Latvietis ar skrituļslidām divos mēnešos plāno veikt vairāk nekā 6000 km • IR.lv

Latvietis ar skrituļslidām divos mēnešos plāno veikt vairāk nekā 6000 km

36
Kārlis Bardelis uz skrituļslidām. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ginesa rekords slēpojumā ar rollerslēpēm pieder venecuēlietim – viņš šovasar nobrauca 2246 kilometrus

Latvietis Kārlis Bardelis ceturtdien dodas ceļā uz Norvēģiju, lai pēc divām dienām no Nordkapas sāktu divu mēnešu pārbaudījumu. Tā laikā ar skrituļslidām iecerēts mērot 6153 kilometrus garu maršrutu, noslēgumā sasniedzot Gibraltāru, ziņo LETA.

Sportists iecerējis pāri visai Eiropai doties ar apvidus skrituļslidām, šādā veidā sasniedzot jaunu Ginesa rekordu, veicot visgarāko distanci ar skrituļslidām.

Kā pastāstīja Bardelis, dienā iecerēts veikt 100 kilometrus, uz skrituļslidām pavadot piecas stundas.

Pētot informāciju par iecerēto maršrutu, izrādījās, ka neviens šādu ceļu ar apvidus skrituļslidām nav mērojis. Šo posmu savulaik ar velosipēdiem pieveica čehu riteņbraucēju komanda, ar kuru Bardelis sazinājās, lai konsultētos par ceļu stāvokli un maršrutu. Pašlaik, izrādās, šo maršrutu ar kājām veic kāds vācietis, informēja Bardelis.

Sportista treneris biatlonists Jēkabs Nākums teica, ka apņēmīgais sportists viņu sameklējis un uzrunājis, lai veiksmīgāk sagatavotos pārbaudījumam. Treneris izstrādāja treniņu programmu, kas sākumā sastāvēja no ķermeņa nostiprināšanas vingrinājumiem, bet ziemā jau spēki tika pārbaudīti uz slēpēm.

“Fiziskā sagatavotība viņam ir normāla, un iecerēto darbu viņš var veikt. Man patīk redzēt rezultātu, un ātrākos rezultātus var redzēt tad, ja darbu sāk no nulles, tādēļ ar iesācējiem vienmēr ir patīkami strādāt, jo var redzēt straujo izaugsmes lēcienu. Man patīk filma “Forests Gamps”, un Bardeli varētu saukt par latviešu Forestu Gampu, jo viņam ir apņēmība, uz izvirzīto mērķi viņš iet tā, ka acis spīd, un svarīgākais ir tas, ka viņš nerunā par neveiksmēm,” sacīja Nākums.

Bardelis ideju par šo braucienu lolojis kopš pagājušā gada. Gatavojoties braucienam, sākotnēji dienā viņš ar apvidus skrituļslidām nobrauca astoņus līdz desmit kilometrus, vēlāk – 50 līdz 80 kilometrus, trenējoties piecas vai sešas reizes nedēļā. Tagad, lielā pārbaudījuma laikā, sportists katru dienu uz skrituļslidām pavadīs aptuveni piecas stundas – divarpus stundas priekšpusdienā un divarpus stundas pēcpusdienā.

Par lielāko pārbaudījumu sportists uzskata psiholoģisko noturību, taču ātruma lielākais ienaidnieks brauciena laikā būs pretvējš. Brauciena laikā Bardelis ievēros īpašu diētu.

Patlaban Ginesa rekords slēpojumā ar rollerslēpēm pieder venecuēlietim, kurš šovasar no Norvēģijas galvaspilsētas līdz Zviedrijas galvaspilsētai veica 2246 kilometrus.

Latvieša ceļojumam līdzi varēs sekot internetā “www.boredofborders.com“. Kopā ar sportistu dosies arī projekta vadītāja Liene Jurgelāne, brauciena tehniskais speciālists Miks Valers, bet ceļojumu dokumentēs operators Kaspars Cirsis un žurnāliste Zane Peneze.

 

Komentāri (36)

normundskr 13.09.2013. 16.59

Diemžēl precīzi nezinu. Iespējams, ka esmu kļūdījies (sorry Kārlim, ja tā).

0
0
Atbildēt

0

oliversk 13.09.2013. 09.33

Jauki. Bet, kā gan tiek iegūti tik vareni sponsori? Atzīšos, man arī ir bijusi kādreiz doma paceļot pa tālām zemēm (ar velo). Te vesela komanda vismaz 2 mēnešus pavadīs šo avan-tūristu. Kā to dabon gatavu?

0
0
Atbildēt

0

Rita Lazda 06.09.2013. 16.56

Novēlu tikai veiksmi! Man gan neizskatās pēc skrituļslidām – vairāk pēc slēpotāju skrituļslēpēm ar lielākiem riteņiem, bet lai jau.

0
0
Atbildēt

1

    normundskr > Rita Lazda 06.09.2013. 18.36

    oficiāli tās laikam saucas apvidus skrituļslēpes.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu