīga dezinformācija. Bet ukraiņiem ir jāzin, ka ES noteiks pieļaujamo gurķu izliekumu, būs jāaudzē ģenētiski modificēta pārtika, bērniem bērnudārzā mācīs onanēt, lopus mājā nedrīkstēs kaut, degvielai būs milzīga akcīze, tiks atvērts elektroenerģijas tirgus ar 40% cenu kāpumu utt, utt.

    +4
    -16
    Atbildēt

    0

    Inese > jmaklakovs 20.02.2014. 18.54

    Un galvenais, lai neviens Latvijas iedzīvotājs nezinātu šo informāciju:

    Во время массовых беспорядков в Киеве, начавшихся 18 февраля, 130 правоохранителей получили огнестрельные ранения. Об этом сообщает МВД Украины.

    «Всего за медицинской помощью обратились 565 работников органов внутренних дел, из них 410 – госпитализированы», — сказали в ведомстве.

    В министерстве подтвердили, что число погибших правоохранителей к настоящему времени достигло 13.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > jmaklakovs 21.02.2014. 07.09

    Tauta mēļo, ka eiroparlamenta vēlēšanās Janukovičs startēs no Vienotības saraksta – Dombrovskis pret tautas gribu ieviesa eiro, Janukovičs noslēdza līgumu ar Krieviju. Tāpat baumo, ka Janukovičs drīz liberalizēšot elektroenerģijas tirgu ar 40% tarifa kāpumu un uzlikšot 24% IIN minimālajai algai.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > jmaklakovs 21.02.2014. 06.53

    Pats galvenais – ES aizliegs žāvētu speķi!

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > jmaklakovs 21.02.2014. 11.46

    Jā,fuj troļļiem un Krievijai!Eiropa un rietumu vērtības rullē!

    Četras kājas – labi!

    Divas kājas – slikti!

    Četras kājas – labi!

    Divas kājas slikti!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Malda > jmaklakovs 21.02.2014. 05.01

    Kas tie pa ķeburiem? Kāds ar vārnas kāju sarakstijis stulbības. Cik var?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    armn > jmaklakovs 21.02.2014. 10.23

    Taisnība, mēst to lieliski redzam “Ir” komentāros. Visi Putina troļi, pat rezervisti, ir spiesti pūlēties trīs reizes vairāk nekā parasti.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 20.02.2014. 19.21

krievijas botoksainā deltaplanierista sakāve Ukrainā kļūs, bet būtībā jau ir kļuvusi par viņa beigu sākumu..ekonimikā recesija, totāla korupcija, soču rospiliāde ir apēdusi visu naftas vieglo bagātību..un šī neslēptā agresija ukrainā tikai visu šo procesu padara ātrāku

+20
-1
Atbildēt

5

    Ansis > ltvpanorama 20.02.2014. 19.36

    Naftai un gāzei jau cena joprojam augsta. Krievijai nav parādu. Nedomaju, ka Krievijai kādas nopietnas finanšu problēmas varētu rasties. Nez vai.

    Krieviskais valsts varas un koruptīvas ekonomikas variants nav pievilcīgs. kaukāza problēmas, fašisms Maskavā – problēas tur neapšaubami briest.

    Bet arī Rietumu varas un bankuekonomikas variants pedēja krīzē ir sevi krietni diskreditējis. Aizvien vairak Eiropas valstīs briest nacionālisms.

    Tā ka … nemaz droši nevar prognozēt.

    Piedevam – Vai kads spēj iedomāties civilizētu demokrātiju Krievijā? Vai ir kāds cits varints ko Putina diktatūras vietā tur uztaisīt? Es kautka neredzu. Demokrātija tur vel 500 gadus neizveidosies.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Ansis > ltvpanorama 20.02.2014. 20.44

    Recesija paslaik plosās ik pa brīdim kadā no Pasaules valstīm.

    Arī ES nacv nekadi spožie IKp rādītāji.

    Ņemot vērā, ka Krievijas ekonomika ir ļoti atkarīga no energoresursu eksporta, tad kamēr Pasaulē recesija, tikmēr arī Krievija nekas spožs nevar būt. Un tiklīdz Eiropā atdzīvosies ekonomika, tad arī Krievijas energoresursu eksports atdzīvosies.

    Un arī -ja Krievija tagad devalvē savu rubli, Kazahija devalvē, Ukraina bankrotē … Tad arī Latvijas pārtikas produktu eksports šajā virzienā apsīks un Latvijas IKP bremzēsies.

    Šajā jomā esam cieši saistīti.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Ansis > ltvpanorama 20.02.2014. 20.48

    p.s. Krievijā jau ekonomiskās Krīzes bija 90-to beigās, 2009, … – pārdzīvoja.

    Piedevām – Soči – lai arī iecirta pamatīgu robu, bet ir tikai vienu reizi

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > ltvpanorama 20.02.2014. 20.56

    Tūlīt jau “mundiālis” klauvē pie durvīm… nebūšot neko lētāks par “rospiliādi”

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > ltvpanorama 20.02.2014. 20.09

    varbūt paskaidrosi, viedais intelektuāli, kas pašlaik notiek ar rubļa kursu? vai nesāk atgādināt fīreru 1944. gadā ar ziņojumiem par frontes sašaurināšanu? iesaku izlasīt šodienas Maksima Blanta rakstu portālā ej.ru

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

Jeļena Upīte 20.02.2014. 17.24

Tā pseidožurnāliste Nagla ir vienkārši pretīga parodija.

+16
-4
Atbildēt

4

    Kaspars Špūle > Jeļena Upīte 21.02.2014. 07.07

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Jeļena Upīte 21.02.2014. 02.36

    Nevarētu teikt, ka Naglai tā nodarbe nepatiktu vai izraisītu iekšēju protestu.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Jeļena Upīte 21.02.2014. 09.33

    Ārprāts! Ko par ” Argumentācijas teorija un prakse” var studentiem stāstīt cilvēks, kurš pats nespēj ne argumentēt, ne dzirdēto uztvert, vien atkārtot, kā leijerkaste iepriekš pašas vai kāda cita sagatavotas skatītājus maldinošas frāzes? Klasisks piemērs: “Latvija ir ES un NATO un (acīmredzot – tieši tāpēc!!!) Krievijas ietekme valstī arvien pieaug.” Derētu reiz noskatīties arhīvā tā raidījuma atkārtojumu un saskaitīt, cik reizes tā laikā Nagla centās iepotēt to skatītājiem. Atvainojos, nespēju atrast tam laiku.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Jeļena Upīte 20.02.2014. 17.51

    Ne jau Nagla pataisīja Latvijas Televīziju par PBK2.

    Viņa tikai piekrita saņemt algu :)

    +19
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu