Nauda kastēs • IR.lv

Nauda kastēs

3
Aimax īpašnieks un
Aivars Kļavis

Divtūkstošajā gadā, aizņēmies no mātes desmit latu, Ruslans Semjonovs no Daugavpils aizbrauca uz Rīgu iepirkt kartonu. Tagad viņa firma Aimax ar vairāk nekā 1000 klientiem ir viena no lielākajām konditorejas iesaiņojuma un kartona stendu ražotājām valstī

Ruslanam 2000.gadā bija divdesmit pieci, un viņš strādāja par iespiedēju privātā Daugavpils tipogrāfijā. «Nevar teikt, ka man darbs tipogrāfijā nepatika. Patika,» saka tagad jau Aimax īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Ruslans Semjonovs, «vienīgi vienmēr gribējās pašam būt menedžerim, organizēt citus un realizēt savas idejas.»

Par šādu ideju, kas aizvedusi viņu pretim iecerētajam mērķim, kļuva parastas apaļas kartona tortes kastes. Lai arī zinot, cik daudz darba tajās jāiegulda, pirms ieliek tortes, Ruslans par parastām tās nesauc. Viņaprāt, tas esot ļoti interesants, tipiski latvisks produkts ar senu vēsturi. Atšķirībā no Lietuvas un Igaunijas, kur laika gaitā iegājušās kantainas kartona vai vēlāk – apaļas plastikāta kārbas, pie mums apaļās kartona kastes ir populāras joprojām. Pašlaik Daugavpilī tapušas 90 no katrām 100 Latvijā izgatavotajām apaļajām tortu kastēm. Bet tortes kaste ir tikai daļa no aptuveni 500 veidu kartona iesaiņojuma, produktu stendiem un citiem izstrādājumiem, kas pašlaik tiek radīti Ruslana uzņēmumā.

Vadā papīru un gaisu

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu