Jelgavā pēc nelegālā alkohola lietošanas miruši jau seši cilvēki • IR.lv

Jelgavā pēc nelegālā alkohola lietošanas miruši jau seši cilvēki

18
Foto: Evija Trifanova, LETA

Policija sākusi kriminālprocesu, viena persona ir apcietināta

Jelgavā pēc, iespējams, nelegālā alkohola lietošanas miruši jau seši cilvēki – piecas sievietes un viens vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Pirmdienas vakarā Jelgavas slimnīcā ievietoti divi jauni pacienti – vīrietis un sieviete -, kuri saindējušies ar nelegālo alkoholu. Sieviete neilgi pēc ievietošanas slimnīcā vakar mirusi, savukārt vīrietis turpina ārstēšanos slimnīcā.

Jelgavas slimnīcā pašlaik tupina ārstēties pieci cilvēki, kuri saindējušies ar, iespējams, nelegālo alkoholu. Četri no viņiem ievietoti terapijas nodaļā. Pirmdien slimnīcā ievestais vīrietis pagaidām vēl ir reanimācijas nodaļā, bet pacienta stāvoklis ir stabilizējies, un arī viņu plānots pārvietot uz terapijas nodaļu. Visi pieci pacienti ir vīrieši, informēja Jelgavas slimnīcas valdes loceklis Andris Ķipurs.

Policija turpina noskaidrot brīvdienās Jelgavā notikušās traģēdijas apstākļus, taču viena no galvenajām versijām liecina, ka bojā gājušie varētu būt saindējušies ar nelegālajās alkohola tirdzniecības vietās iegādātu alkoholu.

Izmeklēšanas laikā veiktas kratīšanas divās nelegālā alkohola tirdzniecības vietās, tāpat policisti brīdina iedzīvotājus neiegādāties un nelietot jebkādu apšaubāmas izcelsmes alkoholu. Ja kāds to bija iegādājies, tad ieteikts nekādā ziņā to nelietot un nedot citām personām, sekot līdzi savam veselības stāvoklim, ja tas pasliktinās, nekavējoties sazināties ar medicīnas iestādi.

Policijā sākts kriminālprocess, aizturētas piecas pārbaudāmās personas saistībā ar nelegālā alkohola apriti, viena persona apcietināta.

 

Komentāri (18)

arturs 15.10.2013. 18.45

Kāds sakars pieprasījumam un piedāvājumam, ja policija to visu droši vien zināja, ja tik ātri jau paņēma ciet iespējamos vainīgos, sistēmiska kļūda, vai negribēšana to apkarot.

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 15.10.2013. 13.02

kamer bus pieprasijums bus piedavajums

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu