Rīgas "Dinamo" īpašnieki nopērk "Arēnu Rīga" • IR.lv

Rīgas “Dinamo” īpašnieki nopērk “Arēnu Rīga”

10
Arēna Rīga. Foto: Gints Ivuškāns, F64
*[Daira Zālīte]

Savickis: Jaunas halles būvniecībai būtu grūti piesaistīt investīcijas

Hokeja komandas Rīgas “Dinamo” īpašnieki iegādājušies “Arēnu Rīga”, vēsta aģentūra LETA. Sporta un izklaides kompleksa “Arēna Rīga” valdes loceklis Ģirts Krastiņš informē, ka 5.septembrī noslēgtais pirkuma līgums starp kompānijām “AR Entertainment Limited” un “Glesum Investments” paredz 100% kapitāldaļu nodošanu pēdējās īpašumā.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, uzņēmums “Glesum Investments” līdzīgās daļās pieder “Dinamo” īpašniekiem – kluba prezidentam Jurim Savickim un gāzes kompānijas “Itera”, kas ir lielākais hokeja komanda ienākumu avots, vadītājam Igoram Makarovam. SIA “Glesum Investments” ir reģistrēta Latvijas uzņēmumu reģistrā 2013 gadā.

Savickis intervijā laikrakstam “Diena” pauž, ka kopš pirmās “Dinamo” izveides dienas spriests par savas sporta bāzes iegādi vai uzcelšanu, turklāt šādu nosacījumu izvirzījusi arī Kontinentālā hokeja līga (KHL). Jaunas multifunkcionālas sporta un izklaides pasākumu halles celtniecībai būtu ļoti grūti piesaistīt investīcijas, jo tai būtu bijis jākonkurē ar esošo multihalli – “Arēnu Rīga”, kam hokejs ir liela biznesa daļa.

“Apsverot visus argumentus, zemes iegādi, celtniecības laikus, ar organizāciju saistītos jautājumus, mēs nosvērāmies, ka patlaban labākais variants tomēr ir nopirkt “Arēnu Rīga”,” skaidro Savickis, norādot, ka divām tāda līmeņa arēnām Rīgā būtu ļoti grūti konkurēt, un vienai no tām būtu lieli zaudējumi.

Ceturtdien noslēgts pirkuma līgums starp “Rietumu bankas” grupas kompāniju “AR Entertainment Limited” un Savickim un Makarovam piederošo uzņēmumu “Glesum Investments” par 100% sporta un izklaides kompleksa SIA “Arēna Rīga” daļu pārdošanu. Puses neatklāj darījuma summu. Savickis intervijā atzinis, ka darījumā investējis gan paša naudu, gan aizņēmies to “SEB bankā”.

“Arēna Rīga” tika uzbūvēta 2006.gadā pasaules hokeja čempionāta vajadzībām un pašlaik ir arī pastāvīga KHL spēļu norises vieta. Vienlaikus “Arēnā Rīga” notiek citi sporta, kultūras, mūzikas un izklaides pasākumi. Halles koncerta ietilpība ir 14 500 skatītāji, hokeja spēli var noskatīties 10 300, bet basketbola spēlei līdzi var sekot 11 200 skatītāji. Ēkas kopējā platība ir 22 570 kvadrātmetru.

“AR Entertainment” 2009.gada nogalē iegādājās “Arēnu Rīga” no tās iepriekšējiem īpašniekiem. “Arēna Rīga” tika uzbūvēta 2006.gadā pasaules hokeja čempionāta vajadzībām un pašlaik ir pastāvīga Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēļu norises vieta, kur Rīgas “Dinamo” komandas spēlēm seko līdzi tās līdzjutēji no daudzām pasaules valstīm. Būdama sacensību norises vieta un sporta treniņu bāze, “Arēna Rīga” ir nozīmīga Latvijas sporta infrastruktūras sastāvdaļa. Te norit starptautiskas sacīkstes arī basketbolā, volejbolā u.c.

“Rīgas “Dinamo” klubs beidzot ir ieguvis savu bāzi. Savā un visu Latvijas hokeja un sporta draugu vārdā gribu pateikt lielu paldies Igoram Makarovam, kurš visus šos gadus ir nodrošinājis Rīgas “Dinamo” pamatfinansējumu un atbalsta arī šo projektu. “Arēna Rīga” attīstība būs liels stimuls Latvijas hokeja un sporta attīstībai kopumā. Vienlaikus tas ir biznesa projekts ar labu perspektīvu visos aspektos. Ir jānotiek sinerģijai. Te arī turpmāk būs vieta gan sporta, gan mūzikas, gan citiem kultūras un izklaides pasākumiem. “Arēna Rīga” tiks intensīvi attīstīta”,” paudis Savickis.

“Arēna Rīga” ir bijusi viens no veiksmīgajiem investīciju objektiem, ko mēs iegādājamies laika periodā, kurš bija labvēlīgs perspektīvajiem ieguldījumiem nekustamā īpašuma jomā. Pēdējos gados, pateicoties tajā skaitā bankas atbalstam, “Arēna Rīgā” ir pilnā mērā izmantojusi savu potenciālu un kļuvusi par vienu no populārākajām dažāda veida sporta un izklaides pasākumu norises vietām Baltijā,” pauž ”Rietumu bankas” valdes loceklis Renāts Lokomets.

Komentāri (10)

silvija_vitina 06.09.2013. 10.33

tagad “arēna” būs nevis krievu bandītu, bet krievu polituzņēmēju rokās. Naudiņa kļūst gaišāka. Progress.

+4
0
Atbildēt

0

ivetao2007 06.09.2013. 12.17

Britu un Latvijas armijas ģenerāļa Jāņa Kažociņa brīdinājumi par Puķina mīksto agresiju šādā veidā turpinās. Latvijiešiem aplaudējot.

+3
-1
Atbildēt

0

janazakovica 06.09.2013. 10.40

vislabak Latvijaa ir dzivot cekistiem..indriksona cekista futbols cekista savicka hokejs..pelnosakas pat sporta indrustrijas tiek ‘izredzetajiem’

+2
-1
Atbildēt

2

    Inese > janazakovica 06.09.2013. 11.36

    Indriksonam Skonto nepieder jau kādu laiciņu.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > janazakovica 06.09.2013. 13.51

    Linux Mint 15
    Sic transit gloria mundi
    Pārējiem čekistiem drīz arī nekas nepiederēs. Ģinamo paliks kā Latvijas hokeja kauna traips.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu