Ankarā nakts laikā atlaisti 350 policisti • IR.lv

Ankarā nakts laikā atlaisti 350 policisti

20
Protestētāji pret Turcijas valddības politiku. Foto: AFP/LETA

Policisti atbrīvoti no amata saistībā ar pērnā gada nogalē uzliesmojušo vērienīgo Turcijas valdības korupcijas skandālu

Turcijā nerimstoties plašajam korupcijas skandālam, naktī uz otrdienu Ankarā no amata atbrīvoti 350 policisti, to vidū arī vairāku nodaļu vadītāji, otrdien vēsta vietējie mediji.

Policisti no darba atbrīvoti saskaņā ar pusnaktī publicētu valdības dekrētu, un atlaisto likumsargu vidū ir arī finanšu noziegumu, kontrabandas un organizēto noziegumu apkarošanas nodaļu vadītāji, ziņo LETA.

Dekrētā arī apstiprināta 250 personu iecelšana no amata atbrīvoto likumsargu vietā.

Aizvadītā gada nogalē Turcijā uzliesmoja vērienīgs korupcijas skandāls, kura dēļ demisionēja vairāki ministri. Bijušā ekonomikas ministra Zafera Čaglajana un iekšlietu ministra Muammera Gilera dēli ir vairāk nekā 20 cilvēku vidū, kam ir izvirzītas apsūdzības par kukuļdošanu varas augstākajos ešelonos.

Ministri apsūdzības noraidīja, bet uzsvēra, ka atkāpjas, lai netraucētu izmeklēšanai.

Policija decembrī sarīkoja vairākus reidus un arestēja vairākus desmitus cilvēku, kas tiek turēti aizdomās, ka viņi pieņēmuši kukuļus un sekmējuši kukuļošanu saistībā ar nekustamo īpašumu projektu īstenošanu. Aizdomās turamie esot nodrošinājuši atļaujas būvniecībai aizsargātos rajonos apmaiņā pret naudu, uzskata izmeklētāji.

Eksperti plašo korupcijas skandālu saista ar pieaugošajām pretrunām starp premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana valdību un ietekmīgo islāmistu sludinātāju Fetullu Gilenu.

 

Komentāri (20)

archoftriumph 07.01.2014. 11.58

paldies par raxtu. arii Gruzijaa atlaida visus policistus un pienjeema jaunus, un noziedziiba samazinaajaas 100x. kad tas notiks Latvijaa?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu