Svētā Jāņa baznīcā koncerts adventes noskaņās • IR.lv

Svētā Jāņa baznīcā koncerts adventes noskaņās

31
Dziedātāja Ieva Parša. Publicitātes foto

Latviešu komponistu darbus izpildīs mecosoprāns Ieva Parša, saksofonists Artis Sīmanis un ērģelniece Kristīne Adamaite

Šovakar, 17.decembrī plkst.19 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā norisināsies festivāla “Eiropas Ziemassvētki” koncerts adventes noskaņās, ko klausītājiem dāvās mecosoprāns Ieva Parša, saksofonists Artis Sīmanis un ērģelniece Kristīne Adamaite, raksta aģentūra LETA .

Koncertā skanēs Raimonda Paula šim sastāvam komponēts jaundarbs, viens no retajiem saksofona koncertiem latviešu mūzikā – Riharda Dubras “Cantus orationis”-, kā arī Jāzepa Vītola un Tālivalža Ķeniņa pastorāles ērģelēm un Andreja Selicka cikls balsij, saksofonam un ērģelēm “Cerības cereņš”, kurā komponists caur ceriņa prizmu apcer mūžības, dzīvības un nāves līdzāspastāvēšanu. 

Festivāls “Eiropas Ziemassvētki” Rīgā norisināsies līdz 28.decembrim, klausītājiem piedāvājot daudzveidīgu programmu dažādām gaumēm, sākot no izsmalcinātas kamermūzikas un džeza līdz prieka pilnām motetēm un majestātiskiem oratoriju fragmentiem.

23.decembrī Mazajā ģildē baroka orķestris “Collegium Musicum Rīga” diriģenta Māra Kupča vadībā atskaņos Hendeļa, Vivaldi un Mocarta kompozīcijas,.

25.decembrī Rīgas Domā Jēgers Ziemassvētku noskaņās izdziedās baroka pērles no Džulio Ramolo Kačīni, Baha, Hendeļa un Henrija Pērsela līdz romantiķu Sezāra Franka un Kamila Sensāna “Panis Angelicus” partitūrām. Skanēs arī latviešu komponistu apdares par Ziemassvētku tēmu. 

Festivāls noslēgsies 28.decembrī ar koncertu Rīgas Svētā Jāņa baznīcā, kurā izskanēs Mocarta motete “Regina coeli” korim, orķestrim un solistiem, Hendeļa kronēšanas himna un populārākā daļa no viņa oratorijas ”Solomons” – “The Arrival of The Queen of Sheba”. Jēgers izdziedās Hendeļa “Alčīnas” filigrānos smalkumus, bet Elīna Šimkus – Mocarta ārijas “Exultate, jubilate” un “Laudate dominum”.

Biļetes cena Ls 7. Biļetes uz koncertu var iegādāties www.bilesuparadize.lv

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu