Gailīte-Holmberga no Kino centra aiziet uz Ziemeļu dimensiju • IR.lv

Gailīte-Holmberga no Kino centra aiziet uz Ziemeļu dimensiju

42
Ilze Gailīte-Holmberga. Foto: Ieva Čīka, LETA

Viņa priecājas, ka finansējuma palielinājums sekmēs filmu nozares attīstību

Pēc deviņu gadu darba Nacionālajā Kino centrā tā vadītāja Ilze Gailīte-Holmberga darbu turpinās “Ziemeļu dimensijas” kultūras partnerības vecākā konsultanta amatā, savukārt Kultūras ministrija izsludinās konkursu uz Nacionālā Kino centra vadītāja amatu.

Darbu Ziemeļu dimensijas Kultūras partnerības sekretariātā (Northern Dimension Partnership on Culture) viņa sāks 21.janvārī. Ziemeļu dimensijas Kultūras partnerības sekretariāts, kas līdz 2013.gada beigām atradās Ziemeļu Ministru padomē Kopenhāgenā, Dānijā, šogad atradīsies Rīgā, vēsta LETA. Gailīte-Holmberga amatu ieguvusi, uzvarot starptautiskā konkursā.

„Šobrīd filmu nozarē ir pavērsiena punkts, palielinātā finansējuma apstākļos, iespējams, gan turpināt īstenot sāktos darbus un plānotās iniciatīvas, gan paredzēt arī pavisam jaunas ieceres nākamajam periodam,” secina Gailīte-Holmberga.

Sadarbojoties ar filmu nozares nevalstiskajām organizācijām, Nacionālajam Kino centram izdevies panākt gandrīz divkārt lielu filmu nozares valsts finansējumu 2014.gadam: no 1,5 miljoniem eiro 2013. gadā līdz 2,7 miljoniem eiro šogad. Šī summa tiks piešķirta filmu nozares projektiem vairākos konkursos šī gada laikā.

„Tikko esam izsludinājuši arī līdzfinansējuma konkursu ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā, kas sekmē otru filmu nozares segmenta – servisa pakalpojumu – attīstību, veicina kopprodukciju rašanos un Latvijas ekonomikas attīstību kopumā. Šāds nacionāla mēroga valsts finansēts mehānisms ir unikāls Baltijas valstīs,” stāsta Nacionālā Kino centra vadītāja.

Gailīte-Holmberga Nacionālajā Kino centrā strādā kopš 2004.gada. Atskatoties uz paveikto, par vienu no būtiskākajiem mezglu punktiem var minēt Filmu likuma pieņemšanu 2010.gadā, līdztekus pieņemti vēl citi filmu nozari regulējoši normatīvie akti, tā ka patlaban normatīvā bāze uzskatāma par sakārtotu līdzvērtīgi citu Eiropas valstu filmu atbalsta sistēmām.

Ziemeļu Dimensijas Kultūras partnerības mērķis ir veicināt kultūras un radošās industrijas kā dzinējspēku visas Ziemeļu Dimensijas teritorijas attīstībā gan reģionālā, gan starptautiskā līmenī. Tā tika dibināta 2010.gadā kā ceturtā Partnerība Ziemeļu Dimensijas (ZD) politikā. Tā ir kopēja politika Eiropas Savienībai (ES), Islandei, Norvēģijai un Krievijai.

Ziemeļu Dimensijas Kultūras partnerībā darbojas Norvēģija, Krievija, Dānija, Latvija, Lietuva, Igaunija, Somija, Vācija, Islande, Polija, Zviedrija un Eiropas Komisija. Latviju šajā partnerībā pārstāv Kultūras ministrija.

 

Komentāri (42)

janazakovica 13.01.2014. 15.55

taa neko mamucis…kartejaa tante no Bauskas “kulturaa”…

+1
-4
Atbildēt

0

Aina 13.01.2014. 16.26

Interesanti, ko tad liks Gailītes vietā? Varbūt Iesalnieka sievu, māsu (ja tāda dabā eksistē), tēvu vai varbūt Parādieka sievas? Riebjas, ka no amata jāaiziet izcilam profesionālim un šo aiziešanu ierosina neandertālieši.

+2
-7
Atbildēt

2

    Aina > Aina 13.01.2014. 18.30

    Palasies citus portālus – uzzināsi, kas notika pēc NA glaunā pasākuma ar “Dvēseļu puteņa” finansēšanu. Par to, kādus komentārus es rakstu automātā vai manuāli, Tev nav pilnīgi nekādas daļas, pilnīgi pietiks, ka parūpēsies pats par saviem komentāriem.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Alise > Aina 13.01.2014. 18.13

    Jūs rakstus ar lasāt, vai tikai automātā negatīvus komentārus par NA rakstāt?

    Kā tad NA Gailīti piespieda aiziet, ja viņa pati piedalījās un uzvarēja konkursā uz Ziemeļu dimensijas vadītāja amatu?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu