Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo ģimenēm Rīgas dome izmaksās Ls 10 000 • IR.lv

Zolitūdes traģēdijā bojāgājušo ģimenēm Rīgas dome izmaksās Ls 10 000

30
Piemiņas vieta bojāgājušam glābējam. Foto: Edijs Pālens, LETA

Cietušie no Rīgas domes saņems 5000 latu pabalstu

Rīgas domes ārkārtas sēdē otrdien nolemts piešķirt vienreizēju 10 000 latu pabalstu ģimenēm, kuras traģēdijā Zolitūdē zaudējušas tuvinieku, savukārt tiem, kuriem nelaimē gūto traumu dēļ būs ierobežotas darbspējas, – 5000 latu.

Savukārt valdība vienojās piešķirt papildu 26 022 latu finansējumu Zolitūdes traģēdijā iesaistīto sociālajai un medicīniskajai rehabilitācijai, kā arī tehnisko palīglīdzekļu iegādei. Šis papildu finansējums ir paredzēts šim gadam.

Rīgas domes lēmums paredz, ka 10 000 latu pēc nodokļu nomaksas vienādās daļās tiks sadalīti proporcionāli personu skaitam laulātajam ar pēcnācējiem un personai, kas realizē aizgādību pār bojā gājušās personas atsevišķi dzīvojošu nepilngadīgu bērnu. Ja bojāgājušajam pēcnācēju nav, pabalstu saņems viņa vecāki.

5000 latu pēc nodokļu nomaksas tiks izmaksāti 21.novembra traģēdijā cietušajai personai, kurai traģēdijas rezultātā radušies medicīniskajā dokumentācijā fiksēti smagi veselības traucējumi un kurai ar Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas lēmumu ir piešķirta I vai II invaliditātes grupa, ziņo LETA.

Tāpat nolemts, ka Rīgas dome segs bēru izdevumus, izņemot mielasta izmaksas, līdz 1000 latu apmērā.

Pabalstu par bojā gājušu tuvinieku varēs pieprasīt gada laikā pēc 2013.gada 21.novembra traģēdijas, iesniedzot Rīgas Sociālajā dienestā iesniegumu par pabalsta vai tā daļas piešķiršanu. Pabalstu 5000 latu apjomā varēs pieprasīt tā saņēmējs vai saņēmēja pilnvarota persona, iesniedzot Rīgas Sociālajā dienestā attiecīgu iesniegumu.

Bēru izdevumu kompensēšanu pašvaldībā varēs pieprasīt sešu mēnešu laikā pēc bojā gājušās personas apbedīšanas. Visi pabalsti tiks izmaksāti mēneša laikā no dokumentu iesniegšanas dienas.

Pabalsti tiks izmaksāti no pašvaldības budžeta programmas “Sociālie pabalsti Rīgas pilsētas iedzīvotājiem” līdzekļiem.

 

Komentāri (30)

janazakovica 26.11.2013. 14.22

ar ridzinieku nodoklu maksataju naudu usakovs megina atpirkties personigi..miljons ls turp vai surp..tiesi ar vina rikojumu krajbankaa tika iegulditi 10 milj.ls..kur protams tika zaudeta luk so naudu vajadzeja izdalit cietusiem vel troleibusi pa 850 tukst eur gabalaa.vel 100 miljoni..labi but sarkano okupantu veletam meram…

+2
0
Atbildēt

0

Inese 26.11.2013. 14.04

3 dienas veca ziņa. IRsā beidzot pamodušies? Jocīgi gan, bet par būvi Sarkanajā laukumā IRsā ziņo nekavējoši. Kādas tev prioritātes, Nellija?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu