Noslēgusies IR atbalsta programma jauniešiem IrPalīgs • IR.lv

Noslēgusies IR atbalsta programma jauniešiem IrPalīgs

22
NULL

Pirms gada vairāki žurnāla “Ir” domubiedri, dažādu jomu speciālisti, pieņēma izaicinājumu kļūt par kāda  11. klases skolēna IrPalīgu – mentoru nākotnes iespēju apzināšanā. Šomēnes programma ir noslēgusies, un jaunieši gatavi veikt drīzo karjeras izvēles lēmumu.

Vidusskolēnu atbalsta programmu “IrPalīgs” noslēdzām ar sarunu par veiksmi. Lai arī cik dažādas bija jauniešu domas, par ko kļūt, viena ideja gan tika atzīta par jēdzīgu jebkurā gadījumā: nevajadzētu kļūt par muļķi, kas paļaujas tikai uz fortūnas dāvāto labvēlību. Šo komiķa Jāņa Skuteļa piesaukto “sena drauga, diemžēl jau nelaiķa” Frensisa Bēkona prātulu mēs kopīgi iztulkojām tā – viegli un nepelnīti nākušais ne tikai var neiet labumā, bet arī aizmiglot prātu un laupīt spēju rīkoties tālredzīgi.

Nevar paļauties tikai uz Bēkonu, tāpēc savas veiksmes formulas piedāvā arī IrPalīgi – darīt to, kas patiešām patīk, būt mērķtiecīgam un neatlaidīgam un sagaidīt atbalstu no tuviniekiem, kas nevis liek jaunajam cilvēkam izdzīvot savus nepiepildītos sapņus, bet ciena viņa izveli.

Un atcerēsimies – neveiksmes pēc laika var izrādīties veiksmes, ja nepaliec grūtībās ar nolaistām rokām un iemacies mācīties no kļūdām.

Paldies IrPalīgiem un jauniešiem par lielisko sadarbību!

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu