Labdarības fondi vienojas ziedot 150 000 eiro Zolitūdes traģēdijas upuriem • IR.lv

Labdarības fondi vienojas ziedot 150 000 eiro Zolitūdes traģēdijas upuriem

26
Piemiņas pasākumā novembrī 54 Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem. Foto: Ieva Lūka, LETA

Nauda tiks ziedota vecākus zaudējušajiem bērniem

Pētera Avena labdarības fonds “Paaudze” un “Rietumu bankas” labdarības fonds kopīgā ārkārtas sēdē pieņēmuši lēmumu ziedot 150 000 eiro bērniem, kuri zaudējuši vienu vai abus vecākus Zolitūdes traģēdijā, aģentūru LETA informēja fonda “Paaudze” projektu vadītāja Jekaterina Levina.

Fonda “Paaudze” vadītājs Avens pastāstīja, ka fonds ziedos 100 000 eiro speciālai atbalsta programmai izglītības nodrošināšanai bērniem, kuri ir zaudējuši vecākus Zolitūdes traģēdijā. Savukārt “Rietumu bankas” labdarības fonds šai pašai atbalsta programmai nolēmis ziedot 50 000 eiro.

Labdarības fonds “Paaudze” un “Rietumu bankas” labdarības fonds sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu plāno atvērt katram bērnam uzkrājuma depozītu, kurā tiks ieskaitīta noteikta summa. Uzkrātie līdzekļi būs pieejami, bērniem sasniedzot pilngadību, augstākās izglītības iegūšanai un pirmajiem soļiem patstāvīgā dzīvē.

“Rietumu bankas” labdarības fonda valdes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko norādīja, ka fonds ir kontaktā ar amatpersonām un institūcijām, kuras nodarbojās ar cietušo problēmām, un ir gatavs nepieciešamības gadījumā palielināt savu palīdzību.

Fonda “Paaudze” pārstāve Levina norādīja, ka pašlaik gan valsts, gan pašvaldības un nevalstiskās organizācijas aktīvi palīdz Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, tomēr nepieciešams pārliecināties par to, ka nākotnē, pēc pilngadības sasniegšanas šiem bērniem būs pilnvērtīga iespēja sākt patstāvīgu dzīvi. Levina norādīja, ka ikviena juridiska vai fiziska persona, kas vēlēsies atbalstīt šo iniciatīvu, varēs palielināt depozītu par jebkādu summu bez ierobežojumiem.

21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Līdz 17.decembrim labdarības organizācija “Ziedot.lv” Zolitūdes traģēdijā cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem izmaksājusi ziedojumus 401 467 latu apmērā, liecina organizācijas mājaslapā apkopotā informācija. Palīdzība sniegta 51 no 54 bojāgājušo ģimenēm par kopējo summu 219 318 lati. Kā aģentūrai LETA pastāstīja “Ziedot.lv” komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne, ar trīs ģimenēm vēl notiek līgumu parakstīšanas process. Katrai ģimenei paredzēts vienreizējs 4500 latu pabalsts.

Vēl 30 000 latu līdz 17.decembrim ir noguldīti trīs bērnu pilngadības depozītos.

Atbalsta sniegšana turpinās, un katru dienu “Ziedot.lv” biroju apmeklē 21.novembra traģēdijā iesaistītie, uzsver organizācijas pārstāvji. Līdz 18.decembra plkst.13 iedzīvotāji un uzņēmumi traģēdijā cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem bija saziedojuši 936 858 latus.

 

Komentāri (26)

Inese 30.12.2013. 15.34

Svētīga inciatīva.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu