Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

2
Marina Abramoviča. Mākslinieka klātbūtnē
Kristīne Simsone

 

ooooo Marina Abramoviča. Mākslinieka klātbūtnē / Marina Abramovic. The Artist is Present. Lieliska dokumentālā lente, kas kodolīgi aptver performanču mākslas klasiķes Marinas Abramovičas dzīvi un karjeru. Filma īpaši aizkustina, kad rāda Abramovičas 2010.gada performanci The Artist is Present Ņujorkas Modernās mākslas muzejā, kuras laikā māksliniece vairāk nekā 90 dienas garas stundas pavadīja, nekustīgi lūkojoties acīs ikvienam apmeklētājam, kas vēlējās viņai nosēsties pretī. Filma ir uzņemta tik meistarīgi, ka kinoskatītājs spēj satvert strāvojumus, ko piedzīvo apmeklētāji, kam izdevās izveidot «klusējošo sarunu» ar mākslinieci. Jāizbauda! Kino Bize no 18.oktobra.

oo Astrāls: 2.nodaļa / Insidious: Chapter 2. Zāģa režisors Džeimss Vans (James Wan) šogad ir produktīvs, un pēc saturīgās Ļaunuma izsaukšanas (The Conjuring) šogad ir uztapinājis vēl vienu šausmu gabalu. Filma brīžiem uzdzen smieklus, nevis bailes, jo «atbildīgajos» brīžos slinki atrāda klišejas, kuras jau varētu dēvēt par Holivudas «žanra klasiku». No 18.oktobra.

oo Diāna / Diana. Neredzu atšķirību starp šo filmu un dzeltenās preses izdevumiem, kas naski ekspluatēja princeses Diānas privātās dzīves smalkumus tirāžas celšanai. Šis gabals, par spīti ambīcijām izstāstīt (kārtējo) princeses «patieso stāstu», viņu atainojot cilvēciskā un trausli sievišķīgā gaismā, ir izvērties par frivolu un līdz šķebīgumam salkanu melodrāmu. Filmas švakais izpildījums ir uzkrītošs – dialogu triviālisms liek ausīm vīst, bet kabatlakatiņš, filmdariem par nožēlu, paliek sauss. No 18.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu