2017_09_ella.png
Izrādās, ka īsta extra virgin olīveļļa no itālijas nemaz nav tik īsta
1. Liela daļa olīvu tiek izaudzētas Spānijā, Marokā un Tunisijā un tikai pēc attīrīšanas un eļļas izspiešanas ar kuģiem tiek ievesta Itālijā, kas ir pasaulē lielākā olīveļļas importētāja.
2. Itālijas ostās ar viltotām pavadzīmēm tiek ievestas arī sojas un citu augu eļļas, kuru ražošana ir lētāka. Pārstrādes rūpnīcās lēto eļļu piejauc olīveļļai.
3. Dažās rūpnīcās krāpjas vēl vairāk, par «olīveļļu» saucot parastu augu eļļu, kuras garša tiek pielabota ar beta karotīnu, bet krāsa izmainīta ar hlorofilu.
4. Pirms eksporta pa visu pasauli uz pudeļu etiķetēm tiek uzrakstīts «extra virgin» un «Ražots Itālijā». Kādā pētījumā ASV noskaidrots, ka 69% importētās olīveļļas nav «tīra».