Krīgers: Saņemti signāli par arodbiedrības LABA šaubīgo finanšu darbību • IR.lv

Krīgers: Saņemti signāli par arodbiedrības LABA šaubīgo finanšu darbību

38
Pēteris Krīgers. Foto: Evija Trifanova, LETA

LBAS ar LABA nav pilnīgi nekāda sakara un nekādu attiecību

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) ir saņēmusi signālus par arodbiedrības LABA šaubīgo finanšu darbību, tāpēc ar šo arodbiedrību sadarbība nenotiek.

Intervijā “Latvijas Avīzei” taujāts par LBAS sadarbību ar LABA, kas publiskajā telpā tiek saistīta ar Rīgas domes un “Saskaņas centra” vadītāja Nila Ušakova interesēm, LBAS vadītājs Pēteris Krīgers uzsvēris, ka “signāli par viņu šaubīgo finansiālo darbību ir saņemti”, vēsta LETA.

“Savā laikā mums ar LABA bija sarunas par iespējamo sadarbību un uzdevām jautājumu par viņu finansiālo darbību. Visas dalīborganizācijas regulāri atskaitās par biedru skaitu, iekasētajām biedra naudām, no kuras LBAS darbībai pārskaita 3%. LABA šos datus negribēja atklāt, bet tikai pajautāja: “Cik jums vajag? Mēs jums pārskaitīsim.” Bet mums tomēr ir savi zināmi principi un disciplinējoši noteikumi. Ja kāds tos nevēlas ievērot, tad nekāda draudzība nevar sanākt,” saka Krīgers.

“Tādēļ saku pavisam skaidri – mums ar LABA nav pilnīgi nekāda sakara un nekādu attiecību! Viņi darbojas atsevišķi no mums. Tā ir viena no tām arodbiedrībām, kas nav iestājusies LBAS,” piebildis Krīgers.

Krīgers teicis, ka LABA apvienoti pamatā “Rīgas satiksmes” darbinieki, “kurus uz LABA brutāli pārcēla no mūsu savienībā ietilpstošās Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības LAKRS”, bet pašlaik uz LABA ar nekorektām metodēm tiekot pārvilināti arī “Rīgas namsaimnieka” darbinieki.

 

Komentāri (38)

dagnija 03.01.2014. 09.07

Valsts robežsardzē vispār nav arodbiedrības. Traģēdija Valsts robežsardzē, kad robežsargs nošāva robežsargu, nav veicinājusi pozitīvas pārmaiņas. Tas kaitē gan dienestam, gan valstij, jo nav kas pasaka vadībai acīs, ka tie daudz ko dara greizi. Te savu pozitīvu darbu varētu veikt žurnāls IR.

+3
0
Atbildēt

0

inta_s 03.01.2014. 09.04

Vispār jau būtu jātiesā tie kas pārkāpuši gan ASV konstitūciju, gan starptautiskās cilvēka tiesības uz privātumu – tie būtu jāsauc tiesas priekšā. Nevis tie kas atmasko šos noziegumus.

Melns ir balts, un balts ir melns – vecais jezuītu teiciens.

0
0
Atbildēt

1

    Inese > inta_s 03.01.2014. 09.08

    War is Peace , Ignorance is Strength , Freedom is Slavery (c)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

janazakovica 03.01.2014. 13.07

varonis krigers..

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu