80% Izraēlas ebreju mieru ar palestīniešiem uzskata par neiespējamu • IR.lv

80% Izraēlas ebreju mieru ar palestīniešiem uzskata par neiespējamu

38
Izraēlas kareivis un palestīniešu protesta akcijas dalībnieks. Foto: LETA-AFP

Teju divas trešdaļas izraēliešu atbalsta kolonistu apmetņu būves iesaldēšanu

Gandrīz 80% Izraēlas ebreju uzskata, ka miera līgums ar palestīniešiem nav iespējams, liecina piektdien publiskotā aptauja, vēsta aģentūra LETA-AFP. Vaicāti, vai “šoreiz mēs panāksim galīgo vienošanos, kas pieliks punktu konfliktam”, 79,9% respondentu atbildēja noraidoši, bet cerīgi šajā jautājumā bija vien 6,2%. Vēl 14,1% apjautāto nebija viedokļa šajā jautājumā.

Tikmēr par Izraēlas valdības lēmumu līdz ar miera sarunu atsākšanu atbrīvot 104 palestīniešu ieslodzītos 77,5% respondentu iebilst, bet to atbalstīja tikai 14,2% apjautāto. Izraēla 26 palestīniešu ieslodzītos atbrīvoja trešdien – dažas stundas pirms Jeruzalemē gaidāmajām sarunām ar palestīniešiem.

Vienlaikus 62,9% respondentu uzskata, ka valdībai vajadzēja drīzāk paziņot par kolonistu apmetņu būvniecības iesaldēšanu, nevis palestīniešu ieslodzīto atbrīvošanu. Daudzi ieslodzītie notiesāti par slepkavībām.

Izraēlas un palestīniešu delegācijām, kas trešdien Jeruzalemē tikās pēc trīs gadu pārtraukuma atsāktajās tiešajās miera sarunās, bija “ilga un nopietna” tikšanās, atsaucoties uz Telavivas amatpersonu teikto, vēstīja vietējie mediji. Sarunas, kas sākās īsi pirms plkst.19, noslēdzās tikai pirms pusnakts.

Sarunas atsākās, neraugoties uz palestīniešu asajiem protestiem pret Izraēlas vairākkārtējiem paziņojumiem, ka tā turpinās kolonistu mājokļu būvniecību okupētajās teritorijās. Jau ziņots, ka Izraēlas un palestīniešu miera sarunas atsākās 29.jūlijā Vašingtonā pēc trīs gadu pārtraukuma. Abas puses vienojušās par vismaz deviņus mēnešus ilgām sarunām.

Komentāri (38)

Janis 16.08.2013. 16.53

Man liekas, ir maldinoši jautāt par mieru iekarotājiem.

Vai tad romiešiem kāds prasīja vai viņi uzskata par iespējamu mieru ar etruskiem, grieķiem, galliem, u.c. tautām, kuru teritoriju tie iekaroja?
Un, ja prasītu, atbilde droši vien skanētu: “Jā, kad būsim viņus iekarojuši, būs miers”.

+9
-4
Atbildēt

3

inta_s 16.08.2013. 18.15

Nav visiem vienalga, tikai ASV, Kanāda, Čehija, Panama un vēl pāris okeāna valstiņām kuru iedzīvotaji satilptu vienā futbola laukumā – tas ir skatoties kas balso pret Palestīnas valsti ANO.

http://www.huffingtonpost.com/2012/11/29/countries-that-voted-against-palestine-un_n_2214376.html

+2
0
Atbildēt

0

brigita_damme_rtk_lv 16.08.2013. 21.57

80% mieru uzskata par neiespējamu, 77,5% iebilst par ieslodzīto palestīniešu atbrīvošanu, 62,9% ir par kolonistu apmetņu būvniecības iesaldēšanu. Procentu daudzums krietni pārklājas. Tātad Izraēlas žīdi saprot, ka, ja neapturēt kolonizāciju, tad palestīnieši pretosies, un miers nav gaidāms, bet vai maz kāda valdība mēdz ieklausīties savos pilsoņos, un vai pilsoņi maz to saprot?

+5
-3
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu