Rīgas Lutera baznīcā Kalniņas un Marhileviča koncertprogramma "Mana roka Tavējā" • IR.lv

Rīgas Lutera baznīcā Kalniņas un Marhileviča koncertprogramma “Mana roka Tavējā”

26
NULL

Līdztekus koncertprogrammai izdots arī albums

Šovakar, 29.decembrī plkst.19 Rīgas Lutera baznīcā izskanēs aktrises Rēzijas Kalniņas un mūziķa un komponista Ulda Marhileviča veidotā Ziemassvētku koncertprogramma “Mana roka Tavējā”, raksta aģentūra LETA. 

Koncertprogrammas nosaukums aizgūts no Rudītes Losānes dzejoļa “Mana roka Tavējā”, un to var tulkot tiklab kā atrašanos dzīvesdrauga azotē vai kolēģa aizvējā, tiklab – Dieva un mīlestības pavēnī. Visi autori, kuru dzejoļi kļuvuši par pamatu koncertprogrammai “Mana roka Tavējā”, ir pieredzējuši ciešanas un pretrunas, līdz beidzot atraduši ceļu uz savu būtību. Tāda ir dzejniece un skolotāja Gunta Micāne, dzejniece un teoloģe, Iļģuciema sieviešu cietuma kapelāne Losāne, Ilga Bērza, Eva Dortāne, Tatjana Zeiliņa-Jone u.c. Programmā līdzās dziesmām skanēs arī instrumentālā mūzika, bet runātais vārds būs rūpīgi izmeklēts fragmentu kopums no Zālamana “Augstās dziesmas”. 

Kalniņa un Marhilevičs pirmoreiz sastapušies 1987.gadā, bet pēcāk kopā strādājuši daudzos projektos. Baznīcās abi koncertējuši bieži, tiesa gan – katrs atsevišķi. “Mana roka Tavējā” ir pirmā abu kopīgā koncertprogramma, kas veidota, rēķinoties ar akustikas nosacījumiem dievnamos, Ziemassvētku emocionālo tonalitāti un vienotu garīgo vēstījumu. Šajā koncertprogrammā abi mākslinieki ar skatītājiem dalīsies savā dvēseles pieredzē. 

Koncertā piedalīsies arī basģitārists Modris Laizāns, ģitārists un mutes harmoniku spēlētājs Ingus Feldmanis, sitaminstrumentālists Ivars Kalniņš un vijolnieks Dzintars Beitāns. Līdztekus Kalniņas un Marhileviča koncertprogrammai tapis arī albums. Abi mākslinieki to ieskaņoja ar 4200 kilometru ģeogrāfisko distanci. Marhileviča Rīgā rakstītā mūzika, izmantojot interneta tehnoloģijas, ceļoja pie Kalniņas uz Novosibirskas Operas un baleta teātri, kur paralēli režisores pienākumiem aktrise ieskaņoja jaunās dziesmas. Ar Ziemassvētku koncertprogrammu “Mana roka Tavējā” Kalniņa un Marhilevičs šomēnes viesojās vairākos Latvijas dievnamos. 

Koncertu sērija noslēgsies rīt, 30.decembrī, ar uzstāšanos Dobeles luterāņu baznīcā un Baltezera baznīcā. Biļetes uz koncertiem nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu