Grieķijā pēc Ziemassvētku brīvdienām cietumā neatgriežas bīstams terorists • IR.lv

Grieķijā pēc Ziemassvētku brīvdienām cietumā neatgriežas bīstams terorists

8
"17.novembris" loceklis Kristoduls Ksiross. Foto: AFP/LETA

Kreisais ekstrēmists pieder teroristu grupējumam “17.novembris”

Grieķijā no policijas redzesloka pazudis 2002.gadā izformētā kreiso ekstrēmistu teroristu grupējuma “17.novembris” loceklis Kristoduls Ksiross, kurš uz deviņām dienām Ziemassvētkos bija atbrīvots no cietuma, ziņo LETA/AFP.

56 gadus vecais Ksiross izcieš mūža ieslodzījumu par dalību grupējumā “17.novembris”. Ksirosam par līdzdalību 33 terora akcijās, tai skaitā – sešās slepkavībās, spridzināšanās un laupīšanās – kopumā piespriesti seši mūža ieslodzījumi un 25 gadi katorgā.

Savukārt viņa brālis Savass tika sodīts ar pieciem mūža ieslodzījumiem un 25 gadiem katorgā. Viņš piedalījās 78 terora akcijās un piecās slepkavībās. Savass 1999.gada maijā raidīja raķeti uz Vācijas vēstnieka Grieķijā rezidenci Atēnās.

Ksiross no apcietinājuma tika atbrīvots 1.janvārī, bet cietumā viņam bija paredzēts atgriezties ceturtdien. No ieslodzījuma atbrīvotajam bija jāpiesakās policijas iecirknī, taču viņš to nav izdarījis.

Grieķijas Tieslietu ministrija pēc notikušā paziņojusi, ka tā pārvērtēs noteikumus ieslodzīto īslaicīgai atbrīvošanai no apcietinājuma. Šī nav pirmā reize, kad Ksiross ticis atbrīvots no apcietinājuma.

Grieķijes pretterorisma dienests saņēmis pavēli atrasties paaugstinātā gatavībā, vēsta telekanāls “Skai”.

Grupējuma “17.novembris” nosaukums ir saistīts ar 1973.gadā pieredzēto studentu sacelšanos pret Grieķijas militāro huntu. Laikposmā no 1975. līdz 2000.gadam šis grupējums atbildīgs par virkni slepkavību – “17.novembra” grupējuma rēķinā ir 23 slepkavības, tai skaitā arī ārvalstu politiķu un diplomātu. Kopumā tika notiesāti 14 šā grupējuma dalībnieki.

 

Komentāri (8)

Alise 07.01.2014. 19.18

Nē nu forši, ja tā pārspīlē ar demokrātiju un cilvēktiesībām, ja teroristam, kas ieslodzīts uz mūžu par daudziem teroraktiem, dod Ziemassvētkos brīvdienas no sēdēšanas cietumā.

Kā diez tādu normu ieviesa? Kādu “gudro” “cilvēktiesību aktīvistu” spiediena rezultātā? Labi vēl, ka sapratuši, ka noteikumi jāpārskata, et gan jau pārskatīšanas procesā atkal galvu cels kādi “cilvēktiesību aktīvisti”.

+6
-2
Atbildēt

0

Vineta Ungailo 08.01.2014. 00.34

kāds idiots bīstamu teroristu palaida Ziemassvētku brīvdienās?!

+2
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 08.01.2014. 00.36

un ja nu šis pa taisno uz Sočiem? pie savējiem?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu