VARAM Ušakovam prasa paskaidrojumu par celtnieku kontroli • IR.lv

VARAM Ušakovam prasa paskaidrojumu par celtnieku kontroli

17
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Ministrija grib noskaidrot, kāpēc Rīgā ir “neefektīva būvniecības kontrole”

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) lūgusi Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (SC) sniegt paskaidrojumu par “neefektīvu būvniecības kontroles funkcijas izpildi”, nenodrošinot atbilstošu darbinieku skaitu efektīvai cīņai ar prettiesisku būvniecību pilsētā.

VARAM pārstāve Kristīne Barševska informēja, ka pēc ministrijas rīcībā esošās informācijas, kontroli pār prettiesiskas būvniecības gadījumiem galvaspilsētā veic tikai piecas personas, kas rada bažas par Rīgas domes spēju nodrošināt pietiekamu un efektīvu uzraudzību, lai novērstu prettiesisku un iespējami bīstamu būvniecību pilsētā, vēsta LETA.

Vienlaikus VARAM vērsusies pie Rīgas pilsētas, Alūksnes, Ikšķiles, Krustpils, Ķekavas, Liepājas un Valkas novadu domju priekšsēdētājiem ar lūgumu sniegt paskaidrojumus par konstatētajām nedrošuma pazīmēm būvniecībā.

Barševska norāda, ka 54 pašvaldību būvvalžu Ekonomikas ministrijai iesniegtie apsekošanas rezultāti liecina, ka minētājās septiņās pašvaldībās sabiedriski nozīmīgās publiskās ēkās tika konstatētas nedrošuma pazīmes. Vienlaikus Rīgā konstatētas 86 būvniecības prasību neatbilstības, tostarp pieci patvaļīgi būvniecības gadījumi.

Pašvaldībām jāskaidro, kāpēc ēku nedrošuma pazīmes un citi pārkāpumi netika konstatēti savlaicīgi un kāda ir plānotā rīcība, lai operatīvi novērstu pārkāpumus, norāda VARAM pārstāve.

Būvniecības uzraudzības jautājumi ir īpaši aktualizējušies pēc Zolitūdes traģēdijas, kad, sagrūstot lielveikalam “Maxima”, gāja bojā 54 cilvēki.

 

Komentāri (17)

andris902 19.12.2013. 19.40

…izveidojusies interesanta situācija – Ušakovs vaimanā par zemajām biļešu cenām un maksu paaugstina, jo tai jāatbilstot pašizmaksai, bet….tagad vairs pašizmaksa nav svarīga un Rīgas dome uz 2 mēnešiem cenas sab.transporta biļetēm pazemina….to varētu nodēvēt par nesaimniecisku rīcību – tagadējo biļetes cenu konvertējot uz eiro no 1.janvāra būtu jāmaksā 0,71 eiro (0,50 Ls), bet Ušakovs paziņojis, ka biļete maksās 0,60 eiro (0,42 Ls)…
….ja atstātu 0,71 EUR visiem, līdz VARAM sniedz savu atzinumu – Ušakovam nāktos atzīt, ka skrējis pa priekšu ratiem un “Rīdzinieku kartes” akcija ir izgāzusies….to tak nedrīkst pieļaut, tad labāk, lai pilsētas budžets cieš zaudējumus….
….nu, ļoooti saimniecisks pilsētas mērs!… :)

+3
0
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 19.12.2013. 19.21

Ušmeriki valdībai uzliek lielo kloķvārpstu. Jo viņi uztver sevi kā paralēlo Latvijas valdību. Un nav neviena, kurš varētu nolikt pie vietas šitos pagastvečus, jedrjonij koreņ. Mēs, latvieši!!!

+3
0
Atbildēt

1

    Vineta > Þanis Bezmers 20.12.2013. 01.09

    ierados
    Ušmeriki valdībai uzliek lielo kloķvārpstu.

    Ja Bērziņš var atļauties pateikt premļjakam: “piedot Bolivārs divus(lasi: Dombrovski un Ušakovu) nepanesīs” un paziņot, ka čeka nolēmusi to upurēt, un tas spiests to norīt, tad Ušmeriks var valdībai ne tikai uzlikt kloķeni, bet arī to iedzīt vienā vietā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Sandra Šmite 20.12.2013. 01.55

Tāpēc, ka “Esmu balts un pūkains!”

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu