Nacionālajā operā muzikālā izrāde "Vācietis. Klavierkoncerts" • IR.lv

Nacionālajā operā muzikālā izrāde “Vācietis. Klavierkoncerts”

30

Koncertuzveduma pamatā ir Artura Maskata dziesmas ar Ojāra Vācieša dzeju. Piedalās Radio koris, solisti, septiņi pianisti un akordeonists

Pirmdien, 25.novembrī plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā notiks muzikāla izrāde “Vācietis. Klavierkoncerts”, raksta aģentūra LETA. 

Muzikālā izrāde veltīta tautas iemīļotajam latviešu dzejniekam Ojāram Vācietim. Izrādi radījuši komponists Arturs Maskats, režisors Mihails Gruzdovs, scenogrāfs Andris Freibergs un diriģents Sigvards Kļava. Tajā piedalās Latvijas Radio koris, solisti, septiņi pianisti un akordeonists. 

Izrāde “Vācietis. Novembris. Klavierkoncerts” pirmizrādi piedzīvoja pirms desmit gadiem – 2003.gada novembrī Latvijas Dailes teātrī. Tas bija veltījums Vācieša 70. jubilejai. Izrāde tika atzīta par vienu no visspilgtākajiem tā gada notikumiem ne vien teātra, bet visā Latvijas kultūras dzīvē. Latvijas Radio kora atjaunotajā uzvedumā tiks saglabāts izrādes sākotnējais muzikālais materiāls, iekļaujot vairākus Artura Maskata jaundarbu ar Vācieša dzeju pirmatskaņojumus.

“Klavierkoncertu” dēvē par Vācieša ģeniālāko sacerējumu. Koncertuzveduma pamatā ir Artura Maskata dziesmas ar Ojāra Vācieša dzeju – emocionāls, muzikāli dramaturģisks vēstījums, kas liek ielūkoties skaņu pasaulē ar dzejnieka acīm no pirmo jūtu smeldzīgā viegluma līdz ironiskai groteskai. Šis ir viens no radošā tandēma “Maskats – Latvijas Radio koris” veiksmīgākajiem projektiem, ko apliecinājusi skatītāju mīlestība un milzīgā atsaucība.

Biļetes cena Ls 7 -30. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu