Uz Sočiem nedosies arī Kanādas un Japānas valdību vadītāji • IR.lv

Uz Sočiem nedosies arī Kanādas un Japānas valdību vadītāji

59
Japānas premjerministrs Šindzo Abe. Foto: AFP/LETA

Krievija noraida valstsvīru olimpisko spēļu boikota nozīmīgumu

Lai arī Krievijas puse noraidījusi, ka ASV un daļas Eiropas valstu līderu paustais Soču ziemas olimpisko spēļu boikots būtu nozīmīgs, ir skaidrs, ka uz Sočiem nākamgad februārī nedosies piecu valstu līderi no tā saucamā lielā astotnieka. Nule šo sarakstu papildinājuši Kanādas un Japānas valdības galvas.

Lielajā astotniekā ietilpst Krievija, Lielbritānija, Vācija, Itālija, Kanāda, ASV, Francija un Japāna.

Japānas premjerministrs Šindzo Abe paziņojis, ka nevarēs ierasties uz Soču olimpisko spēļu atklāšanu 7.februārī, ziņo aģentūra ITAR-TASS. Viņš gan sola būt klāt spēļu noslēguma ceremonijā.

Savukārt pagājušajā nedēļā Kanādas premjerministra Stīvena Hārpera pārstāvis paziņoja, ka premjers, kurš ir pazīstams ar savu kritiku pret Krieviju par cilvēktiesību neievērošanu, neieradīsies Sočos.

Kā zināms, uz Sočiem negatavojas doties Francijas prezidents Fransuā Olands, Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, Vācijas prezidents Joahims Gauks, kā arī Igaunijas prezidents Tomass Hendrikss Ilvess, Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un virkne citu augstu rietumvalstu politiķu. Toties turp dosies Latvijas prezidents Andris Bērziņš, kurš nespēja publiski atbildēt uz žurnālistu jautājumu par cilvēktiesību situāciju Krievijā.

Tikmēr ASV prezidents Baraks Obama valsts olimpiskajā delegācijā nav iekļāvis nevienu pašreizējo valstsvīru, bet tā vietā tajā iekļāvis divus par savu homoseksualitāti publiski runājušus sportistus, tādējādi atbildot uz Krievijas aizliegumu Olimpiādes laikā izmantot “homoseksuāļu propagandu”.

“Šie lēmumi nekādā veidā neietekmēs olimpiskās spēles un to nozīmīgumu,” paudis Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs. “Olimpiskās spēles ir sportistiem veltīts notikums, bet viss pārējais nav obligāts. Galvenais notikums ir pašas olimpiskās spēles, nevis tas, ka tās neapmeklēs 20 vai 30 valstu līderi.”

Žukovs uzsvēra, ka neviena valsts nedomā par sportistu boikota pieteikšanu. “Neviens par to nopietni nerunā – ne Starptautiskā Olimpiskā komiteja, nedz vadošie politiķi,” piebilda Žukovs.

Tāpat Žukovs izcēla, ka Obama kopš savu pienākumu uzņemšanās 2009.gadā klātienē nav apmeklējis nevienu olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, ziņo LETA.

2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014. gada 7.februāra līdz 23.februārim.

 

Komentāri (59)

kkristaps 25.12.2013. 10.32

Vārdu sakot, nebrauks neviens augstākā līmeņa valdības vadītājs, kurš ciena savu valsti un pats sevi. Kājiņbērziņam nav ne mazākā iemesla cienīt valsti, kas piecieš šādu “prezidentu”, nemaz jau nerunājot par iemeslu cienīt pašam sevi, tāpēc viņš skries palēkdamies izrādīties, jo kur gan citur kāds viņu ņem par pilnu rubuli.

+34
-2
Atbildēt

1

    ligakalnina > kkristaps 25.12.2013. 11.29

    Ja mēs pieciešam tādu prezidentu, kurš, nerunājot par plānprātību un visu pārējo, pamanījies nozagt ES līdzekļus, un visi to zina, bet, neko nedara, lai šo klaunu sauktu pie atbildības, tad, kāda velna pēc, kāds cits mūs sāks cienīt?

    Spoži nokomentēji.

    +25
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 25.12.2013. 09.40

Ir jau Krievijā bijuši asiņaināki valdniki par Putinu un šo Kremļa režīmu, bet tik pretīga, atribīga, maziska, zaglīgāka un nožēlojamāka žurka par šo, Kremlī nav sēdējusi, un tāda mērķtiecīga tautas degradēšana un vistumsonīgāko spēku atbalstīšana, nav notikusi sen.

Priecājos par katru, kas parāda savu attieksmi pret šo režīmu.

+31
-7
Atbildēt

4

    Dina > ligakalnina 25.12.2013. 12.12

    >> dzeris

    Zini, krievi gan uzskata savādāk. Un to vislabāk pierāda vēlēšanas. Vairākas. Jau vismaz trīs pēc kārtas. Kurās Krievijas „demokrātiskā opozīcija” ir zaudējusi vienkārši katastrofāli, bez jebkādām ierunām. Toties Putina partija tieši tāpat – bez mazākajām ierunām bauda tautas nospiedošu atbalstu. Izvelc savu galvu no pakaļas, kurā esi iebāzis. Tad varbūt pamanīsi … : )))

    0
    -25
    Atbildēt

    0

    marmed > ligakalnina 25.12.2013. 21.58

    nice Generālim un Dzerim viedokļi sakrīt :) cik mīļi

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Vineta > ligakalnina 25.12.2013. 14.53

    Kurmītis

    Zini, krievi gan uzskata savādāk. Un to vislabāk pierāda vēlēšanas. Vairākas.

    Tāda ir tā degradētā nodzērusies biomasa. Pilnībā atbrīvota no sirdsapziņas un personīgā viedokļa.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 25.12.2013. 13.00

    Izvelc, labāk, savu galvu no atiecīgās vietas.

    Krievijā nav vēlēšanas ir, balsošana.

    Krievijā, pirms vēlēšanām, katram iecirknim iek iedoti plāni, cik kuram kandidātam vai partijai jāsaņem.

    Ja nepilda plānus viņi, toas “koriģē”” Čurovs, cerams, zini tādu?

    Nerunājot par to, ka aģitācija pirms vēlēšanām notiek absolūti vienā virzienā, un tautas zombēšana notiek nepārtraukti, gadiem ilgi.

    Tikai absolūti neinformēts cilvēks var uzskatīt, ka Krievijā ir vēlēšanas, nevis, balsošana, kā PSRS.

    +27
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 25.12.2013. 12.57

Kaut kur starp ziņām, kuras netā ir pavīdējušas, es izlasīju, ka Bērziņam Sočos ir ieplānota neoficiāla tikšanās ar Putinu. Varētu tas tā būt un tas izskaidro to, kādēļ viņš tik iecirtīgi, un nervozi reaģē uz jautājumiem par Soču olimpiādi.

Tā tikšanās mānija ar Kremļa šefu mūsu prezidentus ir apsēdusi kā slimība. Pašiem liekas, droši vien, ka viņi ir baigi lielie valstsvīri, kuri tagad sarunās ar Kremli “risinās problēmas” :) Bērziņam kāds varētu parādīt spoguli ar ” skatu no malas”, cik šobrīd viņš nožēlojams izskatās kaut vai uz mūsu abu kaimiņu – Igaunijas un Lietuvas prezidenta fona. Vispar jau štrunts par pašu Bērziņu, bet cik nožēlojama mūsu valsts sāk izskatīties ar šādu prezidentu priekšgalā.

Mums ir bijuši trīs, un šobrīd ir ceturtais prezidents. No četriem tikai viens – VVF personību ir veidojusi demokrātiska sabiedrība, pārējie izskolojās okupācijas laikā aiz dzelzs aizskara un atšķirība starp VVF un Ulmani, Zatleru, un Bērziņu ir nepārprotama. Ņemot visu to vērā, varbūt uz laiku mums vajag iesaldēt tādu posteni kā LR prezidents, līdz brīdim, kamēr atjaunotajā LR izaudzināsim kādu piemērotu kandidatūru :)

+24
-1
Atbildēt

14

    Vineta > buchamona 25.12.2013. 14.46

    rinķī apkārt

    un atšķirība starp VVF un Ulmani, Zatleru, un Bērziņu ir nepārprotama.

    Salīdzināt augsta līmeņa čekas darboni, VVF ar sūda ziņotājiem, pakalpiņiem, kuru kamzoļos čeka noslauka savu sūdaino daiktu, Rumpīti un Zatļeru, protams nevar. Vairoga un zobena bruņinieces, VVF, statuss pielīdzināms parķijas funkcioņera, Bērziņa statusam.

    +1
    -15
    Atbildēt

    0

    Vineta > buchamona 26.12.2013. 03.39

    klejotājs

    Klausījies čekas melnsvārča, Vanaga sprediķi, pidrilla. Neapmeklē NA pasākumus, ko ar savu klātbūtni apgānījuši čekisti, komuņagas, sātanisti un pederasti, neiet uz turieni, kur jāsastop tādas sliktas sievietes defektīvas atvases, kā tu.

    _________________________

    “21.decembris 2013 12:44

    pediņiem vismaz pašlepnums ir, bet mūsu prezim O procenti :(”

    Kāds jums “pašlepnums”, pidaru iedomība un tikai.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Vineta > buchamona 26.12.2013. 14.17

    klejotājs

    es neesmu pediņš, bet tu esi čekists.

    Kas esi tu, kroplīt, es spriežu pēc taviem domubiedriem: Pikaso, ABC un nulles, mani var vērtēt, pēc tā, ko es konsekventi aizstāvu vai pret ko nostājos.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Vineta > buchamona 26.12.2013. 12.36

    Pikaso

    bet pēc Jaungada ierosināšu šo sižetu žurnālistiem.

    Kāpēc tikai pēc jaunā gada? Nav, defektīvais šļeserast, neviena kas ātrāk palīdzētu noformulēt ierosinājumu.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Vineta > buchamona 26.12.2013. 12.32

    klejotājs

    Vispār man ir prieks, ka jūs, morālie kropļi, fekāliju stumdītāji, čekas skribenti, tik daudz vērības pievērsiet manai, necilai personai un mazāk atliek izkārnīties un izvemstīties uz krietniem politiķiem.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    kkristaps > buchamona 26.12.2013. 05.39

    Nezinu, kurš nelietis izmanto tik smagi slimu nepieskaitāmu un tātad arī nesodāmu cilvēku NA ideju propagandai, bet pēc Jaungada ierosināšu šo sižetu žurnālistiem. Jebkurai nejēdzībai, tajā skaitā IR redakcijas “iecietībai”, ir savas robežas.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    kkristaps > buchamona 25.12.2013. 20.30

    NA ies uz prāvoslāvu baznīcu 7. janvārī, lai nostiprinātu draudzības saites, varbūt Ušmeriks Sļivkinam iešķiebs kādas komisijas vadību.

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > buchamona 26.12.2013. 06.33

    deģenerālis

    es neesmu pediņš, bet tu esi čekists.

    tāpat kā visi Čekisti kolovoroti, linuxi, mordas, kurus izsviež ārā no šejienes nāk pēc vienas dienas atpakaļ ar jaunu niku, tieši tāpat tu esi bijis dextra, ombros, deģenerālis un tieši tāpat pēc izsviešanas esi parādījies pēc dienas ar jaunu niku. Čekas stilā. Viss sakrīt. Varbūt tu esi ne tikai čekists bet arī pediņš, Ombross? :)))) Tev jau patīk nomelnot latviešus. Šie strādā uz pilnu slodzi, tu arī. Vai izklaidējieties kopā?

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > buchamona 25.12.2013. 19.36

    deģenerālis

    Vakar Ziemassvētku Dievkalpojumā Doma baznīcā no visiem valstsvīriem un valstssievām bija tikai Vaira. Varēja jau kāds kaut vai no NA tur būt arī, gabals jau nebūtu nokritis :)

    deģenerāli pirms Jaunā gada vajadzētu izdzīt no portāla kopā ar otru slimo halucionistu mordu/ločmeli

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    kkristaps > buchamona 26.12.2013. 07.00

    Zini, Klejotāj, protams, šis cilvēks ir bijušais čekas stukačs (citādi viņš tik smalki nezinātu, kā čeka noformēja stukaču anketas), taču man grūti iedomāties, ka jebkāda nopietna organizācija izmantotu tik acīm redzami garīgi sakropļotu cilvēku NA nomelnošanai. Drīzāk NA tukšprātiņi izmanto viņa nepieskaitāmību savu iedomāto “pretinieku” nesodītai nomelnošanai, priekš tam viņi ir gana dumji. Jautājums – kāpēc IR nenobano viņu no jebkuras pasta adreses, kuru šis ir reģistrējis.

    A propos: es saprotu, kāpēc netiek nobanots ločmelis/luksa minets – viņš pauž samērā lielas ļaužu grupas viedokli un dara to civilizētā veidā, kurpretim deģenerālis vienkārši prasti un truli apsaukājas, pie tam visi tie pavēderes teksti viņam jau ir kāda uzrakstīti, viņš tos tikai copy/paste. Vispār jau iekš Apollo arī ir viens smirdeklis Aivars Gedrovics vai kaut kā tā, tomēr mūsu ombros/dextra/dissidende/deģenerāla Petena ventilatoru klubam viņš nestāv ne tuvu.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 25.12.2013. 14.08

    aiversk – svarīgākas ir darbojošās instititūcijas, nevis prezidenta, vai kāda cita, personība.

    Kaut, protams, Bērziņš ir jau galējība.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 25.12.2013. 13.07

    RA, nevis iesaldēt, bet beidzot ievēlēt Personību!

    Vai, piemēram, Roberts Zīle, Egils Levits, Ojārs Ēriks Kalniņš, nebūtu labākas kandidatūras, nekā esošais birjozkins?

    +15
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 25.12.2013. 14.17

    ….- “Latvijas prezidents Andris Bērziņš 24.decembrī telefoniski sazinājies ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu un apsveicis viņu dzimšanas dienā, vēsta portāls “apa.az”.

    Bērziņš esot novēlējis Alijevam veiksmi un stabilu veselību.

    Tikmēr Azerbaidžānas vadītājs Bērziņam pateicās par apsveikumu.

    Tāpat prezidenti pauda pārliecību, ka abas valstis nākotnē turpinās veiksmīgi sadarboties.

    Alijevu dzimšanas dienā apsveikuši vairāku citu valstu līderi, kā piemēram Ukrainas un Tadžikistānas prezidenti, Gruzijas premjers un vēl vairāki.

    http://www.delfi.lv/news/national/politics/prezidents-berzins-telefoniski-apsveicis-dzimsanas-diena-alijevu.d?id=43988386#ixzz2oUKz0myW

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    kkristaps > buchamona 25.12.2013. 13.17

    Noteikti Tevis nosauktās būtu labākas kandidatūras, bet kādā veidā Tu izdabūsi no amata Kājiņbērziņu? Pats viņš savu stāvokli neapjēdz un ar godu neatkāpsies.

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu