"Twitter" plāno īstenot akciju sākotnējo publisko piedāvājumu • IR.lv

“Twitter” plāno īstenot akciju sākotnējo publisko piedāvājumu

27
Twitter simbols - putniņš. Foto: EPA/LETA

“Twitter” tirgus vērtība varētu veidot aptuveni desmit miljardus dolāru

Mikroblogošanas vietne “Twitter” iesniegusi dokumentus ASV Vērtspapīru un fondu tirgus komisijai (SEC), lai īstenotu akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO). Par to “Twitter” paziņojusi tviterī, vēsta LETA/AFP.

Kompānijas akciju sākotnējais piedāvājums ir gaidītākais notikums, kopš ASV uzņēmuma “Facebook” debijas fondu biržā pagājušā gada februārī.

Aplēses liecina, ka “Twitter” tirgus vērtība varētu veidot aptuveni desmit miljardus dolāru (5,3 miljardus latu), balstoties uz riska kapitāla investīcijām, taču IPO, visticamāk, nodrošinās lielākus ienākumus.

“Twitter” arī norāda, ka pretēji sociālajam tīklam “Facebook”, kas pārāk ilgi gaidīja, lai īstenotu IPO, līdz izaugsmes temps palēninājās, kompānijas akciju sākotnējais piedāvājums tiks īstenots pareizajā brīdī. Analītiķi jau prognozē, ka investoru reakcija uz “Twitter” IPO būs labvēlīga.

“Twitter”, kas izveidots 2006.gadā, kļuvis par vienu no visstraujāk pieaugošajiem un ietekmīgākajiem sociālo mediju pakalpojumiem, kuru plaši izmanto arī slavenības, žurnālisti un politiķi.

Uzņēmums šā gada sākumā norādīja, ka tam ir vairāk nekā 200 miljonu aktīvo lietotāju, lai arī daļa analītiķu uzskata, ka šis skaits ir krietni lielāks.

Tirgus izpētes kompānija “eMarketer” prognozē, ka “Twitter” reklāmas ienākumos šogad gūs 582,8 miljonus dolāru (307,7 miljonus latu), bet nākamgad gandrīz vienu miljardu dolāru (528 miljonus latu).

Pirmdien Twitter” paziņoja, ka iegādājusies jaunizveidotu mobilās reklamēšanas uzņēmumu “MoPub”.

 

Komentāri (27)

lebronj2356 13.09.2013. 15.40

Čivinātāji un pļurkstinātāji sarosieties, lai dabū cenu īstā momentā uzsist ! Gluži tāpat kā Cukerbergs ar savu facebook uzvārijās…..Jāpiekrīt Ginteram Grasam, ka visi šie sociālie tīkli ir viens liels mēsls – viertuāla realitāte, kas novērš cilvēku uzmanību no citām svarīgākām lietām un nodrošina peļņu dažiem !

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu