Ķēve Lurda ar saimnieci Tīnu, uzstāsies operā • IR.lv

Ķēve Lurda ar saimnieci Tīnu, uzstāsies operā

3
Šķirnes ķēve Lurda ir reitterapijas zirgs, bet trīs reizes janvārī un trīs reizes jūnijā, turklāt bez iemauktiem, ar saimnieci Tīnu pievienosies aktieru trupai uz Nacionālās operas skatuves. 4.klases skolniece Tīna Dreimane kopā ar mammu Natāliju.
Ieva Puķe

 

Riharda Vāgnera Rienci, ar kuru Latvijas Nacionālā opera 17.janvārī atklās Rīgas Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu, divas aktrises būs ļoti neparastas. Ķēvi Lurdu dāņu režisore Kirstena Dēlholma izraudzījās starp četriem citiem baltiem zirgiem bioloģiskajā saimniecībā Meždruvas-1 Garkalnes pagastā. Lurda, kas režisores iecerē simbolizēs sapni, būs uz skatuves gan izrādes pirmajā, gan otrajā cēlienā. Drošībai viņu pavadīs saimniece, 10 gadus vecā Garkalnes Mākslu un vispārizglītojošās vidusskolas 4.klases skolniece Tīna Dreimane. Drošsirdīgā meitene no četru gadu vecuma nodarbojas ar jāšanas sportu, ir 2012.gada Latvijas čempione šķēršļu pārvarēšanā ar ponijiem.

Iefiltrētai starp Rīgas Doma zēnu kora koristiem, operā Tīnai būs jāsaģērbjas puišu drēbēs. Savukārt Lurdai nāksies «nofrizēt» kažoku, lai uz skatuves par daudz nesvīstu – dabīgā komforta temperatūra staļļa zirgam ir 6-8 grādi. Ārā, spelgonī īsās spalvas dēļ viņai toties būs jāstaigā ar speciālu zirgu mēteli. Trīs janvāra Rienci izrādes Lurdai šoziem liek iztikt arī bez pakaviem – tie uz skatuves dēļiem pārāk klabētu. Kā atrisināt delikāto zirgābolu problēmu, Tīnas mamma un trenere Natālija Dreimane ar operas ļaudīm vēl nav apspriedusi.

Skatuves pieredze ķēvei Lurdai gan ir – LNT šovā Zvaigžņu lietus viņu pirms pieciem gadiem ieveda toreizējā saimniece Nellija Šlēgelmilha. Lurda ir piedalījusies arī TV3 šovā Saimnieks meklē sievu un žurnāla Klubs fotosesijās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu