Izraēlas armija pārtvērusi uz Elatas kūrortu izšautu raķeti • IR.lv

Izraēlas armija pārtvērusi uz Elatas kūrortu izšautu raķeti

44
Foto: jewishvoicesnj.org

ASV valsts sekretārs cer, ka Izraēlas un palestīniešu miera sarunas neizjauks jauni kolonistu mājokļu būves plāni

Izraēlas armija otrdienas naktī pārtvērusi raķeti, kuru kaujinieki bija izšāvuši uz Elatas kūrortpilsētu, pavēstīja armijas preses dienesta pārstāve, ziņo aģentūras LETA-RIA-NOVOSTI/AFP. No Ēģiptes teritorijas, kur darbojas radikālo islāmistu grupējumi, uz Elatu raķetes raidītas arī agrāk.

“Tika iedarbināta pretraķešu aizsardzības sistēma “Dzelzs kupols”, kas notrieca reaktīvo lādiņu. Neviens cilvēks nav cietis, nekādi postījumi nav nodarīti,” paskaidroja amatpersona. Iepriekš džihādistu kaujinieku grupējums bija paziņojis, ka tas izžāvis uz Elatu raķeti “Grad”, atriebjoties par agrāk notikušu uzbrukumu, kurā tiek vainota Izraēla.

Mudžahidīnu šūras padome – ar “Al Qaeda” saistīts bruņots grupējums – džihādistu forumā publicētā paziņojumā apliecināja, ka tās kaujinieki ap plkst.1 izšāvuši raķeti. No Sīnāja pussalas izšautā raķete bijusi “ātra atbilde uz pēdējo ebreju noziegumu pēc tam, kad viņu bezpilota lidmašīnas [piektdien] tika bombardējušas Sīnāja pussalu, nogalinot četrus mudžahidīnus”, teikts paziņojumā.

Izraēlu piektdienas uzlidojumā apsūdzējis arī cits Ēģiptes džihādistu grupējums “Ansar Beit al-Maqdis”, kurš apliecinājis, ka ir “Al Qaeda” sabiedrotais. Kairas amatpersonas tostarp skaidrojušas, ka piektdienas uzbrukumus Sīnājā īstenojusi Ēģiptes armija.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs pirmdien paudis cerību, ka Telavivas nesenie paziņojumi par jaunu ebreju kolonistu mājokļu būvniecību okupētajās palestīniešu teritorijās neizjauks Izraēlas un palestīniešu miera sarunas, kuras paredzēts atsākt trešdien Jeruzalemē, vēsta aģentūras LETA-AFP/BBC.

Izraēlas paziņojums par jaunu kolonistu mājokļu būvniecību “zināmā mērā bija sagaidāms”, viesojoties Kolumbijā, norādīja Kerijs, vienlaikus paužot cerību, ka tas nekļūs par “ātrumvalni” nule kā atsāktajā miera procesā. “Tiklīdz būs atrisināti drošības un robežu jautājumi, būs atrisināts kolonistu apmetņu jautājums,” preses konferencē skaidroja Kerijs.

Viņš uzsvēra, ka ASV “visas šīs apmetnes uzskata par nelikumīgām” un “Izraēlai šī nostāja ir apliecināta ļoti skaidri”. “Es arī mudinu visas puses nereaģēt negatīvi un neprovocēt negatīvu reakciju, lai arī kura no pusēm procesa gaitā izdarītu vienu vai otru lietu, bet es mudinu saprast šā brīža svarīgumu, ko visi šeit ir sasnieguši, un tas ir – virzīties uz priekšu mierīgi, uzmanīgi, apdomīgi, lai risinātu sarunas par lielajiem jautājumiem,” norādīja ASV valsts sekretārs.

Jau ziņots, ka 29.jūlijā Vašingtonā pēc trīs gadu pārtraukuma atsākās Izraēlas un palestīniešu miera sarunas. Plānots, ka sarunas turpināsies 14.augustā Jeruzalemē. Abas puses vienojušās par vismaz deviņus mēnešus ilgām sarunām.

Savukārt Jeruzalemes pašvaldība apstiprinājusi 942 jaunu kolonistu mājokļu būvniecību Austrumjeruzalemē, ziņo LETA-AFP. Jaunos kolonistu mājokļus paredzēts būvēt Gilo rajonā. Svētdien Izraēlas valdība apstiprināja vairāk nekā 1000 jaunu mājokļu celtniecību kolonistu apmetnēs Rietumkrastā un Austrumjeruzalemē. Sagaidāms, ka kolonistu mājokļu būvniecība varētu mest ēnu uz nesen atjaunotajām Izraēlas un palestīniešu miera sarunām.

Komentāri (44)

ivetao2007 13.08.2013. 12.43

Islama nespāja līdzīgi katoļiem reformēt savu reliģiju, liecina ka tuvojoties naftas rezervju izsīkšanai, arabu pasaule piedzīvos katastrofu sēriju. Islams ievedis arabus pilnīgā strupceļā.

+6
-2
Atbildēt

4

    kristrun > ivetao2007 13.08.2013. 13.39

    Dzīvosim, redzēsim. Skaidrs ir tikai tas, ka islams izvilka arābus no galīga strupceļa. No Muhameda laiku nožēlojama, izmirstoša klaidoņu bariņa ir radīta pus miljardu liela nācija. Kur kavējas latviešu pravietis?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    kristrun > ivetao2007 13.08.2013. 17.35

    Kur nu man vilkties ar tādiem vēstures un zinātnes korifejiem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Rita Lazda > ivetao2007 13.08.2013. 16.52

    Nu es teiktu otrādi – kopš Muhameda arābi nav nekas cits, kā sarančas, kas visu iznīcina savā ceļā, jo savādāk tev būtu zināms par arābu seņču seno mantojumu(rakstība – rakstu tīstokļi, tirgošanās un celtniecība viņiem pastāvēja stipri pirms Muhameda), bet tu to nezini, jo arābi visu, kas nesaistās ar Allāhu ir iznīcinājuši. Islams ir tas pats kas komunisms vai pirms tam sekojošā kristietība – pieņemsi islamu un būsi tikpat vienlīdzīgs – tikai bez saknēm un iespējām atšķirties – totalitāra reliģiska ideoloģija.

    Kas attiecas uz rakstu – ir.lv tik tiešām ir par visu nepieciešams ieņemt to nišu ko tagad ieņem delfi.lv?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    efeja60 > ivetao2007 13.08.2013. 22.51

    Kārtējā provokācija. Drīz Izraēla kādam uzbruks.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

inta_s 13.08.2013. 13.02

“ASV valsts sekretārs Džons Kerijs pirmdien paudis cerību, ka Telavivas nesenie paziņojumi par jaunu ebreju kolonistu mājokļu būvniecību okupētajās palestīniešu teritorijās neizjauks Izraēlas un palestīniešu miera sarunas, kuras paredzēts atsākt trešdien Jeruzalemē, vēsta aģentūras”

Izraēlas režīms klaji ņirgājas par pasaules sabiedrību un starptautisko likumu. Nav tādu otru valstu, kas uzdotos par demokrātisku, kas būtu okupējusi plašas teritorijas ārpus savas valsts robežām un apspiedusi veselu nāciju vairāk kā 45 gadus. Izraēlas režīms tāds ir.

Šim režīmam ir nospļauties uz starptautisko likumu, kas neapstrīdami nosaka, ka šādas teritorijas paplašināšana ārpus valsts robežām ir pretlikumīga.

Kādas gan var būt sarunas starp kaķi un peli, ja sarunās kā platforma netiek izmantots starptautiskais likums? Nekādu variantu nav Palestīniešiem uz godīgu iznākumu, kamēr vien tie būs ķīlnieku lomā un šo mūsdienās absurdo situāciju atbalstīs ASV režīms, kas ir tikai lelle zionistu rokās.

Šai konfliktā starp Izraēlu un Palestīnu, nav nekā sarežģīta – Izraēlai vajag ievērot starptautisko likumu – neko vairāk un neko mazāk. Izraēlai ir jāatgriežas pie savas valsts robežām kādas tās atzina ANO.

Rietumu krasts nav veicis nekādu pretošanos šim okupācijas režīmam, taču ko dara Izraēla? Tā turpina okupāciju un patriekt Palestīniešus no savas zemes un mājām un izpleš plašāk anektēto teritoriju.

Šāda situācija pilnībā apmierina Izraēlas režīmu, jo tā turpinoties jau ir redzams ka vienā brīdī nebūs vairs Palestīnai zemes vispār kur realizēt savu valsti. To būs nozagusi Izraēla un visa pasaule tajā noskatījusies.

Un atceraties vienu – Ja jūs pieļaujat netaisnību vienā pasaules malā, tad tā netaisnība piemeklēs Jūs pašus! Un tad vairs nebūs kam sūdzēties!

http://www.youtube.com/watch?v=CM4TELgVd9k

+5
-3
Atbildēt

19

    nefratete > inta_s 13.08.2013. 21.58

    Ja reiz Jūs tik ļoti uzstājat uz starptautisko tiesību aktiem, kuri Izraēlai jāņem vērā, tad jāatzīmē, ka Palestīnas valsts līdz Izraēlas nodibināšanai nav pastāvējusi vispār, līdz ar to šīs teritorijas saukt par okupētām nav pamata.

    Vēl jo vairāk – Palestīnas rietumkrasta teritorijas pirms to nonākšanas Izraēlas kontrolē kontrolēja Jordānas un Sīrijas armijas, līdz ar to miera līguma noslēgšana ar šīm valstīm ir ne tikai loģisks priekšnosacījums armijas izvešanai no rietumkrasta, bet arī starptautiskajām tiesību normām atbilstošs priekšnosacījums.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    nefratete > inta_s 13.08.2013. 22.49

    Lai tā būtu, definēsim rietumkrastu kā Izraēlas okupēto teritoriju.

    Neliels ekskurss vēsturē:

    2005.gadā Izraēla izveda visus savus spēkus no Gazas joslas, kuras statuss līdz tam bija tieši tāds pats, kā rietumkrastam. Tai skaitā tika aizvākta armija no Gazas joslas un Ēģiptes robežas, tai skaitā – evakuēti visi kolonisti (pat tie, kuri negribēja evakuēties). Principā tika izdarīts tas, ko Jūs uzskatāt par nepieciešamu.

    Vai tas kaut ko mainīja Palestīniešu un Izraēlas attiecībās? Pilnīgi neko, palestīniešu Hamas laipni atbildēja mēreno FATAH apslaktēšanu un ar 2008.gadā notikušo Izraēlas pilsētu apšaudi (40+ raķetes dienā), raķešu apšaudes turpinājās ar dažādu intensitāti turpinājās katru gadu, tam papildus arī civiliedzīvotāju (autobuss, vieglās automašīnas) apšaude pāri robežai ar prettanku ieročiem 2011.gadā.

    Vai pie šādiem apstākļiem normālai valstij būtu jāpiekrīt armijas izvešanai arī no rietumkrasta, lai Izraēlu apšaudītu arī no turienes? Neredzu loģiku. Ja mēs skatāmies abu pušu viedokļus starptautisko tiesību gaismā, tad to esence ir sekojoša:
    Izraēla: Noslēdzam mieru, tad vienosimies par robežu un izvedīsim armiju;
    Palestīnieši: Izvediet armiju līdz mūsu norādītajai robežai un tad mēs vispār tikai sāksim runāt par to, vai mēs maz gribam noslēgt mieru.

    Šāda pozīcija Palestīniešiem dod iespēju uzaudzēt rietumkrastā armiju un uzbrukt Izraēlai no divām pusēm, jo nekāds miera līgums pušu starpā noslēgts nav.

    Neviens tiesību akts Izraēlai neuzliek par pienākumu piekrist tieši šādai konflikta atrisināšanas kārtībai. Jā, Izraēla tiešām nav balta un pūkaina un es to nebūt neuzstāju. Tā nedrīkstētu rietumkrastā būvēt civiliedzīvotāju apmetnes un tās atbildes triecieni palestīniešiem bieži ir pārmērīgi. Tai pat laikā Izraēla vienmēr ir bijusi konsekventa vēlmē atrisināt konfliktu tā saknē, atšķirībā no palestīniešiem, kuriem saknē nav pieņemama konflikta pilnīga atrisināšana, jo tas nozīmētu Izraēlas atzīšanu.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    nefratete > inta_s 14.08.2013. 11.31

    Viedokli, nevaru tev piekrist par Izraēlas robežas noteiktību. Nav Izraēlas valsts robežas noteiktas tāpēc, ka līdz Izraēlas dibināšanai kā atsevišķs starptautisko tiesību subjekts nepastāvēja neviena no Izraēlas kaimiņvalstīm izņemot Ēģipti. Tā vienkāršā iemelsa dēļ, ka visas attiecīgās valstis ir dibinātas sabrukušās Osmaņu impērijas teritorijā. Lai gan rietumkrastu sauc par “okupēto teritoriju”, šīs okupētās teritorijas robežas nav līdz šim bijušas noteiktas ne ar vienu dokumentu tieši tāpēc, ka līdz brīdim, kad šīs teritorijas nonāca Izraēlas kontrolē tās kopā ar Izraēlu bija vienas valsts sastāvdaļa. Jā daļa no rietumkrasta (faktiski lielākā daļa, un ar lielāko saprotot principā visu) neapšaubāmi pienākas palestīniešiem. Bet situācijā, kad palestīnieši atsakās atzīt Izraēlas valsts tiesības uz pastāvēšanu, nav starptautiska dokumenta, kurš liek karojošai pusei izvest armiju no okupētas teritorijas pirms miera noslēgšanas.

    Izraēlai var pārmes tās rīcību rietumkrastā, t.i. šīs rīcības neatbilstību Ženēvas konvencijai (kolonistu apmetnes, mūra celtniecība), bet ne pašu kontroles saglabāšanu pār attiecīgo teritoriju.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    nefratete > inta_s 13.08.2013. 21.06

    Viedokli, tavā stāstā ir viena milzīga kļūda. Izraēla ir gatava un vienmēr ir bijusi gatava atgriezties pie miera sarunām un ir gatava Palestīnas valsts nodibināšanai. To nevēlas arābi, un konkrēti – Sīrija un Jordāna, kura Palestīnas teritorijas kopā ar Izraēlas teritoriju vēlas sadalīt savā starpā.

    Izraēlas izvirzītais priekšnosacījums Palestīnas izveidei ir tikai viens – Sīrija, Jordānija un pārējās arābu valstis atzīst Izraēlas tiesības uz pastāvēšanu. Arī Palestīniešu pārstāvjiem – tādiem, kā Jasirs Arafats un palestīniešu organizācijām – PAO un HAMAS ir izdevīgi dzīvot uz nebeidzamu ES dotāciju viļņa, jo par pašiem palestīniešiem viņiem ir nospļauties.

    Palestīnas valsts robežas priekš Izraēlas vienmēr ir bijis Izraēlas atzīšanai pakārtots jautājums.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    inta_s > inta_s 13.08.2013. 15.42

    Mūsu valdošie ir tie kas veic Palestīnas okupāciju, pārējie ir tikai marionetes.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    nefratete > inta_s 15.08.2013. 00.01

    Atkārtoju savu viedokli – “Taisnīgs risinājums” ja ar taisnīgu mēs saprotam Izraēlas un visu palestīniešu interešu apmierināšanu manā ieskatā vispār nav iespējams.

    Ja ir runa par manā ieskatā labāko iespējamo kompromisa risinājumu konfliktam (kompromiss un taisnīgums nav viens un tas pats, līdz ar to kāda no pusēm var mierīgi nepiekrist komprmisam) tad tas būtu Palestīnas valsts robežās, par kurām vienojas Izraēla ar Palestīnas pašpārvaldi ar nosacījumu, ka izņemot policijas spēkus Palestīna nav tiesīga veidot armiju un ielaist savā teritorijā citu arābu valstu armijas. (Nesaki, ka tas nav iespējams, ar Ēģipti noslēdzot miera līgumu 79 gadā Izraēla taču godīgi vienojās visa Sinaja pussalas teritorija tiek atdota, bet paliek demilitarizēta. Tas netraucē pusēm vajadzības gadījumā vienoties, ka Ēģiptes armija Sinaja pusalā tiek ievesta, pat bataljoniem un pēc tam izvesta ārā). Valstu robeža rietumkrastam (jo par Gazas joslas robežu īpašu strīdu nav) ir pušu vienošanās jautājums, kurā 67.gada robeža var būt sarunu starta punkts. Jo ja mēs tā sīkumaini ejam līdz galam, tad – 67.gada robežas zaļā līnija ir līnija kartē par kuru vienojās Izraēla ar Jordānu, pārtraucot 48.gada karu ar pamiera līgumu. Jordāna tomēr nav palestīniešu pārstāvis. Un attiecīgais līgums skaidri paredz, ka šī zaļā līnija nevienai no pusēm nerada tiesības un pienākumus pie šīs robežas pieturēties galīgajā Palestīnas jautājuma atrisināšanā, jo šī robeža ir tīri militāru apsvērumu novilkta, t.i. kur iet fronte tur novilkta, pat vienojoties par atsevišķu teritoriju apmaiņu vieglākai frontes līnijai.

    Ceru, ka mana atbilde par kompromisa, nevis taisnīgo risinājumu, tevi apmierina. Kādā veidā līdz manā ieskatā ģeldīgajam risinājumam nonākt pēc daudzajiem kara un neuzticības gadiem, tas ir pavisam cits jautājums.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    inta_s > inta_s 14.08.2013. 18.31

    Neesi atbildējis uz jautājumu:
    Kāds Tavuprāt ir taisnīgs risinājums, kas būtu pieņemams abām pusēm?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    nefratete > inta_s 14.08.2013. 18.14

    Es izlasīju Tevis iepostēto linku ar Starptautiskās tiesas viedokli par mūra celtniecību. Pieļauju, ka Tu arī ievēroji, ka tam ir rekomendējošs, nevis saistošs raksturs. Turklāt es taču neapstrīdēju, ka Izraēlas būves rietumkrastā nav likumīgas, bet tas, ko vēlējos pateikt ir tas, ka precīza rietumkrasta robežas delimitācija nekad nav veikta, kas ir viens no iemesliem, kāpēc šī mūra celtniecība var tikt atzīta par prettiesisku. Mūris tomēr tika būvēts nevis vadoties no tiesiskiem apsvērumiem, bet kā tīri militāra būve.

    Ja mēs abstrahējamies no detaļām un atbildot uz Tavu jautājumu par taisnīgo risinājumu – es apšaubu, ka taisnīgs risinājums vispār ir iespējams praksē, jo konflikts ir pārāk ievilcies. Pie konflikta ievilkšanās nav vainīga ne tik daudz Izraēla un ne tik daudz palestīnieši, kā Sīrija, Jordānija, Ēģipte (līdz attiecību normalizēšanai ar Izraēlu) un Irāka, jo tieši šo valstu nemitīgo uzbrukumu un atteikšanās atzīt Izraēlu dēļ Izraēla bija spiesta karot un robežas veidot nevis vienojoties, bet no spēka pozīcijām un tādas, kuras ir tīri militārās aizsardzības diktētas.

    Ideālm risinājumam neesot un skatoties uz šībrīža situāciju mans personīgais viedoklis ir, ka neviens nekur tālāk netiks, pirms PAO/HAMAS nepārtrauks vardarbību un Izraēla apmetņu celtniecību.
    Tieši šai ziņā Gaza kā lakmusa papīrs parāda, ka pat ja Izraēla izdara visu, ko prasa palestīnieši, vienā no divām skaidri norobežotām teritorijām, Palestīnieši tomēr nespēj savākties un pārtraukt uzbrukumus Izraēlai no Gazas joslas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    inta_s > inta_s 14.08.2013. 17.20

    Visas būves, ko izvērš Izraēla savas valsts robežās ir likumīgas, attiecīgi visas būves ārpus Izraēlas robežām tai skaitā okupētajā teritorijā, ir nelikumīgas. Lai ICC un ANO nonāktu pie šāda atzinuma par nelikumīgam būvēm, tai nācās izmantot robežas, kurā pusē atrodas nelikumīgās būves. Tātad robežas pastāv. Bet paliksim nu katrs pie sava viedokļa, ja tā vēlaties.

    Mani vairāk interesētu šis:
    “kāds ir Jūsu piedāvājums konflikta atrisinājumam, kas būtu taisnīgs abām pusēm? “

    0
    0
    Atbildēt

    0

    nefratete > inta_s 14.08.2013. 16.42

    Viedokli, es Tev nebūt neiebilstu visos punktos.

    Es neapstrīdu, ka Izraēlas rīcība tās kontrolētajā rietumkrastā (apmetnes, kolonisti, spēka lietošana pret civiliedzīvotājiem) nav attaisnojama.
    Es Tev pilnīgi piekrītu, ka Izraēlai vienpusēja armijas neizvešana ir izdevīgāka, nekā armijas izvešana un sēšanas pie sarunu galda pēc tam.

    Tas ko es cenšos pateikt – attiecībā uz armijas izvešanu jebkura cita valsts Izraēlas vietā rīkotos tieši tāpat, jo pretējā gadījumā tā atsakās no izdevīgas sarunu pozīcijas, pretī nesaņemot pat iluzoru garantiju tam, ka miera līgums vispār tiks noslēgts.

    Turklāt es norādīju arī salīdzinošo piemēru Gazas joslai un rietumkrastam – Palestīnieši ne par kapeiku savas pozīcijas neizmainīja brīdī, kad Izraēla vienpusēji, bez nekādu atbildes solījumu prasīšanas, izveda armiju no Gazas joslas. Kāds pamats Izraēlai domāt, ka kaut kas mainīsies pēc vienpusējas armijas izvešanas no rietumkrasta?

    Tu visu laiku uzsver, ka Izraēlai jāizved sava armija un Palestīnas teritoriju robežas ir definētas. Rietumkrastā nav tādas iepriekš pastāvējušas robežas, kura ir tā 100% robeža starp abām valstīm, tā iemesla dēļ, kuru es minēju – vēsturiski Izraēla un Palestīna vienlaikus nekad nav pastāvējušas kā valstis ar abpusēji atzītu robežu, līdz ar to jebkura hipotētiskā robeža vēl ir sarunu jautājums. Turklāt – ņemot vērā kā Izraēlas armija rietumkrastā nonāca – sakaujot Jordānas armiju, kura pirms tam šo teritoriju kontrolēja, ir saprotamas Izraēlas bažas, ka attiecīgo teritoriju vienkārši pievāks Izraēlai nedraudzīga kaimiņvalsts. Laika posmā 1948–1967 attiecīgo teritoriju Jordānija jau bija okupējusi, vai ne? Tolaik Izraēla bija gatava pat piekrist visas šīs teritorijas iekļaušanai Jordānijas valstī, lai tikai tiktu noslēgts miera līgums (Principā Izraēla un UK bija vienīgās valstis, kuras atzina Jordānijas tiesības šo teritoriju iekļaut savā valstī). Tomēr tas netraucēja Jordānijai 1967.gadā karot pret Izraēlu, kaut gan Izraēla lūdza to nedarīt.

    Izraēlai nez kāpēc nebija problēmu atrisināt savus strīdus ar Ēģipti konstruktīvi pēc principa – zeme pret mieru, kaut gan okupējusi Izraēla bija visu Sinaja pussalu, kas militāri bija daudz vieglāk aizsargājama teritorija, nekā tagadējā robeža.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kristrun > inta_s 13.08.2013. 16.48

    Jūs man, čaļi, izstāstiet, kas un kad tādu Palestīnas valsti ir proklamējis, kuras civilizētas zemes to ir atzinušas un kuras nē, kas tā ir par tautu, kas dzīvo Gazas sektorā un Rietumkrastā, kāda kara rezultātā šie sektori izveidojās un kurš bija agresors un kur, galu galā, Jūs atvēlat vietu žīdu tautai?

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    nefratete > inta_s 15.08.2013. 14.46

    Starptautiskajās tiesībās ir piemēri, kad vienai no valstīm ar līgumu tiek liegtas tiesības uz armiju. ASV-Japānas miera līgums 1951.gada versijā. Pieņemu, ka līdz mūsdienām tur noteikti ir ieviestas izmaiņas, bet sākotnējā versija bija ļoti skarba priekš japāņiem.

    Izraēlas/Palestīniešu gadījumā konflikta risināšanas procesā ir trīs lietas:
    1) lielā neuzticība no abām pusēm;
    2) fakts, ka neviena no pusēm nav balta un pūkaina (mēs varam provokācijas ar pirkstu par katru pusi rādīt atpakaļ vēsturē līdz 1948.gadam);
    3) problēma, ka jo ilgāk kāda robeža ir iezīmēta kartē, jo lielāka ir varbūtība, ka viņa paliks nemainīga, ja kāda no pusēm to negrozīs ar spēku.

    Tīri cilvēcīgi, kas man nepatīk Palestīniešu rīcībā salīdzinot ar Izraēlu ir tas, ka ja kaut ko izdara Izraēla, tad Izraēla un tās armija ir atbildīga, bet tiklīdz tiek izšauta kāda raķete, tā PAO/FATAH/HAMAS viens uz otru rāda ar pirkstiem vai arī vispār paziņo, ka viņi ņepričom un tas kautkāds terorists individuālists esot (kuru protams neviens negrasās meklēt un vēl jo vairāk sodīt vai izdot Izraēlai).

    0
    0
    Atbildēt

    0

    inta_s > inta_s 13.08.2013. 17.44

    Palestīnas valsts izveide nevar notikt jo Izraēla ir okupējusi teritorijas ārpus savas valsts robežām, kurā atrodas Palestīnas tauta. Tas ir starptautisko likumu pārkāpums paplašināt savas valsts teritoriju izmantojot militāru spēku un ievedot kolonistus un to ir atzinusi starptautiskā krimināltiesa. Tur nav nekā sarežģīta. Iepazīsties ar video kuru esmu publicējis.

    Kas attiecas uz Izraēlu, tad tā ir valsts – un kā visām valstīm ir savas tiesības un pienākumi. Diemžēl Izraēla kā valsts neievēro starptautisko likumu. Ēbreji dzīvo visā pasaulē, taču nu jau likumīga dzimtene tiem ir Izraēla – tā ir valsts ar starptautiski atzītām robežām, tur arī dzīvo ēbreji kas vēlas savu valsti. Tā ir atbilde uz Tavu jautājumu.

    Kas attiecas uz laiku pirms Izraēlas izveides, tad Palestīnieši noteikti nebija agresori un pelnījuši tādu likteni kāds tiem ir.

    http://www.youtube.com/watch?v=9EATEeKJcTA

    Taču tas vairs nav maināms, Izraēla ir izveidota un tā ir uz palikšanu. Tas kas jādara Izraēlai ir jāievēro starptautiskais likums un jāatgriežas pie savas valsts robežām. Tad arī varēs pastāvēt Palestīna kā pilnvērtīga valsts un ejot paaudzēm pazudīs naids starp nācijām no kā visi būs tikai ieguvēji. Līdz ko būs Palestīna kā normāla valsts tikusi vaļā no okupācijas, tā nebūs arī pretošanās un ekstrēmistu – katrā ziņā tie būs daudz mazāk – pāris saujiņas ar ko varēs tikt galā.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    inta_s > inta_s 15.08.2013. 14.55

    “Tīri cilvēcīgi, kas man nepatīk Palestīniešu rīcībā salīdzinot ar Izraēlu ir tas, ka ja kaut ko izdara Izraēla, tad Izraēla un tās armija ir atbildīga, bet tiklīdz tiek izšauta kāda raķete, tā PAO/FATAH/HAMAS viens uz otru rāda ar pirkstiem vai arī vispār paziņo, ka viņi ņepričom un tas kautkāds terorists individuālists esot (kuru protams neviens negrasās meklēt un vēl jo vairāk sodīt vai izdot Izraēlai).”

    Pieprasīt atbildību no Palestīnas kā valsts varētu tad kad tā būtu valsts. Pagaidām tā ir nācija kas okupēta savā zemē un ir liegts pašrealizēties kā valstij.

    Neaizmirsti, ka tieši palestīnieši ir okupēti, nevis izraēlieši. Un pretoties okupācijas režīmam ir dabiski.

    Tā kā šādas lietas atrisinātos ja reiz pastāvētu Palestīna kā pilnvērtīga valsts.

    Man bija patīkami diskutēt ar Tevi šai jautājumā. Gan jau visām pusēm reiz izdosies vienoties par saprātīgu un taisnīgu risinājumu, kas būtu pieņemams abām pusēm.

    P.S. Off-topic tas kā Japāņi un to Imperators tika apbrīnojami sveikā no WW2 kara tribunāla:

    http://www.youtube.com/watch?v=Le7SCVNA7Z8

    0
    0
    Atbildēt

    0

    inta_s > inta_s 14.08.2013. 12.37

    Izraēla ir un paliek okupācijas režīms, Palestīnas okupētās teritorijas ir ar definētu robežu un Izraēlas būvniecība šajās teritorijās ir atzīta par nelikumīgu. Okupācijas režīms nedrīkst vērsties pret civilajiem represīvā veidā, taču diemžēl Izraēla to dara.

    “Bet situācijā, kad palestīnieši atsakās atzīt Izraēlas valsts tiesības uz pastāvēšanu,”
    Vice versa – kur ir Izraēlas solījums atzīt Palestīnas pastāvēšanu? Galu galā ne jau Palestīna var apdraudēt Izraēlas pastāvēšanu. Būtu muļķīgi salīdzināt Palestīnas un Izraēlas iespējas. Tieši Izraēla ir okupējusi Palestīnu, nevis Palestīna ir okupējusi Izraēlu.

    Es šeit rakstu, lai norādītu ka konflikts ir risināms un kāds ir iemesls esošai situācijai. Vai nepiekrīti tam ka cilvēku pretošanās okupācijas režīmam ir saprotama?

    Izraēlas okupācija jau ilgst vairākas paaudzes, vairāk kā 45 gadus. Risinājumam bija pietiekami daudz laika, acīmredzot Izraēla tādu nevēlas. Esošā rīcību trajektorija liecina, ka Izraēlai apmierina tālāka okupācijas un teritorijas anektēšana atņemot Palestīniešiem zemi.

    Tāda ir realitāte.

    Mani interesētu kāds ir Jūsu piedāvājums konflikta atrisinājumam, kas būtu taisnīgs abām pusēm?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    inta_s > inta_s 15.08.2013. 08.35

    Tātad Tavuprāt risinājums ir divu valstu izveide. Tas protams ir saprātīgi un taisnīgi. Labi, pastāvēs divas valstsi Tavā variantā. No kuras viena valsts ir nepilnīgāka, par otru, jo Izraēla būtu liegusi otrai valstij izveidot armiju. Nu tas laikam gan vairs nav taisnīgi, jo neviens starptautiskais likums nedod tādas tiesības Izraēlai, un patiesībā arī bezjēdzīgs punkts. Jo ko tad darītu Izraēla, ja Palestīna veidotu tādu armiju? Atkal okupētu? To neviens nesaprastu.

    Tā kā te jau ir novirze no taisnīguma. Mani interesē tieši šis vārds, risinājumam jābūt godīgam pret abām pusēm – Izraēlu un Palestīnu.

    Par robežām ka tām jābūt 1967. gada bāzētām arī ir starptautiskas sabiedrības vienots viedoklis, tā kā tas arī būtu saprātīgs piedāvājums. Un jā, protams savas novirzes manuprāt no šīm robežām var pastāvēt tačuu ne jau milzīgas. Varētu atstāt daļu kolonistu pie robežas, kas iet gareniski tur kur tie ir, apmaiņā pret zemi no Izraēlas citā vietā. Tas būtu saprātīgi un taisnīgi. Protams skatoties tā lai Palestīna nebūtu saraustīta gabalos, tātad kolonisti tikai pie pašas Izraēlas un Palestīnas robežas nevis dziļāk Palestīnā.

    Jā, tas būtu saprātīgs un taisnīgs risinājums.

    Kā pie tā nonākt? Nu te ir tā neizbēgamā formula, kamēr vien būs okupācijas režīms, tikmēr būs tam pretošanās, kamēr vien būs pretošanās, tikmēr vien būs okupācijas režīms. Un par to armijas izvešanu no Gazas. Nu būsim godīgi – ne jau tas apmierina Palestīniešus. Tie vēlas brīvu valsti, kur nav blokādes no ārpasaules, kur nenotiek to cilvēku nošaušana pierobežā, vai zvejnieku nošaušana pašu ūdeņos. To provokāciju no Izraēlas puses ir vesela jūra. Nav tā ka aiz gara laika izšāva tās raķetes. Tā ir Izraēlas propoganda.

    Ja tiktu izveidota Palestīnas valsts uz godīgiem nosacījumiem, tad lielākā daļa kaujinieku pazustu/pārformētos, utt. Palikta maza saujiņa radikāļu ar kuriem tiktu galā paši Palestīnieši. Visiem cilvēkiem gribās normālu dzīvi savai ģimenei. Līdz ko Palestīniešiem būtu tāda iespēja, tā pazustu arī atbalsts radikāļiem. Tā tas ir.

    Bet ko gan Izraēla vēlas deklarēt un panākt ka tā paziņo turpināt anektēt Palestīnas teritorijas? Tas taču absolūti neliecina par saprātu un taisnīgumu. Kādu gan citu reakciju no Palestīniešiem lai sagaida kā pretošanos?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    inta_s > inta_s 13.08.2013. 23.44

    Realitāte ir tāda, ka Izraēlai ir izdevīgs esošais stāvoklis, jo pie tā tiek turpināta okupācija un tālāka Palestīnas teritorijas anektēšana. Visa tā runāšana no Izraēlas puses par miera sarunām ir tikai teātris.
    Loģika ir pavisam vienkārša, kamēr vien būs okupācijas režīms, tikmēr vien būs pretošanās tam. Kamēr vien būs pretošanās, tikmēr Izraēla turpinās rādīt ar pirkstiem uz Palestīniešiem kā uz teroristiem, lai attaisnotu savu okupācijas režīmu.

    Līdz ar to, vienīgi pārstājos okupāciju, var pārtraukt šo ciklu, taču Izraēlai tas nav izdevīgi un tāpēc tā to nedarīs, ja vien pasaule to nepiespiesīs darīt. Diemžēl ASV pilsoņi ir zaudējuši savu valsti mafijai, kuru kontrolē tie paši saimnieki, kas Izraēlu. Līdz ar to kamēr vien ASV piesedz Izraēlu, tā turpinās okupāciju un cilvēki turpinās tai pretoties.

    Kas arī atspoguļojas pasaules sabiedrības domas aptaujās par Izraēlu:
    http://www.globescan.com/commentary-and-analysis/press-releases/press-releases-2013/277-views-of-china-and-india-slide-while-uks-ratings-climb.html

    Kas attiecas uz Hamas raķetēm, tad tās seko kā atbilde uz Izraēlas provokācijām, kur tā vai nu nošauj kādu zvejnieku, vai kādu robežas tuvumā, utt. Par to gan Panorāmā neziņo, bet kam interesē tas uzzinās šos notikumus.

    http://youtu.be/x0kgG1_6Qn0?t=39m

    P.S. Fatah ir kā Tautas partija ar Kalvīti – korupcija augstākā mērogā. Cilvēkiem tas apnika, diemžēl nav citu alternatīvu kā Hamas. Un tas bija Fatah kas uzbruka Hamas jo nepiekrita vēlēšanu rezultātiem. Kā zināms Fatah pārdevušies Izraēlai, tā kā var secināt, kas to slaktiņu organizēja patiesībā.
    Un vēl – Izraēlai neviens starptautiskais likums neļauj paplašināt savas valsts robežu izmantojot militāro spēku. Tā kā robežas pēc definīcijas ir jau noteiktas.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    inta_s > inta_s 13.08.2013. 21.42

    Ir divas iespējas, kā vest miera sarunas:
    1.) balstoties uz starptautisko likumu, kas visiem ir viens
    2.) balstoties uz izdomātiem nosacījumiem, kam nav nekāda sakara ar starptautisko likumu un vienādu pieeju abām pusēm.

    Kādā kategorijā Tavuprāt kvalificējas apgalvojums:
    “Izraēlas izvirzītais priekšnosacījums Palestīnas izveidei ir tikai viens – Sīrija, Jordānija un pārējās arābu valstis atzīst Izraēlas tiesības uz pastāvēšanu.”?

    Tas ir pilnīgi atrauts no civilizētas pasaules jo tam nav nekāda sakara ar universālām tiesībām, kādas ir katrai nācijai uz pašnoteikšanos. Palestīniešiem šīs tiesības nevar atņemt nedz Jordānija, nedz Sīrija, nedz Izraēla, nedz kāds cits.

    Skatoties no starptautiskā likuma normām, Izraēlai ir jāatstāj okupētās teritorijas un jāatgriežas pie savas valsts robežām. Var notikt starp Izraēlu un Palestīnu zemes apmaiņa, atstājot kādu apagabalu Izraēlai kur vairāk kolonistu un pretī Izraēla dod kādu apgabalu no savas zemes.

    Bet nosacījumiem jābūt balstītiem uz starptautiskā likuma platformas.

    P.S. Kur ir Izraēlas solījums atzīt Palestīnas valsti? Galu galā – Izraēla jau pastāv kā valsts un to ir atzinis ANO, bet Palestīnai tādas nav.

    http://www.youtube.com/watch?v=UdfzC5NNAew

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    inta_s > inta_s 13.08.2013. 22.06

    International Court of Justice http://www.icj-cij.org/court/index.php?p1=1
    uzskata citādāk kā ir.lv lietotājs ‘Unabomberz’ un lieto terminu ‘Occupied Palestinian Territory’

    http://www.icj-cij.org/docket/index.php?pr=71&code=mwp&p1=3&p2=4&p3=6

    tāpat arī ANO, kur arī esam dalībvalsts

    http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=11292&Cr=palestin&Cr1#.UgqDKz905IQ

    http://www.youtube.com/watch?v=CM4TELgVd9k

    Tā kā tā ir Palestīniešu teritorija – ne Jordānijas, ne Sīrijas, utt. Un miera sarunas tiek vestas starp Palestīniešiem un Izraēlu.

    Aicinu netērēt laiku lietām, kurās jau panākta vispārēja vienpārtība starptautiskā līmenī.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 13.08.2013. 18.02

Palestīnas līderiem nekādu valsti nevajag, tiem intersē turēt tautu nabadzībā un to kontrolēt, vēl zagt humanit. palīdzību, Arafatam piederēja 60 miljardi dolāru, ko viņš nozaga savai tautai.
Viņiem sen atdotas daļa teritoriju, kur, neko citu, kā teroristisku anklavu, tie izveidot nespēj, kur Izraelai bija ikopti lauki, tagad tuksnesis.
Palestīnieši grupējumi savstarpējās cīņās par varu izkāvuši cits citu vairāk, kā Izraela visos karos, sevišķi, kad Hamazs nāca pie varas Gazas sektorā, viņi tur izkāva simtiem otra grupējuma piekritējus.
Visi no tiem palestīniešiem kratās, kā no mēra, Irānai Hamazs vajadzīgs tikai kā lielgablgaļa un saspīlējuma avots, tāpat, kā arābiem, ja arābi gribētu,. sen atrastu teritoriju, kur viņus izmitināt.
Nevienu kariņu Izraela neuzsāka, bet, visus uzvarēja.
Ja Izraela būtu klausījusi Eiropas kreiso plānprātiņu murgus, tāda valsts vairs nepastāvētu.
Izraela vienīgā demokrātija tanī reģionā, Izraelas arābiem ir visas pilsoņu tiesības, un klausīt ANO, kur vairākums nedemokrātiskas valstis, un atdod terotorijas – tad jau labāk visiem Izraelas ēbrejiem izdarīt kolektīvu pašnāvību, tas nekad nenotiks, ne palestīnieši dabūs Jeruzalemi, ne teritorijas, Izraela savu valsti sargās visiem līdzekļiem, ne ANO, ne Eiropas kreisie liberāļi un komunisti viņu vietā to nedarīs.

+7
-6
Atbildēt

13

    inta_s > ligakalnina 13.08.2013. 18.06

    Lielākus melus un Izraēlas zionistu fanu nebiju redzējis.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 13.08.2013. 19.28

    Nevag ticēt visai prpagandai un meliem, ko tev grib ieborēt.
    judofobija un antisemītisms ir sena “kreiso” slimība, kas piemīt arī kreisajai presei.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 14.08.2013. 07.01

    Ko nu atkārto vecās prpagandiskās muļķības, dzīvais vairogs no savien bērniem un sievietēm un mierīgo iedzīvotāju spridzināšana ir palestīniešu “firmas zīme”, Izraelai ir armija, bruņutehnika, utt., tai to nevajag, un tā tādas lietas nedara, Izraela ir civilizēta valsts.
    Bet, nav jau nozīmes tev ko stāstīt, esi totāli saindēts ar kreiso prpagandu un adekvāti domāt neesi spējīgs.
    Un Izraela uzskta, ka terotorija pieder viņiem, tāpēc viņi tur var celt apmetnes, un pareizi dara, nekādi kreisie plānprātiņi Izraelu neaizsargās, vēsture to pierāda, Izraelu sargā tikai tās armija un ASV.
    Gribi uzzināt reālo situāciju, padzīvo tanī regionā, nevis atkārto kreisās preses izdomājumus un to, ko tiem iesmērē palestīniešu propagandisti un dažādas angažētas ctb organizācijas, kurām jāatstrādā sava nauda.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 13.08.2013. 18.09

    Tie nav meli, tā ir absolūtā patiesība, bet, tas ir tas, kas iziet ārpus tās shēmas, kas ir tavā un Eiropas kreiso plānprātiņu galviņās.
    Jeruzaleme būs mūsu!

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 13.08.2013. 18.33

    Vai tad nesaprati, ka pēdēja frāze par Jeruzalemi nav jāuztver nopietni?
    Pārējais viss gan ir absolūta patiesība.
    Un par tiem kariņiem – ja Izraela zināja, ka rīt Sīrija un Ēģipte tai uzbruks, un uzbruka šodien pirmā, sakaujot gan Sīriju, gan Ēģipti, un okupējot stratēģiski svarīgas Holandes augstienes, tas nenozīmē, ka kariņu uzsāka Izraela.
    Un līdzīgi bija vēl pāris reizes, kad Hamazs apšaudīja Izraelu, uzstādīdams raķešu palaidējus biezi apdzīvotās vietās, skolās, utt., un aizliegdams cilvēkiem tās pamest, Izraelai neatlika nekas cits, kā ienākt teritorijā, jo tā nekaro ar civiliezdzīvotājiem, atšķirībā no palestīniešiem, un pirms katras bumbošanas vairākkārt brīdina, toties hamazs nekaro ar Izraelas armiju, bet, karo ar civiliedzīvotājiem, un, tikko kā armija ienāk, visi laižas lapās.
    Bet, hamaz jau nevajag lielāku laimi, kā kāds nogalināts palestīniešu bērns, lai var parādīt Eiropas kreisajiem idiotiem tā līķa fotogrāfiju un pabļautu par Izraelas zavērībām, tad tie nobirdinās asariņu, pieņems kādu rezolūciju, un iedos naudu, ko tie “līderi” laimīgi nozags, vismaz, daļu.
    Un neieredz dažādi palestīnišu grupējumi cits citu vairāk, kā Izraelu, tas ir sen zināms fakts, dabiski Izraela būtu stulba, ja to neizmantotu.
    Tai fotogrāfijā, iespējams,, palestīnieši, kas brauc strādāt uz Izraelu, gandrīz katrs palestīnietis sapņu dabūt darbu Izraelā un apmesties tur uz dzīvi.

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    inta_s > ligakalnina 14.08.2013. 09.26

    Redzu, ka fakti uz Tevi neattiecas nekas nav taisnība kas neatbilst tev radītai pasaulei kurā dzīvo.

    Kas attiecas uz mani:

    Esmu par Palestīniešu tiesībām uz savu valsti lai šī nācija varētu pašnoteikties kāda iespēja bija dota mums. Nav taisnīgi, ka palestīniešiem jāpiedzimst atklāta tipa cietumā. Tas nav pieļaujami.

    Esmu par to ka bērni aug normālās ģimenēs starp vīrieti un sievieti (vai atsevišķi, ja cilvēks ir vientuļnieks) bet bērna attīstība un dzīves uzskati par ģimeni netiek traumēti vērojot divu vīriešu/sieviešu kopdzīvi. Tie var dzīvot kopā un darīt ko vien vēlas, bet neiesaistīt bērnus.

    Esmu par to ka Latvijas Republika ir neatkarīga gan monetārā, gan fiskālā politika, tātad par Latvijas republikas latu. Par to esam cīnījušies un par to ir mūsu senči lējuši asinis. Tagad atdot savu neatkarību ar argumentu kur desas lunķis labāks – pie tam tad kad tā nebūt nav – ir neprāts un nodevība pret mūsu valsti un senčiem.

    Katram sava vērtību skala pēc kuras mēra.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 14.08.2013. 09.14

    Tu esi dzīvs piemērs tam, kā var izmežģīt smadzenes ar propagandas palīdzību.
    Cik zinu, tu esi arī pret seks. minoritāšu tiesībām, pret eiro, utt., ar tevi viss ir skaidrs, nav nozīmes turpināt.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 14.08.2013. 08.08

    “Starptautiska sabiedrība” jau reiz pierādīja, cik ļoti tai intersē ēbreju liktenis, atkārtoju vēlreiz – ja Izraela pati sevi neaizstāvēs, starptautiskā sabiedrība mierīgi noskatīsies, kā apkārtējie barbari to iznīcinās, tāpēc Izraela ņems galvā to starptautiosko sabiedrību tik tālu, cik tas neapdraud tās un tās pilsoņu drošību, un ar to viss ir pateikts, Izraelai pirmajā vietā nevis mistiskā “starptautiskā sabiedrība”, kurā ietilpst arī valstis, kuras vispār apgalvo, ka Izraelai nav tiesības eksistēt, kā Irāna, tie paši Hamaz palestīnieši, un kuri deklarē, ka viņu mērķis ir Izraelas valsts likvidācija, tādas sabiedrības viedoklis jāuztver Izraelai?
    Kāpēc Eiropas kreisie nenosoda šo viedokli, bet, nosoda Izraelu, kura cīnās par izdzīvošanu?
    Un karš ir karš, dažādi pārkāpumi ir iespējami, bet, diskotekas un mierīgos iedzīvotājus spridzina hamazs, nevis Izraela, dzīvai vairogs arī ir palestīnišu taktika, atsevišķi Izraelas armijas pārkāpumi, pat, ja tādi bijuši, neko neizsaka, Izraelā par to tiesā, tur arī ir ēbreju ctb organizācijas, kas visu vērtē adekvāti, un ir pat tādi, kas atbalsta palestīnu, Izraelas knesetā ir palestīniešu kvota, visādi īpatņi tur ir, un neviens viņus neaiztiek, jo Izraela ir demokrātiska valsts, pamēģini Palestīnā pateikt, ka tu atbalsti Izraelu, vai iestāties pret ctb pārkāpumiem, ko nodara palestīniešui teroristi, ilgāk par stundu nenodzīvosi.
    tāpēc viedoklis par nabaga palestīniešiem un ļauno Izrelu, kas šos nabadziņus apspiež, ir stipri panaivs un tīri propagandisks, neviens tanī reģionā nav enģelis, jo tas vienkārši nav iespējams, bet, Izraela tur ir vienīgā demokrātija, kas atrodas naidīgu valstu ielenkumā, ar mikroskopisku teritoriju un iedzīvotāju skaitu, un tai jācīnās par izdzīvošanu ar visām metodēm, ko tā arī dara un darīs.
    No oytras puses, kaut kur arī piekāpjoties palestīniešiem, plaižot no cietuma kādus teroristus, utt., diemžēl, tanī reģionā atzīst tikai spēku, un piekāpšanos uzskata tikai par vājuma izpausmi.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    inta_s > ligakalnina 14.08.2013. 08.41

    “Kāpēc Eiropas kreisie nenosoda šo viedokli, bet, nosoda Izraelu, kura cīnās par izdzīvošanu? (un augstāk minētais)”

    Ne jau Izraēlieši ir okupēti vairāk kā 45 gadus bet gan Palestīnieši!
    Ne jau Izraēlu vēlas likvidēt bet Palestīnu!
    Tā kā velti lej krokodila asaras lai attaisnotu Izraēlas noziegumus izmantojot holokausta kārti:

    http://www.youtube.com/watch?v=Q7tupJRSi7M

    “Un karš ir karš, dažādi pārkāpumi ir iespējami”
    Tā ir taktika par ko visiem ir labi zināms visos līmeņos. Tā tiek attaisnota ar to ka tad ejot bojā mazāk Izraēlas karavīru ja laiž pa priekšu Palestīniešu civilo. Tas ir viss kas Izraēlu interesē, tas ka tas ir gļēvi un kara noziegums – tiek ignorēts. Tas nav incidents – tā ir vispārīga pieeja.

    Un tas nav karš bet gan slaktiņš ko veica Izraēla:
    http://www.youtube.com/watch?v=amqp4NzMyrc

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    inta_s > ligakalnina 14.08.2013. 07.52

    “Ko nu atkārto vecās prpagandiskās muļķības, dzīvais vairogs no savien bērniem un sievietēm un mierīgo iedzīvotāju spridzināšana ir palestīniešu “firmas zīme”, Izraelai ir armija, bruņutehnika, utt., tai to nevajag, un tā tādas lietas nedara, Izraela ir civilizēta valsts.
    Bet, nav jau nozīmes tev ko stāstīt, esi totāli saindēts ar kreiso prpagandu un adekvāti domāt neesi spējīgs.”

    Drīzāk jau Tu esi noburts ar zionistu propogandu vai pat esi tās izplatītājs. Jo pat tad kad tavā priekša ir video, kurā redzams kā Izraēlas armijas karavīri grūž pa priekšu civilo izmantojot to kā dzīvo vairogu veicot māju kratīšanas, tu to neatzīsti.

    Lūk vēl – paši izraēlas karavīri ir nākuši klajā ar liecībām (skatīt visu mājas lapu:
    http://www.breakingthesilence.org.il/testimonies/videos/16732

    “Un Izraela uzskta, ka terotorija pieder viņiem, tāpēc viņi tur var celt apmetnes, un pareizi dara”

    Tu saproti, ka ja vēlējies aizstāvēt izraēlu kā tiesisku, civilizētu valsti nevis starptautisku bandītu tad esi absolūti izgāzies?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    inta_s > ligakalnina 13.08.2013. 18.19

    “Palestīnas līderiem nekādu valsti nevajag, tiem intersē turēt tautu nabadzībā un to kontrolēt, vēl zagt humanit. palīdzību, Arafatam piederēja 60 miljardi dolāru, ko viņš nozaga savai tautai.”

    Izraēlas režīma saimnieki izmantoja tās pašas metodes ko lai pakļautu rietumu valstis – korupcija, slepkavības, šantāžas. Tā pat kā Latvijā arī Palestīnā atradās tādi kas padevās Izraēlas pavedienam un izmantoja savu stāvokli, nepildot Palestīnas tautas vēlmi pēc brīvības.
    Bet runa iet par nācijas brīvību nevis kādu Palestīnas Kalvīti.

    2. “Viņiem sen atdotas daļa teritoriju, kur, neko citu, kā teroristisku anklavu, tie izveidot nespēj, kur Izraelai bija ikopti lauki, tagad tuksnesis.”

    Muļķība! Palestīniešiem ir atņemtas to zemes un piekļuves ūdenim. Taču par spīti visam tie spēj audzēt pārtiku un eksportēt to. Diemžēl Izraēlas režīms traucē visos iespējamos veidos, jo mērķis ir pateisīt Palestīnu par bezspēcīgu un novajinātu lūdzēju, kas piekristu visiem nosacījumiem.

    http://www.youtube.com/watch?v=l6SQDxbonwo

    3. “Palestīnieši grupējumi savstarpējās cīņās par varu izkāvuši cits citu vairāk, kā Izraela visos karos, sevišķi, kad Hamazs nāca pie varas Gazas sektorā, viņi tur izkāva simtiem otra grupējuma piekritējus.”

    Hamas ir ekstrēmisti, taču tie radās kā pretspars tiem korupcijas pārņemtajiem palestīnas kalvīšiem, kas pārdeva savas nācijas prasību pēc neatkarības, lai saņemtu sudraba dālderus no Izraēlas režīma. Bet par apmēriem kurus te mini protams ka ir izsīsti no pirksta.

    4. “Visi no tiem palestīniešiem kratās, kā no mēra, Irānai Hamazs vajadzīgs tikai kā lielgablgaļa un saspīlējuma avots, tāpat, kā arābiem, ja arābi gribētu,. sen atrastu teritoriju, kur viņus izmitināt.”

    Palestīnas nācijai ir tādas pašas tiesības uz savu neatkarību un zemi kā jebkurai citai nācijai. Neviens nevar tās tiesības tiem atņemt. Nav svarīgi kuram tas patīk vai nē.

    5. “Nevienu kariņu Izraela neuzsāka, bet, visus uzvarēja.” Trulākie meli kādi jebkad lasīti. Var teikt ka visus karus kuros iesaistīta Izraēla uzsāka Izraēla.

    6. “Ja Izraela būtu klausījusi Eiropas kreiso plānprātiņu murgus, tāda valsts vairs nepastāvētu.
    Izraela vienīgā demokrātija tanī reģionā, Izraelas arābiem ir visas pilsoņu tiesības, un klausīt ANO, kur vairākums nedemokrātiskas valstis, un atdod terotorijas – tad jau labāk visiem Izraelas ēbrejiem izdarīt kolektīvu pašnāvību, tas nekad nenotiks, ne palestīnieši dabūs Jeruzalemi, ne teritorijas. ”

    Nu te jau redzama visa jūsu izpratne par tiesiskumu, un “demokrātiju”. Nez kura demokrātija vēl ir okupējusi teritorijas ārpus savas valsts robežām vairāk kā 45 gadus un apspiedusi veselu nāciju.

    “Jeruzaleme būs mūsu!”
    Skaidra Tava obejektivitāte – vecais zionists. Pat nenojaut, ka viņiem Tu neko nenozīmē.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    eva1831 > ligakalnina 13.08.2013. 18.57

    Turpini vien tālāk ar saviem meliem.

    Bet tu tagad labāk paskaidro par to kāpēc Izraēla veic nelikumīgu apmetņu celšanu Rietumu krastā un turpina anektēt Palestīniešu teritorijas. Pastāsti kādi drošības pasākumi tie būtu? Jo Rietumu krasts taču sadarbojas ar okupācijas režīmu (baidoties no kārtējā Izraēlas slaktiņa) taču šī sadarbība tiek atalgot ar tālāku okupāciju un padzīšanu no to zemes un nelikumīgo kolonistu apmetņu būvniecību.

    P.S. Tu raksti tik daudz melus, ka uz visiem tiem atbildot būtu novirzīšanās no temata. Bet nu par to brīdināšanu drošvien biji domāji faktu ka Izraēla vienīga “demokrātiskā” valsts, kas pielietojusi balto fosforu pret civilajiem (šausmīgi izdedzina ādu)

    http://www.youtube.com/watch?v=s0igorvoBFs

    un tā Izraēlas režīma taktika kas ir kara noziegums – tas ir – laist civilos pa priekšu kā dzīvo vairogu lai pārbaudītu mājas, arī ir tas humānisms?

    http://www.youtube.com/watch?v=XRQcTPIaETE

    http://www.youtube.com/watch?v=FYQ6ti-r0TA

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    inta_s > ligakalnina 13.08.2013. 20.13

    Jā nu tā laikam gan neviens neatspēko apsūdzības.
    Nez kādi antisemīti piespieda izmest balto fosforu uz civilajiem un izmantot palestīniešu civilos kā dzīvo vairogu priekš Izraēlas armijas.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu