Bordāns sola turpināt reformas tiesu varā, uzņēmējdarbības vides sakārtošanā • IR.lv

Bordāns sola turpināt reformas tiesu varā, uzņēmējdarbības vides sakārtošanā

158
Foto: Ieva Čīka, LETA

Bordāns: politiķa “aizmugure” ir sabiedrība

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns sola turpināt reformas tiesu varā, soda izpildes jautājumos, kā arī uzņēmējdarbības vides sakārtošanā, šodien preses konferencē par turpmākajiem savas darbības virzieniem sacīja ministrs, vēsta LETA.

Bordāns uzsvēra, ka liela uzmanība ir jāpievērš arī pašai tieslietu sistēmas struktūrai, norādot, ka ir jāveic Tieslietu ministrijas un pārraudzības iestāžu struktūras izvērtējums.

Pēc ministra domām, nozīmīgākais būtu palielināt profesionālās ētikas nozīmi tiesnešu, zvērinātu advokātu, notāru un tiesu izpildītāju vidū, uzsverot, ka ētikas jautājumus nevajag trivializēt tikai attiecībā uz tiesnešu darbu.

Ministrs uzskata, ka politiķa “aizmugure” ir sabiedrība, kas dod spēku šī darba veikšanai.

Jautāts par jauno parlamentāro sekretāru, Bordāns norādīja, ka par to viņš lems tuvākajā laikā, būdams pārliecināts, ka atradīs ļoti piemērotu kandidātu ar pieredzi darbā ar parlamentu, tomēr Bordāns vēl nav gatavs nosaukt konkrētu kandidātu.

Kā ziņots, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pagaidām neprasīs tieslietu ministra Bordāna demisiju, jo uzskata, ka ir svarīgi turpināt virzīt ministra pieteiktās reformas, par ko paredzēts vienoties koalīcijas darba grupā.

Savukārt, ņemot vērā Ministru prezidenta lēmumu pagaidām neprasīt tieslietu ministra demisiju, nacionālā apvienība paziņojusi, ka koalīcijas līgums vairs nav spēkā. Pēc tikšanās ar premjeru VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem sacīja, ka koalīcijas līgums patlaban nedarbojas. “Vai mēs nākotnē nonāksim pie jaunās situācijas, pie tā, ka šis koalīcijas līgums darbosies, – tas ir nākotnes jautājums,” norādīja Dzintars.

Dombrovskis pēc tikšanās ar nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) žurnālistiem sacīja, ka ir spēkā koalīcijas līgums, kas paredz, ka Tieslietu ministrija (TM) ir nacionālās apvienības pārziņā. “Šo uzstādījumu esmu gatavs respektēt, bet tajā pašā laikā ir svarīgi redzēt to, kādā veidā tiek nodrošināta ministra pieteikto reformu virzība,” norādīja premjers.

Nolemts izveidot koalīcijas darba grupu, kurā Bordāns prezentēs reformu piedāvājumu, lai maksimāli ātrā laikā varētu lemt par šo izmaiņu virzību.

Rosināt Saeimas balsojumu par neuzticības izteikšanu Bordānam nacionālā apvienība neplāno.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK 1.novembrī vērsās pie Ministru prezidenta, informējot par plāniem atbilstoši koalīcijas līgumam atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu, jo partijas TB/LNNK 1.novembra valdes sēdē tika pieņemts lēmums izslēgt Bordānu no partijas.

Komentāri (158)

buchamona 15.11.2013. 16.17

…..Bordāns valdībā ir mūsu uzvara sabiedrisko attiecību cīņā ar Nacionālo apvienību. Jo ilgāk Bordānu paturēsim, jo smieklīgāka izskatīsies Nacionālā apvienība….+++ diemžēl šāds idiota cienīga morāle ir noteicošā mūsu ” latviskā gala” visā politiskajā spektrā. Vienotības, NA, RP, ZZS …kāda tur starpība.Viņiem visiem ir sajukušas prioritātes. Viņi vairs neatceras kāda suņa pēc ir ievēlēti Saeimā un šādā situācijā gala rezultāts ir paredzams – zāģis nākošajās vēlēšanās, un ar mūsu balsīm ievēlētie deputāti nodos varu Latvijā Saskaņas centram un viņu jaunajiem, vēl tikai topošajiem partneriem.

Sava vaina šai situācijā ir jāuzņemas arī daļai medijiem, kuri paši gan provocē politiķus, gan tracina savu auditoriju, bet nu – žurnālistiem tā ir maizes lieta, kaut gan -ir jau arī izņēmumi – Delfi, piemēram.

Ja tieši par NA, tad nu šī ir viņu pamatīga sakāve, kuru viņi paši sev piespēlēja, vispirms atsaucot Bordānu, un, kad tas neizdevās, paziņojot, ka koalīcijas līgums nav spēkā utt:

“……..Vienotība” vakar Saeimas plenārsēdē kopā ar “Saskaņas centru” (“SC”) un ZZS panāca, ka likuma skatīšana notiks tikai 30. janvārī. Faktiski šis balsojums nozīmē, ka uzturēšanās atļauju tirdzniecības ierobežojumi no nākamā gada 1. janvāra spēkā nestāsies….” http://www.la.lv/koalicija-stradas-bez-liguma%E2%80%A9/

Protams, ka Vienotība ar šādu soli arī sevi parādīja no ” skaistās puses”, taču tā bija NA atbildība, lai šīs izmaiņas UA tirdzniecības likumā stātos spēkā līdz ar nākošo gadu. Vārdu sakot – vislatviešiem zāģis visās frontēs, un tikai tāpēc, ka domāt loģiski nav iemācījušies, savas prioritātes nepareizi salikt pa plauktiņiem nemāk, savas iekšējās partijas lietas jauc kopā ar valstiski svarīgām lietām.

NA taisnojas, ka lūk, pār viņu galvām šobrīd gāžas labi apmaksāta melu kampaņa. Neapstrīdu, pilnīgi tā tas var būt,UA tirdzniecība – šī problēma ir naudas lieta daudziem, bet NA šāda varbūtība bija jāparedz, bija jāparedz, ka priekšā ir vēl liela cīņa, lai šo atļauju tirgošanu piebeigtu un attiecīgi bija jābūt gataviem šādiem pavērsieniem, taču nē – viņi tajā laikā sāk savas ” razborkas” ar Bordānu, pie tam tieš tajā laikā, kad Bordāns ir pieteicis reformu, kura tiešā veidā tomēr skar NA dažus ļaudis :) Vārdu sakot, pilnīgs sviests

Lai gan vislielākais sviests ir tas, ka divas partijas Vienotība un NA nesaprot to, ka tieši no viņu spējām sadarboties ir vistiešākā mērā atkarīga mūsu valsts tuvākā nākotne

+25
-3
Atbildēt

38

    janis17 > buchamona 16.11.2013. 16.35

    Klusais, vīriešu bikšu priekšas tevi vienmēr piesaistījušas?

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 15.11.2013. 19.56

    RA Ja šis tracis ar Bordānu būtu izpalicis, bet Vienotība būtu UA dēļ pārkāpusi vienošanos un ar SC balsīm nobrmzējusi likuma projekta labošanu, tad peramā zēna vietā šobrīd būtu nevis NA, bet Vienotība.
    ______________________________________________
    Nu nez vai vajag jaukt mušas ar kotletēm.
    UA jautājums reizes 3000 svarīgāks par to, kurā partijā sēž Bordāns.
    Ja NA pieļauj kļūdu nelaikā atsaucot Bordānu, tad tā ir tikai kļūda, kas īslaicīgi ietekmē pašu reitingu, nevis apzināta valsts nodevība, īpaši smags NOZIEGUMS, kā vienotības gadījumā ar UA tirgošanu un premjera atrašanos klasiskā interešu konfliktā.

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 15.11.2013. 19.42

    ra, diemžēl šāds idiota cienīga morāle ir noteicošā mūsu ” latviskā gala” visā politiskajā spektrā.
    ____________________________________________
    tieši tas mūs atšķir no igauņiem.
    Mūsējie meklē “lielāko kretīnu”, mēģina otru latvieti parādīt kā idiotu, nesaprotot, ka par idiotu citi tad uzskatīs arī pirmo latvieti :)
    Mazus bērnus agrāk mācīja – neķēmojies pie spoguļa, paliks ar tāds ģīmis uz visu mūžu, ko tad darīsi. Vienotība nu ir aizrāvusies un ģīmi savilcis vieplīgs krampis, kas nez vai tik ātri atlaidīs…

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 15.11.2013. 19.58

    “‘Vienotības”..eee…khmmm… “taktiskā uzvara” kā SC(ar “sputņikiem”) stratēģisks sasniegums?

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 15.11.2013. 19.49

    RA, Ja NA nebūtu uzsākusi šo sev neveismīgo ” Bordāna akciju”, ja nebūtu pēc premjera kurvīša pati paziņojusi, ka koalīcijas līgums vairs nav spēkā, Vienotība tik vnk nevarētu UA jautājumā meklēt sabiedrotos starp SC un ZZS,
    ___________________________________________________
    Varētu, varētu, kā tad bija ar matīsu un citiem jautājumiem, kur v balsoja kopā ar sc?

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    Sanšains > buchamona 15.11.2013. 19.41

    riņķī apkārt –

    Galīgi nost no tēmas: lūdzu, teiksim “komentārs”, nevis “koments”!:)

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    Ludmila > buchamona 17.11.2013. 08.53

    Ir visādi otršķirīgi jautājumi man ar daudz kas nepatīk NA . Bet UA dēļ balsošu par viņiem .

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ludmila > buchamona 17.11.2013. 09.05

    Par vienas vai otras partijas atbalstu spriest pēc sava pazīnu loka , vai pilnīgi garām pēc komentāriem internetā , nevar .Piemēram Jelgavas novada šefu forumos noslaktēja pa visiem 200% tikai vēlēšanās absolūtais vairākums un tas pats amats . Tāpat sarunā ar radiem par ko balsos , viens konstanti TB , viena ZZS . Bet citi muhļī ..saka vienu …tad kautkā nejauši izmuldas saka citu . Piemēram 2006 gadā vienā dzimenē nedēļu pirms vēlēšanām vārds pa vārdam un izgaismojās ,ka par kalvīti šleseri . 2007 gadā visi brēc zagļi un ar lietussargiem velk uz doma laukumu .
    Nākošgad vēlēšanās reedzēsim , jo UA tirgošanas seks jau vairs nebūs tikai interneta lapušu bezseguma sensācija . To jau uz ielām redzēs ..

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > buchamona 15.11.2013. 18.31

    DP provokatoru trijotne visā daiļumā: “krievs”, “liberasts” un “naciķis”
    http://www.ir.lv/2013/11/14/vacijas-eksprezidents-stajas-tiesas-prieksa/viedokli#viedoklis_358648

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 15.11.2013. 16.58

    …….Vienotība” vakar Saeimas plenārsēdē kopā ar “Saskaņas centru” (“SC”) un ZZS panāca, ka likuma skatīšana notiks tikai 30. janvārī. Faktiski šis balsojums nozīmē, ka uzturēšanās atļauju tirdzniecības ierobežojumi no nākamā gada 1. janvāra spēkā nestāsies….” http://www.la.lv/koalicija-s...http://www.la.lv/koalicija-stradas-bez-liguma%E2%80%A9/
    ______________________

    Ja tā ir “Vienotības” uzvara- tad,kas ir “‘Vienotība”?

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    Ilgonis > buchamona 15.11.2013. 20.24

    Vienotība grib vēl paspēt ielekt Zatlera tankā, lai brāļotos un veicinātu sc.

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > buchamona 15.11.2013. 21.16

    Ino, vai tiešām esi pārliecināts, ka Tavs “portrets” liecina par jebkādu džentlmeni un vispār cilvēku???

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > buchamona 15.11.2013. 18.50

    Nez vai šiem tas elektorāts ir pārāk liels. Es, piemēram, dzīvoju Rīgā un strādāju ar daudziem cilvēkiem, taču neesmu sastapis nevienu NA atbalstītāju. Tiesa, mani paziņas ir uzņēmēji, nevis veikalu krāvēji, sētnieki, šoferi utt.

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 15.11.2013. 18.57

    ABC …Tiesa, mani paziņas ir uzņēmēji, nevis veikalu krāvēji, sētnieki utt…+++ tiešām, ar šo teikumu spoži raksturoji sevi :))

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 15.11.2013. 19.01

    ABC…mani paziņas ir uzņēmēji, nevis veikalu krāvēji, sētnieki, šoferi utt.
    ________________
    Sorry ser, tomēr tavs portrets neliecina par respektablu džentelmeni:)

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 15.11.2013. 18.42

    …. Ja Bordāns netiktu atsaukts, vai Bērziņš nebūtu atgriezis likumu un vai saeima būtu lēmusi savādāk? +++ Ja NA nebūtu uzsākusi šo sev neveismīgo ” Bordāna akciju”, ja nebūtu pēc premjera kurvīša pati paziņojusi, ka koalīcijas līgums vairs nav spēkā, Vienotība tik vnk nevarētu UA jautājumā meklēt sabiedrotos starp SC un ZZS, kā tas notika šobrīd. Un tas tikai sākums tam bardakam, kuru NA palaida vaļā, jo patiesībā jau koalīcija vairs nepastāv, jo līgums nedarbojas. NA to uzteica.

    Domāju, ka tagad sāksies ping – pongs skatītājiem par prieku :)

    +7
    -7
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 16.11.2013. 16.03

    ABC – nepievērsu tam uzmanību :)

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > buchamona 15.11.2013. 17.45

    Ak vai, Kalvi, NA cilvēku potenciāls šķiet sastāvam tikai un vienīgi no defektīvu gēnu nesējiem. Izņemot Tevi un Latkovski, es šajā partijā neredzu neviena normāla cilvēka. Šodien IR vēl izlasīju nepārprotamu aicinājumu nogalināt ministru prezidentu, un visi NA atbalstītāji uztver to kā pašu par sevi saprotamu lietu. Defektīvu skrandu proletāriešu bars, Latvijas “Zelta Rītausmas partija”…

    General Patton Fan Club ABC
    Kādi tur vairs partneri? Pēc koalīcijas līguma rupjas pārkāpšanas, Dombrovskis, kā pēdējā suka ir pelnījis gulēt grāvī ar pārlauztu asaku. Ja jau po baņģitski, lai iet!
    -4 Radius_box_plus Radius_box_minus ATBILDĒT 15.novembris 2013 10:33

    +12
    -10
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 15.11.2013. 19.13

    Ino.
    Ja šis tracis ar Bordānu būtu izpalicis, bet Vienotība būtu UA dēļ pārkāpusi vienošanos un ar SC balsīm nobrmzējusi likuma projekta labošanu, tad peramā zēna vietā šobrīd būtu nevis NA, bet Vienotība. Tur tā saistība, manprāt.

    Bet Bērziņš, nu viņš var šo jautājumu noves līdz referendumam, ko viņš, protams, nedarīs. Visas viņa pilnvaras.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    peerku > buchamona 17.11.2013. 09.23

    > zanE

    Nesaprotu, kāpēc citiem kaut kas iebilstams pret to lietu loģiku, kas tik skaidri izsklāstīta Jūsu komentārā.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 17.11.2013. 10.20

    …DD1…
    …meklēt kaut kādu loģiku iebildumiem – bezjēdzīgi… :)
    ….prāta kūtrums… :))

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > buchamona 15.11.2013. 18.21

    Es neiestājos par vienpartijas sistēmu, bet par civilizētu cilvēku, nevis visdažādāko ērmu veidotām partijām, un es nesaskatu nekādu NA ideoloģiju, izņemot līdz nelabumam nodrāztos murgus par sorosīdiem, liberastiem utt. ad nauseam.

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 15.11.2013. 17.25

    …lama…nu-ū, mums taču nacionālistu balsojumi ar saskaņiešiem arī tik vienoti – pagājušā gadā gan par budžetu, gan valsts kontrolieri, gan kriminālnoziegumos apsūdzētu personu amata ierobežošanu, gan par Štokenbergu, gan….un vēl un vēl…

    +13
    -10
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > buchamona 16.11.2013. 16.44

    Klusais, šito aivarak fenomenu sauc par “neizglītota nabaga spazmām” – kaut ko gribas pateikt par varas makti, bet sanāk tikai purkšķis. IR apsēduši kādi 5 šādi nabagi, un man tāda aizdoma, vai tie nebūs tie 5 spečuki, kuri par nodokļu maksātāju naudu Kultūras ministrijā “uzraudzīs plašsaziņas līdzekļu žurnālistus” vai kā nu tā NA iecerētā kārtējā stulbība saucās.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > buchamona 15.11.2013. 16.55

    zirnekliene

    pieskaiti mani arī

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 15.11.2013. 20.01

    …aivarsk…. mums taču nacionālistu balsojumi ar saskaņiešiem arī tik vienoti – pagājušā gadā gan par budžetu, gan valsts kontrolieri, gan kriminālnoziegumos apsūdzētu personu amata ierobežošanu, gan par Štokenbergu, gan….un vēl un vēl…

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > buchamona 16.11.2013. 15.58

    Un visas pogas bija ciet?:)

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 15.11.2013. 18.54

    rinķī apkārt. Bērziņš savu viedokli LNT sekundēs pauda krietni pirms Bordāna atsaukšanas. Tikpat labi var apgalvot, ka Kenediju novāca ķīnieši. To spilgti aprakstīja 17 pavasara mirkļu autors. Tas nenozīmē, ka atbalstu Bordāna atsaukšanu. NA iešāva sev kājā – ja mēs varējam paredzēt Dombrovska reakciju, tad vēl vairāk to vajadzēja paredzēt ‘politiķiem”:)

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 15.11.2013. 19.14

    zanE. Es jau savā komentā pateicu, ko domāju – visi viņi ir vienādi gan NA, gan Vienotība. Sīkumos negribu ielaisties, bet fakts un sausais atlikums ir tāds, ka UA pārdošana turpināsies arī nākošgad un tas mani kā vēlētāju ” skumdina” :) Punkts.

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 15.11.2013. 18.15

    riņķī apkārt. Piekrītu, bet neticu …”taču tā bija NA atbildība, lai šīs izmaiņas UA tirdzniecības likumā stātos spēkā līdz ar nākošo gadu.” Ja Bordāns netiktu atsaukts, vai Bērziņš nebūtu atgriezis likumu un vai saeima būtu lēmusi savādāk?
    Nav saistības.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 15.11.2013. 19.03

    …R.A. … “Vienotība tik vnk nevarētu UA jautājumā meklēt sabiedrotos starp SC un ZZS, kā tas notika šobrīd.”
    ————————-
    …paklau, nu, kāpēc Jūs nespējat atzīt, ka NA ar saviem ultimātiem “sačakarēja” Imigrācijas likumu?…atkārtošu vēlreiz, ko šorīt rakstīju zirneklienei:

    ..ātri tikai blusas ķer….un absurds, kas tika iestrādāts Imigrācijas likuma grozījumos arī bija pamats prezidentam to atmest otrreizējai caurlūkošanai…
    …tas ir rezultāts sasteigtībai, ultimātiem un nepārdomātai rīcībai….neviena Saeimā strādājošā partija nenoliedza, ka izmaiņas ir nepieciešamas, bet galarezultāts sanāca sliktāks, kā tas bija iepriekš….ne vienmēr steiga attaisno pielietotos līdzekļus mērķa sasniegšanai…
    …ja nekontrolēta skaita TUA pārdošana par 50 tūkstošiem bija zatleristu ideja, tad – kāpēc NA par to balsoja?….viņu vēlmi par kvotām tas iznīcināja pilnīgi un galīgi, jo nopērkot TUA par 50 tūkstošiem, neviens nevar aizliegt pirkt lētā gala dzīvokļus, kuri būtiski tieši vidējam latvietim un viņa iespējām kredītā šo dzīvokli iegūt….
    …pilnīgi nesaprotams un neadekvāts NA balsojums par šādām izmaiņām….vēlreiz “blusas ķert” – tas jau būtu vēl absurdāk….lai strādā!….izstrādā un piedāvā sakarīgus priekšlikumus TUA jautājuma sakārtošanai un tad arī lai lemj….

    …kā NA nepamanīja reformistu piedāvājuma bīstamību?….TUA ieguvējs par salīdzinoši mazu naudu iegūst TUA un kāpēc, lai viņš savus tēriņus neatgūtu – nopērkot lētu īpašumu, kuru izīrēt vietējam latvietim?….uz šo opciju vairs nekādi ierobežojumi (īpašuma vērtība) neattiecas…
    …dārgajos īpašumos, kurus tas ieguvis, lai Latvijā pavadītu dažus mēnešus gadā – nelaidīs vietējo kā īrnieku, lai tas “sagandētu” viņa dzīves telpu….ir gan gadījumi, kad vietējos nolīgst īpašumus uzraudzīt un par to vēl algu samaksā….

    ..NA sastrādāja kārtējo muļķību, kuru cenšas norullēt uz citiem…

    +12
    -7
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 16.11.2013. 16.37

    aivarsk – iemācies reiz lasīt :) un saprast izlasīto :)

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 16.11.2013. 13.20

    ABC – lno savulaik bija gājis tālāk … viņš joprojām neskaidru iemeslu dēļ bija profilā ielicis savu bikšu priekšas bildi :)

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    gliters > buchamona 15.11.2013. 16.49

    r.a.
    Parakstos zem katra vārda, pilnīgi manas domas.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 15.11.2013. 18.44

    Var tikai pasmieties, izrādās, pie visām NA nelaimēm vainojami citi, organizētas kampaņas, un kas tur vēl, tikai, ne pati NA.
    Paveicies gan šiem populistiem ar elektorātu, tik nekritisks un “uzticams” nav nevienai partijai, tas jau robežojas ar fanātismu un sektantismu.
    Un par to “potenciālu” – ja tiem ieslniekveidīgajiem arī ir kāds potenciāls, tad tikai uz blēdīšanos un politbiznesu, ja viņiem būtu kāds radošais , sen jau tā kā vajadzētu izpausties, acīmredzot, NA atbalstītāji par to viņu “potenciālu” gatavi runāt līdz kamēr viņi aizies pensijā, nu bet saprast jau var, neko jēdzīgu viņi parādīt nav spējīgi, izņemot muļķību, liekulību, blēdīgumu un, ik pa laikam, sarīkotu histēriju ar sekojošo valdības šantāžu, tad jau atliek runāt tikai par “potenciālu” līdz sirmam vecumam vai līdz TB liktenim, kas būs ātrāk, jo NA pilnā sparā šļūc pa TB iestaigāto taciņu.

    +15
    -7
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 15.11.2013. 23.06

    rinķī apkārt 16:17 _”…idiota cienīga morāle ir noteicošā mūsu “latviskā gala” visā politiskajā spektrā. Vienotības, NA, RP, ZZS …kāda tur starpība. Viņiem visiem ir sajukušas prioritātes. Viņi vairs neatceras kāda suņa pēc ir ievēlēti Saeimā un šādā situācijā gala rezultāts ir paredzams – zāģis nākošajās vēlēšanās…
    …vislielākais sviests ir tas, ka divas partijas Vienotība un NA nesaprot to, ka tieši no viņu spējām sadarboties ir vistiešākā mērā atkarīga mūsu valsts tuvākā nākotne.”_
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    piekrītu un labāk nepateikšu, varu tikai papildināt, darīt zināmu savu poziciju, –
    ar īpašiem talantiem apveltītiem vai pilnībā angažētiem no administratoriem jābūt lai savu iespaidu vienas dienas laikā divos nemotivētos gājienos pārvērstu stulba paskata zaudējumā:
    1. dīvains balsojums Imigrācijas likumam, tam iespējamu skaidrojumu par kompromisu ar RP varam sameklēt tikai pēc vairākām dienām Cilinska twiterierakstā,
    2. prasība atkāpties savam ministram tikko tas sola kautko reformēt satrunējošā tieslietu sistēmā un kura uzticamības reitings varbūt ir augstākais vai viens no augstākiem apvienībā.
    gaidīju ja ne labojumu tad kļūdu atzīšanu, nesagaidīju, tā vietā varu lasīt
    žēlabas par apmelošanu, – pēkšņi Dzintars, Parādnieks, Iesalnieks nezina kādā mežā dzīvo.
    neesmu partijā tāpēc daudz prasīt netaisos, man bija būtiski ar kvotām ierobežot Uzturēšanas atļauju tirgošanu jo krievu man Latvijā ir pietiekami un ķīnieši arī man te neprasās. NA tas vairs nav aktuāli tāpēc man viņi nav vairs tie par ko uzdodās – nacionālās idejas nesēji, nav vairs pat mazākais ļaunums.
    tas gan nenozīmē ka man tagad būs mīļāka Nekustamo Īpašumu spekulantu partija Vienotība. nevaru zināt kas man būs mazākais ļaunums par ko balsot uz vēlēšanām, lai gan, – man arī tas nav būtiski, nebalsoju par kāda kluba vai tā valdes locekļu, priekšsēdētāju vai ģenerālsekretāru labklājibu, es balsošu par Latviju.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > buchamona 15.11.2013. 18.01

    >>> ABC: Šodien IR vēl izlasīju nepārprotamu aicinājumu nogalināt ministru prezidentu, un visi NA atbalstītāji uztver to kā pašu par sevi saprotamu lietu.
    =======
    Ne jau katram muļķīgam komentāram uz pieres redzams, kas to rakstījis. Neesmu drošs, ka te visu raksta dzīvi cilvēki – daudzi komentāri IRā izskatās pēc botu rakstītiem (t.i. bez īpaša sakara ar lapā notiekošo diskusiju ieliek kaut kādus polittehnologu iepriekš sagatavotus tekstiņus – varbūt pat īpaši izveidotus, lai ar absurdiem ultrā-nacionālistiskiem saukļiem diskreditētu savus politiskos pretiniekus). Uz to nevajag uzķerties.

    Starp citu – vai Jūs iestājaties par tādu Latviju, kur ir vienpartijas sistēma? “Vienotība” bez konkurences, kas viena pati būtu mūsu laikmeta gods, prāts un sirdsapziņa? Vai arī Reformu partija (kurai nopietnas problēmas ar reitingu) un ZZS (kas vairāk pārstāv atsevišķu ekonomisku grupējumu un reģionu intereses – bez īpašas ideoloģijas) sastāda pietiekamu konkurenci?

    +15
    -3
    Atbildēt

    0

    aivarstraidass > buchamona 15.11.2013. 17.18

    Pilnīgi pievienojos komentētājam R.Apkārt.
    1.novembrī, kad viss tikko sākās, man bija saruna ar tādu “JB” Twitterī (sal. https://twitter.com/kalvis_apsitis/status/396333347770597376 ):
    KA: “@kalvis_apsitis @Peerkona_meita Nebija īstais laiks NA sevi nolikt pa sitienam; A.Bērziņš var neparakstīt UA likumu; ministra nomaiņu var nočakarēt”
    “JB: @Teikums”: “@kalvis_apsitis @Peerkona_meita Ja tā (ministrs nav komandā), tad man labāka izvēle no sliktajām šķiet – apsteidzoši, pirms Berziņš izlēmis.”

    Starp citu, Jurģis Liepnieks kādas 10 dienas pirms J.Bordāna atlaišanas sāka demagoģiski “žēlot” Nacionālo Apvienību kā apdalītāko partneri valdības koalīcijā, ka viņiem neesot pat sava “premjerministra kandidāta” – http://www.puaro.lv/lv/politikas-raksti/kas-notiek-ar-nacionalo-apvienibu . Nu un nav brīnums, ka kādai “spožai” galvai apvienības iekšpusē šķita, ka tiešām nav labi, ka nav premjerministra kandidāta, un sazin vēl kādus ceļus pirms vēlēšanām ies Jānis Bordāns – un ka vajagot likt par Tieslietu ministru kādu paklausīgāku cilvēku.

    To nevajag uztvert kā sazvērestības teoriju – jo arī vienādas muļķības var ienākt prātā vienlaikus daudziem. Vienkārši nākas konstatēt, ka NA iekšienē ir cilvēki, kuri darbojas pilnīgi pēc Jurģa Liepnieka un JB-Teikuma dziesmugrāmatas. Bezjēdzīgi konfliktē ar Vienotību, vēlas atlaist labi strādājošus ministrus, jauc kopā Latvijas valsts ilgtermiņa intereses ar savām īstermiņa intrigām. Un to visu pat necenšas saprotami argumentēt, bet izmanto polittehnoloģiskas mantras – sak, “ministrs nav komandā”, “jādarbojas apsteidzoši”, “nacionālo spēku šķelšana”, “uzturēšanās atļauju tirgotāju lobijs”, utt. Izskatās, ka daži cilvēki vairs cilvēcīgi domāt nespēj – visus iebildumus atspēko nevis ar argumentiem, bet primitīviem refleksiem.

    Manuprāt, partijai NA ir ievērojams cilvēku potenciāls – un nav pareizi, ka tas kaut kādu pārejošu mērķu vārdā tiek iestūrēts grāvī. Domāju, ka cilvēkiem ir jāizmanto iespēja organizēties un caur NA nodaļām paust savu attieksmi partijas vadībai.

    +24
    -4
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 15.11.2013. 15.49

Bordāns liek uz pareizās kārts. Agri vai vēlu kādam tas būtu jādara. Un tas kurš to darīs un izdarīs dabūs atsaucību un atzinību. Tā kā ieguvums būtu lielāks nekā paliekot starp blāviem [pat nelietīgiem ] politiķiem. Kaut nu izdotos!

Dies’ zin ko tā Sudraba meklē politikā

+22
-6
Atbildēt

0

ilmisimo 15.11.2013. 15.37

Māras Zālīte:

…….. latviešu šķelšanās un jaunu partiju dibināšana jau robežojas ar neprātu. Spēlēties ar valsts likteni ir diezgan derdzīgi. …
____________________
http://www.diena.lv/dienas-zurnali/sestdiena/zalite-latviesi-nav-tik-stulbi-lai-ieveletu-savus-kapracus-14033108

+16
-2
Atbildēt

3

    ilmisimo > ilmisimo 15.11.2013. 18.35

    M. Zālīte nesteidzas publicēties IR:)
    ___________________________
    Vai arī- IR nesteidzas publicēt?

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    dro > ilmisimo 15.11.2013. 17.48

    lama. Savādi, ka M. Zālīte nesteidzas publicēties IR:) Ko gan tas varētu nozīmēt?:):):)

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    boss > ilmisimo 16.11.2013. 16.31

    Kungi, kungi, tikai mieru, ja esat apmaldījušies 3 priedēs.
    Tā ir intervija, nevis M.Z. publikācija :)

    +10
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu