Infografika: telekomunikāciju tirgus Eiropā atpaliek • IR.lv

Infografika: telekomunikāciju tirgus Eiropā atpaliek

21

Vajag vairāk investīciju modernos tīklos, lai neatpaliktu no Āzijas un Amerikas

Ilgu laiku inovāciju un tehnoloģiju jomā Eiropa ir atradusies līderpozīcijās, tomēr šobrīd tā atpaliek ultraātra mobilā un fiksētā interneta savienojuma tīklu izbūvē, liecina nozares asociāciju apkopotie dati. Pēdējo piecu gadu laikā Eiropas investīcijas telekomunikāciju infrastruktūras jomā ir samazinājušās par 2% gadā.

Salīdzinot 2008.gadu ar 2012.gadu Eiropas telekomunikāciju infrastruktūrā ir investēts par aptuveni 3,5 miljardiem eiro mazāk. Tajā pašā laikā daudzi Āzijas un Ziemeļamerikas valstu tirgi bauda optiskā un LTE mobilo sakaru tīklu izvēršanu, kas Eiropas rādītājus pārsniedz pat 20 un 35 reizes. Ja Eiropa vēlas saglabāt inovatīvu un konkurētspējīgu lomu pasaules digitālajā tirgū, šīs tendences ir pilnībā jāmaina.

Komentāri (21)

Estere Urbančika 15.08.2013. 12.47

ASV provaideri:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_mobile_phone_companies

Tāpat arī Eiropā ir “lielās” kompānijas, kurām pieder daudzi operatori daudzās valstīs, piemēram, Vodafone.

+1
0
Atbildēt

0

Evija Zauere 15.08.2013. 10.06

pie sadaļas “telekomunikāciju operatori” es apstājos un tālāk neskatījos.

kā būtu, ja tiktu salīdzināti korekti dati? piemēram – ASV un Eiropā salīdzināumam ņemtu vai nu lielos operatorus vai visus, ieskaitot virtuālos un tad attiecinātu to uz vai nu uz valstu skaitu ņemot vidējo vai iedzīvotāju skaitu.

+1
0
Atbildēt

0

lailabidzane 15.08.2013. 17.34

.
Visiedarbīgākā dezinformācija ir tendenciozi atlasīta informācija.
Piedāvātais materiāls ir augstākminētā apgalvojuma esence.

Jā, piecos gados investīijas ir samazinājušās par 3.5 mljrd EUR gadā, ja salīdzina perioda pirmo un pēdējo gadu.
Tajā pašā laikā šajos piecos gados ir investēts ap 250 mljrd EUR. Katrs eiropieties, pat tikko dzimušais zīdainis, investīcijām mobīlo sakaru tehnoloģijās ir ieguldījis 350 EUR. Lūdzu nejaukt ar daudzkārt lielāko summu, ko maksājam mobīlo pakalpojumu operatoriem.

Jā, ļoti iespējams, ka attīstības ātrums, salīdzinot Eiropu un citus reģionus, ir rakstāms ar divciparu skaitļiem. Taču šī informācija ne vārda nevēsta par attīstības līmeni salīdzināmajos reģionos.

Piemēram. Tas bija pirms gadiem 5 – 7. Sarunājos ar kādu ļooti labi situētu Kanādas latvieti. Viņš bija stipri pārsteigts, ka pie mums, Latvijā, mobīlie telefoni ir pat pirmklasniekiem. Tas par līmeni…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu