„The Economist” redaktors Lūkass būs galvenais viesis ekonomikas forumā • IR.lv

„The Economist” redaktors Lūkass būs galvenais viesis ekonomikas forumā

29
Edvards Lūkass pirms dažiem gadiem Rīgas konferencē. Foto: Ieva Čīka, LETA

Novembra beigās Rīgā notiks ekonomikas forums “Biznesa prognozes: redzēt tālāk”

Pieredzes bagātais britu žurnāla „The Economist” starptautiskās nodaļas redaktors Edvards Lūkass (Edward Lucas) 27.novembrī Rīgā būs galvenais viesis starpnozaru biznesa forumā „Biznesa prognozes: redzēt tālāk!”.

Forums pulcēs aktīvos Latvijas uzņēmējus, analītiķus un ekspertus sarunā par tendencēm biznesā Latvijā un pasaulē. Lūkass dalīsies iespaidos par Latvijas veiksmes stāstu un mūsu valsts attīstības scenārijiem politekonomiskajā kontekstā.

Latvijas valdība un ekonomisti ekonomiskās krīzes pārvarēšanu dēvē par Latvijas „veiksmes stāstu”, pamatojot to mūsu valsts makroekonomiskajos rādītājos un salīdzinot situāciju ar citām krīzes skartajām Eiropas valstīm.

2010.gadā, kad Latvijas tautsaimniecība sāka atgūties, Lūkass uzsvēra, ka „Latvija ir nedaudz līdzīga kuģim, kam vētras laikā draud nogrimšana – vētra ir beigusies un ūdens vairs iekšā neplūst, taču tagad galvenais ir no jauna palaist dzinēju un izvēlēties kursu, uz kurieni doties”. Foruma laikā Lūkass dalīsies savos iespaidos par to, cik veiksmīgs ir tagad izvēlētais kurss un kāda perspektīva mūs sagaida nākotnē.

Šo gadu laikā viņš ir aktīvi sekojis līdzi aktualitātēm mūsu valsts ekonomiskajos un politiskajos procesos. Viņaprāt, „Latvijas galvenais vājums ir nevis tas, ka sliktie puiši ir spēcīgi, bet gan tas, ka labo puišu ir maz un viņi ir vāji. Politiskā šķira ir sekla, un daudzi no valsts labākajiem un saprātīgākajiem pārstāvjiem politiku uzskata par bezgaumīgu un bezjēdzīgu cirku. Kamēr nemainīsies šis uzstādījums, nemainīsies arī Latvija”.

Lūkas uzskata, ka „Latvijai joprojām ir daudz darāmā, lai reformētu un uzlabotu valsts pakalpojumus, kā arī atkal piesaistītu tos tūkstošus, kuri balsojuši ar “kājām” un devušies prom”.

Būdams labs Latvijas ekonomikas un politikas pazinējs, Lūkass secina, ka patlaban Latvija ir interesanta vieta biznesam: „Londonā, kas ir Eiropas finanšu galvaspilsēta, koncentrējas ne tikai britu, bet visas pasaules uzņēmēji, kas meklē iespējas ieguldīt naudu ar pēc iespējas lielāku atdevi un pēc iespējas mazāku risku. Latvija piedāvā abas šīs iespējas – gan ar ceļu uz eiro, gan ar izaugsmes stāstu, ar augošu peļņu un citu investoru interesi. Latvija tagad patiešām ir ļoti pievilcīga vieta”, secina Lūkass.

Lūkass ir specializējies Austumeiropas, tai skaitā arī Baltijas valstu ekonomikas un politikas jautājumos. Kā žurnālists viņš kopš 1986.gada dzīvojis Berlīnē, Maskavā, Prāgā, Vīnē un Baltijas valstīs, regulāri komentējis ekonomikas norises Latvijā.

Vairāk par forumu varat lasīt šeit.

 

Komentāri (29)

Inese 31.10.2013. 13.32

Ko šitais aukstā kara trubadūrs un rusofobs vispār sakarīgu var pateikt.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu