Kristīne Bezbaile, veikbordiste • IR.lv

Kristīne Bezbaile, veikbordiste

3
Kristīnes uzvārds izvēlētajam sportam veidam ir tik trāpīgs, ka ne viens vien feisbukā viņai uzdevis jautājumu, vai meitene joko un tas ir pseidonīms. Šovasar pasaules čempionātā veikbordā Kolumbijā viņa izcīnīja 4.vietu.
Anda Burve-Rozīte

 

Limbažos uzaugusī Kristīne (23) snovo no 13 gadu vecumā. Veikla, kustīga kā ūdenszāle. No pirmajiem treniņiem Žagarkalnā viss gāja kā pa diedziņu! Iedvesmoja vecāki, kas paši jaunībā bija nodarbojušies ar sportu – māte trenējusies vieglatlētikā, tēvs futbolā, basketbolā. Arī Kristīnes brālis aizrāvās ar futbolu. No brāļa draugiem viņa izdzirdēja par snovbordu. Veikbordam pievērsās 16 gados, kad meklēja snovborda alternatīvu vasarai.

«Daudziem vieglāks kā veikbords šķiet snovbords, jo tas ir tāpat kā staigāt pa zemi. Veikbordā vajadzīga drosme nebaidīties no ūdens,» jaunā sportiste skaidro. Trīsreiz nedēļā treniņi uz ūdens. Treniņi uz batuta, kā arī vieglatlētikā. 19 gadu vecumā bija jāizvēlas – studijas vai sports? Kristīne izvēlējās mācīties ekonomiku un uzņēmējdarbību Latvijas Universitātē, veikošanu atstāja hobijam. Tomēr sezonas noslēgumā sociālajos tīklos ievietoja sezonas rezumē. Saņēma «oho!» no paziņām. Tādā līmenī kā Kristīne Latvijā veiko tikai vēl divas meitenes. Sporta veids ir ļoti dārgs, izmaksas mērāmas tūkstošos latu.

Kristīnes video ievēroja arī Latvijas Ūdensslēpošanas un veikborda federācijas pārstāvji. Kad 2011.gadā pasaules čempionātā Milānā Latvija 30 komandu konkurencē izcīnīja 11.vietu, tika priekšā Vācijai, Austrijai, Šveicei un nodrošināja vienu vietu dalībai 2013.gada pasaules čempionātā, šī vieta tika piedāvāta Kristīnei Bezbailei. 20 gadu vecumā dzīve mainās ātrāk nekā gaismas signāli luksoforā – Kristīne jau paspējusi studēt Lihtenšteinā apmaiņas programmā un no rudens pēdējo studiju gadu pavadīs Dānijā. Vēlas strādāt digitālā mārketinga jomā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu