Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

8
Kādai Kenijas galvaspilsētas iepirkšanās centra apmeklētājai teroristu uzbrukuma laikā 21.septembrī izdevās izbēgt caur ventilācijas šahtām un lūku.

Nedēļas notikumi pasaulē


Vācijas kanclere Angela Merkele savu amatu saglabās jau trešo reizi.
Par to parūpējās vēlētāji, Merkeles vadītajiem kristīgiem demokrātiem (CDU/CSU) dodot lielāko balsu skaitu svētdien notikušajās Bundestāga vēlēšanās. Tomēr viņas partijas koalīcijas partneri Brīvie demokrāti netika parlamentā. Tāpēc Merkele gatava koalīcijas sarunām ar konkurentiem sociāldemokrātiem (SPD), kas vēlēšanās ierindojās otrajā vietā. Šie ir labākie rezultāti, kādi konservatīvajiem bijuši pēdējos 20 gados.

Viena no pēdējā laika lielākajām ķīlnieku krīzēm vairākas dienas risinājās Kenijas galvaspilsētā Nairobi, kur Izraēlai piederošā tirdzniecības centrā iebruka teroristi un dzīvību zaudēja vismaz 68 cilvēki, tajā skaitā franči, briti un kanādieši, ķīnieši, Dienvidāfrikas un Austrālijas pilsoņi, indieši. Atbildību par uzbrukumu lielveikalam uzņēmusies Somālijas islāmistu kustība al-Shabaab, kas atriebusies par Kenijas iejaukšanos Somālijas pilsoņkarā.

Cietumā ieslodzītā krievu pankgrupas Pussy Riot dalībniece Nadežda Tolokoņņikova pieteikusi badastreiku, protestējot pret cietumu administrācijas draudiem viņu nogalināt. Tos izteicis cietuma priekšnieks, apsargi un ieslodzītās, kas sadarbojas ar administrāciju. Tolokoņņikova un Pussy Riot dalībniece Marija Aļohina izcieš divu gadu cietumsodu par huligānismu – Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoto akciju Dievmāte, padzen Putinu!.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu