Eiropas cilvēka Latvijā titulu šogad ieguvis Dombrovskis • IR.lv

Eiropas cilvēka Latvijā titulu šogad ieguvis Dombrovskis

22
Eiropas gada cilvēka balvas saņemšanas ceremonijā - Andris Gobiņš (no kreisās), Egils Levits, Valdis Dombrovskis un Inese Vaidere. Publicitātes foto

Kandidātu finālā bija arī jurists Egils Levits un eiroparlamentāriete Inese Vaidere

Titulu “Gada Eiropas cilvēks Latvijā” šogad ieguvis nu jau demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība). Balvas pasniegšanas svinīgajā ceremonijā Dombrovskis apliecināja pateicību atbalstītājiem, ļaujot otro reizi kļūt par Eiropas cilvēku Latvijā.

Viņš sacīja, ka 2014.gads nozīmības ziņā būs tāds, kā 2004.gads, kad Latvija iestājās Eiropas Savienībā (ES). “Eiro ieviešana ir zināms vadmotīvs manam trīs valdību darbam un krīzes pārvarēšanas posmam. Ne eirozona, ne ES nav glābiņš, ja mēs neīstenojam sapratīgu politiku. Pats svarīgākais nepazaudēt pozitīvo dinamiku. Ar eiro ieviešanu noslēdzās krīzes pārvarēšanas posms un noslēdzās arī zināms posms manā darbā,” sacīja Dombrovskis.

Eiropas cilvēka Latvijā kandidātu saraksta augšgalā šogad bija arī Eiropas Savienības tiesas tiesnesis Egils Levits unEiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (Vieotība). Nominanti bija arī finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība), kora “Latvija” mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais un citi, ziņo LETA.

Noslēguma ceremonijā Latvijas Bankas telpās ar uzrunām uzstājās Eiropas kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, Latvijas Bankas padomes loceklis Edvards Kušners, kultūras ministre Dace Melbārde un politoloģe Vita Matīsa.

Izvērtējot Levita devumu šā gada laikā, balsotāji ir uzsvēruši viņa nopelnus, izstrādājot Satversmes preambulas projektu un veicinot patriotisku, vienlaikus eiropeisku domāšanu, informēja biedrība “Eiropas Kustība Latvijā” (EKL), kas organizē šo pasākumu. Turpretim Vaidere saņēmusi daudz atzinīgu vārdu par savām aktivitātēm EP, popularizējot Latviju un nevairoties no politiski neērtām sarunu tēmām. Tikmēr Dombrovskis ieguvis balsotāju cieņu kā politiķis, ar kuru lepoties gan Latvijas, gan Eiropas līmenī, un kuram piemīt augsta atbildības sajūta un morālā stāja krīzes situācijās.

“Gada Eiropas cilvēka Latvijā” tituls ik gadu tiek piešķirts cilvēkam, kas ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā. Titula ieguvējs tiek noskaidrots sabiedrības balsojumā, ko tradicionāli organizē EKL.

Šogad sabiedrības aptauja tiek realizēta sadarbībā ar Latvijas Banku, Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas biroju Latvijā, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Latvijas Sabiedrisko mediju vienoto ziņu portālu.

 

Komentāri (22)

silvija_vitina 18.12.2013. 12.19

No sirds apsveicu!

+13
-3
Atbildēt

0

putekliic 18.12.2013. 12.20

Absolūti pelnīti! Un prieks, ka arī sabiedrība novērtē viņa valstisko ieguldījumu. Ļaudis redzēja un saprata, ka “konsolidācija” pēc oligarhu- gāzētāju sarīkotās “trekno gadu” ballītes bija vienkārši neizbēgama. Kā sabiedrība tomēr mazpamazām nobriestam un to var salīdzināt ar pieaugušā un ārsta, kurš dara sāpīgu precedūru, attiecībām. Viņš tās pacieš un saprot, ka ārsts nav vainīgs ne pie tā, ka viņš ir slims, ne arī pie tā, ka sāp. Šajā kontekstā bija svarīgi arī tas, ka cilvēki redzēja, ka mums beidzot ir viens godīgs premjers un tāpēc viņam uzticējās.

+13
-6
Atbildēt

1

    Ieva Aile > putekliic 18.12.2013. 22.57

    Jā,sabiedrība var paciesties,ja tas notiek daudzmaz taisnīgi un vienlīdzīgi,bet,ja vieni ciešas,kamēr otri stūķē aiz vaigiem…Krīze esot beigusies…Kuriem?!

    0
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 18.12.2013. 12.26

No sirds apsveicu Dombrovski un novēlu panākumus nākotnē.

+12
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu