Drošības policija Rubika izteikumos neredz neko kriminālu • IR.lv

Drošības policija Rubika izteikumos neredz neko kriminālu

31
Alfrēds Rubiks. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Izbeigta ierosinātā krimināllieta par Sociālistu partijas līdera pretvalstiskajiem izteikumiem

Drošības policija (DP) pēc astoņu mēnešu izvērtēšanas janvāra sākumā izbeigusi pret Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) līderi Alfrēdu Rubiku ierosināto kriminālprocesu par padomju deportāciju attaisnošanu, ziņo “Latvijas Avīze”.

Pērnā gada 1 maijā Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Rubiks tradicionālajā sociālistu mītiņā Grīziņkalnā paziņoja, ka 1949. gada deportācijās “daudzi tika represēti pēc nopelniem, jo tie bija tie, kas sadarbojās ar fašistiem”. Viņš atkal reizi noliedza okupācijas faktu, apgalvojot, ka Latvijas pievienošana PSRS bijusi tikpat brīvprātīga kā iestāšanās Eiropas Savienībā.

Pēc tam komunikāciju zinātņu doktors Mārtiņš Kaprāns vērsās Ģenerālprokuratūrā ar iesniegumu, lūdzot izvērtēt iespējamos kriminālpārkāpumus, attaisnojot noziegumus pret cilvēci, Rubika izteikumos.

Ģenerālprokuratūra lietu pārsūtīja DP, kas gandrīz gadu vērtēja dažus Rubika izteikumus, piesaistot pat vēstures ekspertus. Pēc LA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, eksperti secinājuši, ka Rubiks izplatījis vēstures faktiem neatbilstošu informāciju.

Par spīti visam, nozieguma sastāvu viņa izteikumos DP izmeklētāji nav saskatījuši. Tāpēc janvāra sākumā pieņemts lēmums kriminālprocesu izbeigt.

 

Komentāri (31)

buchamona 09.01.2014. 10.22

Ar šādu lēmumu Drošības policija sāk līdzināties čūskai, kura pati sevi apēd, ir tāds simbols :) Attaisnojot Rubika ” domu gājienu” Drošības policija paver durvis mūsu valsts ienaidnieku turpmākajām provokācijām, kuras neapšaubāmi kļūs Latvijā vēl pamanāmāka pēc šādas Rubika uzvaras pār atjaunoto Latvijas Republiku.

+13
-2
Atbildēt

0

Tamāra Nolmane 09.01.2014. 10.15

Rusofīli nemitīgi mēģina pierunāt aizmirst vēsturi, tajā pašā laikā visiem bāž acīs Putina ieviesto – pašpasludināto -uzvarētāju statusu Otrajā Pasaules karā. Putins pārņēmis Padomijas propogandas mākslu un Latvijā protams atrodas visādi Pauli un tml. kas uzķeras uz šādiem trikiem un cer gūt kādu labumu no kroplās kaimiņu lielvaras.

+9
0
Atbildēt

0

janis17 09.01.2014. 10.52

Redzams, ka daudziem ir iestājusies nostaļģija pēc šiem laikiem vai arī sāk likties, ka staļins, višinskis, serovs, maškins varētu būt bijuši latvieši?

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu